in

Philips TV breidt 2018 OLED-segment uit met nieuwe modellen en extra schermformaten

Philips TV laat zien dat OLED favoriet is op het gebied van high-end-technologie door zijn 2018 range uit te breiden naar vijf modellen, met beeldschermen in zowel 55- als 65-inch formaat – OLED-technologie heeft een enorm succesvol eerste jaar achter de rug.

De 55″ 9002 Philips OLED TV won maar liefst 21 Europese prijzen en het model werd alom geprezen als de ‘Beste OLED-tv beschikbaar’. Daarom verhoogt Philips TV het aantal televisies met OLED-technologie naar vijf, bestaande uit zowel 55- als 65-inch versies.

Alle vijf tv’s combineren de nieuwste OLED-technologie met P5 Perfect Picture-engine en driezijdig Ambilight. Hiermee wil Philips TV toonaangevend zijn en dé referentie blijven voor indrukwekkende beeldschermkwaliteit.

  • OLED 973 – deze tv werd als eerste getoond tijdens IFA 2017 en wordt nu in diverse Europese markten uitgebracht
  • OLED 873 – deze tv is de ‘grotere versie’ van de OLED 9002 en wordt als 65” in het eerste kwartaal geïntroduceerd
  • OLED 803 – deze tv met haar minimalistisch design wordt in het tweede kwartaal gelanceerd
    De door Philips TV zelf ontwikkelde P5 Picture Processing Engine is verwerkt in alle OLED-toestellen
  • Alle vijf de modellen bieden UHD Premium en HDR Perfect prestatieniveau
  • De driezijdig Ambilight sluit naadloos aan op het OLED-scherm
  • Android TV™ draait op Quad Core processor
  • Het design van de OLED 973, waarbij gebruik wordt gemaakt van glas, aluminium en het
  • Europese Kvadrat-luidsprekerdoek, werd bekroond met de Red Dot Award voor Europees design

Uitmuntende zwarttinten, kleur en beweging

Alle nieuwe OLED-modellen combineren het beste van OLED met de P5-engine en Ambilight om de kijker een onweerstaanbare kijkervaring te bieden.

De nieuwe Philips OLED-tv’s kunnen een extreme witwaarde produceren met 900 nits aan helderheid. Dit zorgt voor een ongeëvenaard contrast waardoor de meest heldere en donkere kleuren gelijktijdig op het beeldscherm getoond kunnen worden.

OLED-toestellen produceren diepere zwarttinten waardoor de kijker levensechte en realistische kleuren ervaart. Dit komt doordat Philips’ OLED-tv’s een uitzonderlijk breed kleurengamma reproduceren (99% DCI-P3).

In vergelijking met LCD-tv’s met randverlichting biedt de nieuwe generatie Philips OLED-tv’s een ongelofelijk consistentie in helderheid, kleur en contrast, waar je als kijker ook zit.

OLED-tv’s zijn meer dan 100 keer sneller zijn dan traditionele LED-tv’s en reageren extreem snel. Dit zorgt ervoor dat bewegend beeld altijd vlijmscherp en vloeiend wordt weergegeven.

OLED en P5 – in perfecte harmonie

De P5 heeft met vijf processors de nodige verwerkingskracht om de immense hoeveelheid data te verwerken die Ultra HD- en 4K-beeld met zich meebrengt. P5 analyseert, deconstrueert en stuurt de vijf variabelen aan die de beeldkwaliteit bepalen, namelijk: bronperfectie, scherpte, kleur, contrast en beweging.

Een groot deel van de beelden die op onze tv’s verschijnt, bevat vervelende visuele
imperfecties. De P5 Source Perfection corrigeert en vermindert ruis zonder dat bijkomende
vervelende, wazige beelden ontstaan. Door het geïntegreerde Smart Bit Enhancement-
system wordt 8-bits video uitgebreid naar circa 14-bits precisie, waardoor streperig beeld wordt
uitgesloten.

Veel bronnen hebben een lagere resolutie dan de 4K-kwaliteit die de schermen van nu aan kunnen. De Perfect Sharpness Ultra Resolution Upscaling en Detail Enhancer van de nieuwe Philips P5-engine zet de beelden om in scherpe Ultra HD-beelden met meer diepte en dimensie.

Daarnaast wordt het uitzonderlijke contrast nòg meer verbeterd dankzij het P5 Perfect Contrast systeem. Dit systeem bewerkt meerdere zone-niveaus binnen het beeld. Samen met de Micro Dimming Perfect technologie van Philips zorgt dit voor contrastrijke, fellere kleuren en diepere zwarttinten. Ook blijven de details beter bewaard waardoor je als kijker het gevoel krijgt het middelpunt van alle actie te zijn.

De kleurenweergave is ook uitzonderlijk goed, dankzij het natuurlijke brede kleurengamma van het OLED-paneel dat nog verder wordt verbeterd door het P5 Perfect Color systeem van Philips met 17-bit kleurversterking en intelligente kleurverwerking. Dit zorgt bij de nieuwe lichting tv’s voor nog intensere, levendige kleuren en natuurlijkere huidskleuren.

Scherpte en beweging bereiken ook een nieuw hoogtepunt dankzij de samenwerking van het supersnelle OLED-paneel en de Perfect Natural motion technologie van Philips die tot wel 4 miljard pixels kan verwerken. Hierdoor worden zelfs de snelste Ultra HD-beelden vloeiend en toch zeer scherp weergegeven.

