in

Philips TV neemt Amazon Alexa en Android TVTM op in 2019 TV-assortiment

Philips TV integreert Alexa op nog meer apparaten en voegt Android 9 Pie toe – Met de aankondiging dat alle Philips Android TV’s uit 2019 Android 9 Pie bevatten, inclusief zowel de ingebouwde Google Assistent als Works with Alexa-functionaliteit, neemt de ondersteuning van Philips TV voor toonaangevende spraakdiensten aanzienlijk toe.

  • Philips TV brengt Alexa-functie naar Europese klanten met de nieuwe TV 6814-serie.
  • Philips Smart TV Voice Control functie voor Amazon Alexa wordt als eerste gelanceerd in het Verenigd Koninkrijk en Duitsland; Frankrijk, Italië en Spanje volgen later in 2019.
  • Alle Philips 2019 tv’s met Android TV worden voorzien van zowel de geïntegreerde Google Assistent als Amazon’s Works met Alexa, vanaf het moment van lancering.
  • Alle Philips Android TV’s uit 2019 worden tevens voorzien van Android 9 Pie.
  • De Google Assistant op Android TV van Philips wordt nu ondersteund in het Engels, Frans, Duits en Spaans, met nog meer talen in het vooruitzicht.
  • Meer dan 90% van Philips Smart Tv’s uit 2019, van OLED tot de 6000-serie, ondersteunen Dolby Vision en Dolby Atmos.

 

De Philips TV gepatenteerde Smart TV OS SAPHI komt met Alexa geïntegreerd in de nieuwe 6814 LCD TV-series.

‘We zijn zeer enthousiast om met Philips TV te werken, en het gemak van Alexa naar nog meer huishoudens in Europa te brengen,’

Met de geïntegreerde Alexa-functie kunnen eigenaren van de Philips TV 6814-serie het kanaal eenvoudig wijzigen of het volume verhogen. Zeg bijvoorbeeld ‘Alexa, zet tv op BBC’ of ‘Alexa, zet tv op gameconsole’, het enige wat je hoeft te doen is dit te vragen. Met Alexa geïntegreerd hebben gebruikers toegang tot alle functies die klanten reeds kennen en waarderen, zoals de mogelijkheid om smart home-apparaten te bedienen, het nieuws te horen en toegang te krijgen tot duizenden vaardigheden. Allemaal handsfree.

Alexa is toegankelijk via de speciale Alexa-knop op de afstandsbediening, die een blauwe LED weergeeft wanneer het is ingeschakeld. Het unieke Ambilight-systeem van Philips toont ook blauwe geanimeerde effecten die de verschillende aandachtstoestanden van Alexa weerspiegelen.

‘We zijn zeer enthousiast om met Philips TV te werken, en het gemak van Alexa naar nog meer huishoudens in Europa te brengen,’ aldus Jorrit Van der Meulen, Vice President van Amazon Devices International. ‘Met Alexa kunnen gebruikers het Ambilight-systeem bedienen, het kanaal veranderen, smart home-apparaten bedienen, en nog veel meer. En dat allemaal met alleen hun stem.’

Alle Philips tv’s met Android TV uit 2019 worden voorzien van Android 9 Pie en een afstandsbediening met push-to-talk near-field microfoon, om makkelijke toegang tot Google Assistent te bieden.

Klanten die via Alexa hun Android TV willen bedienen, hebben toegang tot stemfuncties door een compatibel Alexa-apparaat zoals de Amazon Echo te koppelen. Zodra het apparaat is ingesteld met de Philips Smart TV Voice Control-optie, hebben gebruikers toegang tot dezelfde functies als tv’s met ingebouwde Alexa, zoals de mogelijkheid om het kanaal te wijzigen, compatibele smart home-apparaten te beheren en meer.

Google Assistent is beschikbaar als onderdeel van het nieuwste Android 9 Pie OS. De Google Assistent verschaft snel toegang tot entertainment, antwoorden en het bedienen van apparaten in huis. Vind de nieuwste bioscoophit, bekijk de stand van een wedstrijd of dim de lichten eenvoudig en alleen met je stem.

Wat oudere Android-apparaten van Philips betreft, is de succesvolle introductie van Android Oreo op bestaande Philips tv’s met Android TV in december 2018 begonnen. In 2019 wordt dit voortgezet met een draadloze update naar Android P, voor de volledige line-up van 2018 voor Android TV en geselecteerde Philips Android TV-apparaten van 2017.

Meer dan 90% van het nieuwe Philips Smart TV’s uit 2019, van de betaalbare 6000-serie tot de premium 8000-serie, biedt ook Dolby Vision HDR- en Dolby Atmos-compatibiliteit, zowel via HDMI als via de populaire streamingdiensten.

Reacties

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Loading…

0

3e generatie P5 biedt Philips OLED-tv’s meer verwerkingskracht en PQ-prestaties

LG lanceert videowall met ’s werelds smalste bezel