Ambilight – een betere verbinding

De integratie van Ambilight bereikt een nieuw hoogtepunt met Philips’ OLED tv’s. Dankzij de ultradunne randen ontstaat er een naadloze overgang met de beelden op het scherm. Omdat het Ambilight Spectra XL systeem zich aan drie zijden bevindt, versterkt het de uitzonderlijke levendige kleuren en het hoge contrast. De kijkervaring wordt hierdoor nog intenser.

65 “OLED 973

De 65-inch OLED 973, een primeur op IFA 2017 en nu beschikbaar op de Europese markt, is het vlaggenschip voor het Philips-assortiment en weerspiegelt de focus van het bedrijf op uitmuntend Europees design en vakmanschap. De kwaliteit van het ontwerp wordt zichtbaar doordat Philips gebruik maakt van prachtige, natuurlijke materialen en dit in verfijnde proporties doorvoert. Het ontwerp won hiervoor de prestigieuze 2018 Red Dot Award.

Het design en vakmanschap wordt nog verder benadrukt door de behuizing van de tv. De combinatie met het OLED-beeldscherm en het 6.1 high-end 60W-geluidssysteem dat op een innovatieve manier is verwerkt in de voet, zorgt voor een extreem slanke uitstraling.

Het systeem bestaat uit zes naar voren gerichte drivers, verwerkt in de aluminium en met Kvadrat bedekte geïntegreerde soundbar, voor heldere midden en hoge tonen en een naar achter gerichte Triple Ring speaker – met geïntegreerde basspeaker – voor een diepe, strakke bastoon. De voet kan zowel op een tafel of tegen de muur worden geplaatst. In beide gevallen blijft de Kvadrat bekleding zichtbaar en wordt dezelfde indrukwekkende geluidskwaliteit geleverd.

De 65-inch OLED 973 draait op het Android M TM Smart tv-systeem en is gecertificeerd door Google. Hierdoor heb je als kijker toegang tot alle apps, diensten en content in de Google Play Store die geschikt zijn voor tv, een goede aanvulling op het bestaande aanbod van Philips Smart TV. Een krachtige quad core-processor en geavanceerde afstandsbediening met QWERTY-toetsenbord, swipe pad en spraakherkenning zorgen voor moeiteloze bediening en snelle navigatie.

65” OLED 873

De nieuwe 65 “OLED 873 is de grotere versie van de in 2017 geïntroduceerde en meermaals bekroonde 55POS9002.

De OLED 873 combineert de P5 Picture Processing Engine en het driezijdige Ambilight-systeem met de extreme diepte zwarttinten van OLED en creëert zo een ​​nieuwe standaard voor beeldkwaliteit.

De combinatie van de 900 Nit-peak-light prestaties van de 873, het OLED-beeldscherm met breed kleurengamma en de P5- beeldverwerkingsprocessor zorgt ervoor dat deze televisie de standaard voor UHD Premium-certificering en Philips eigen veeleisende HDR Perfect-standaard overtreft. Dit geldt zowel voor zowel HDR10- als HLG-content.

De geluidskwaliteit is indrukwekkend dankzij de aanwezigheid van Philips-gepatenteerde en krachtige drievoudige ring-technologie en DTS HD Premium Sound-compatibiliteit.

Door gebruik te maken van hoogstaande materialen en het toestel te voorzien van een open frame van geborsteld aluminium krijgt de 873 een zwevend uiterlijk. Het extreem dunne onderstel en de slanke afmetingen en pasvorm van het OLED-beeldscherm binnen een superdunne, smalle rand, zijn een typisch kenmerk van Philips vooruitstrevende “visual lightness” ontwerpfilosofie.

De 873 draait op het Android M TM Smart TV-systeem en is gecertificeerd door Google. Hierdoor heb je als kijker toegang tot alle apps, diensten en content in de Google Play Store

55” and 65” OLED 803

In het 2de kwartaal van dit jaar wordt er een nieuw OLED-model aan de Philips OLED 803 serie toegevoegd. Deze set is vanaf de introductie te verkrijgen in zowel 55- als 65-inch.

De nieuwe set biedt een combinatie van een 900 Nit peaklight-output en de P5- beeldverwerkingsprocessor. Dit zorgt ervoor dat deze nieuwkomers moeiteloos aan de UHD Premium en Philips eigen HDR Perfect-standaard voldoen.

De set draait op het Android M TM Smart tv-systeem, heeft een ultrasnelle quad-core processor en 16 GB intern geheugen dat gemakkelijk is uit te breiden. Het toestel wordt geleverd met een ingebouwde Google Assistant met spraakherkenning waarmee je je tv kunt bedienen.

De 803 heeft een nieuwe, minimalistisch vormgeving met een superdunne rand. Het design in geborsteld chroom bevat twee smalle, horizontale poten die loodrecht op het scherm zijn geplaatst. Dit zorgt voor een elegante uitstraling.

De ultradunne behuizing maakt een vrijwel naadloze verbinding met de driezijdig Ambilight. Dankzij de uitzonderlijke kleurnuance en de grote contrastverhouding biedt deze tv de kijker een nog intensere kijkervaring.

Dankzij Philips gepatenteerde en krachtige drievoudige Ring-technologie in combinatie met DTS HD Premium Sound-compatibiliteit komt de geluidskwaliteit overeen met de algehele prestaties van het toestel.

Reacties

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Loading…

0

DigiFocus: Terugblik CES 2018

Nieuwste fanless pc van Logic Supply is ontwikkeld voor flexibiliteit in industriële toepassingen