in

Philips TV onthult nieuwe Smart TV innovaties tijdens IFA2017

Nieuwe AmbiSmart mobiele app biedt interactieve gebruiksmogelijkheden met Ambilight – Philips TV onthulde vandaag tijdens de consumer electronics beurs IFA 2017 in Berlijn de allernieuwste Smart TV innovaties die de tv beleving voor de kijkers nog verder verrijken.

Zo introduceerde Philips TV Google Assistant™, een ingebouwde functionaliteit in de Philips Android TV’s. Daarnaast biedt ook de nieuwe AmbiSmart mobiele app leuke interactieve gebruiksmogelijkheden met Ambilight op deze nieuwste tv toestellen.

Highlights Smart TV innovaties

  • Philips Android TV’s zijn klaar voor toekomst door ingebouwde functionaliteit Google Assistant
  • Technologie KI aangestuurde assistant vergroot gebruikersbeleving voor Philips Android TV kijker
  • Leuke en eenvoudige Ambilight-interactie met nieuwe AmbiSmart app voor smartphones
  • Eenvoudig navigatie tv functies met toegevoegde virtuele afstandsbediening AmbiSmart app

Ingebouwde Google Assistant
Met de ingebouwde Google Assistant voor Philips Android TV’s kunnen gebruikers snel en eenvoudig content vinden, waaronder favoriete films en series van Netflix* of YouTube, weersvoorspellingen of het laatste nieuws. De Google Assistant stuurt zelfs andere smartapparaten zoals Philips Hue lampen aan.

Het werkt eenvoudig. Via de MIC toets op de afstandsbediening van de tv kan de gebruiker een vraag te stellen aan Google Assistant. De Assistent neemt het daarna over. Zo kan hij diverse foto’s laten zien, zelfs foto’s van je kat** of ‘Lang zal je leven’ voor je zingen.

Philips TV onthulde vandaag tijdens de consumer electronics beurs IFA 2017 in Berlijn de allernieuwste Smart TV innovaties die de tv beleving voor de kijkers nog verder verrijken.

De Google Assistant is beschikbaar op alle Philips Android TV’s van 2017 waarvan het besturingssysteem een software-update naar de Nougat versie heeft ondergaan – de verwachting is dat dit in de herfst van 2017 start. Philips Android TV’s die geen afstandsbediening met ingebouwde microfoon hebben, kunnen de Google Assistant via een mobiele Google app met de naam ‘Android TV afstandsbediening’ downloaden op hun mobiele telefoon.

De Google Assistant communiceert in het Engels. Later volgen*** andere Europese talen.

Nieuwe AmbiSmart app voor smartphones
De AmbiSmart app gaat op een leuke en eenvoudige manier de interactie met Ambilight aan. Gebruikers kunnen verschillende kleuren aan weerszijden van Ambilight toewijzen, schakelen tussen Video, Audio en Kleurenmodus en voor elke modus een verschillende instelling kiezen. Bijvoorbeeld een 3D instelling in Videomodus of het aanpassen van de helderheid en verzadiging van het Ambilight effect. Alle instellingen zijn voor te programmeren en op te slaan in een nieuw profiel.

De app biedt ook een zogenoemde ‘virtuele afstandsbediening’ die het mogelijk maakt de verschillende tv functies via je smartphone te besturen.

Voor Android Smartphones is de AmbiSmart app al in september 2017 beschikbaar. De iOS versie volgt later. De AmbiSmart app is geschikt voor Ambilight TV’s vanaf 2017.

Ambilight
Philips unieke Ambilight systeem gebruikt LED verlichting aan de achterkant van het toestel om een gekleurde halo van licht te creëren op de achterwand. De kleuren passen zich voortdurend aan aan de content op het beeldscherm. Om de kijker een totale 3D beleving mee te geven en de indruk te wekken van een veel groter beeld, worden de beelden voorbij de grenzen van het toestel uitgebreid.

Android TV
Android TV is een besturingssysteem van Google en biedt duizenden films, series en games van Google Play, YouTube en je favoriete apps. De persoonlijke aanbevelingen zorgen ervoor dat de kijker minder tijd kwijt is met zoeken naar iets leuks. Met ingebouwde Chromecast kun je eenvoudig films, series en foto’s van je Android of IOS apparaat naar je tv streamen.

Met de nieuwste Smart TV innovaties bewijst TP Vision haar streven naar voortdurende innovatie voor het Philips TV merk. Het bedrijf nam al eerder het voortouw in veel sleutelontwikkelingen in de Smart TV arena. Zo introduceerde het al de Android TV OS. Bij het implementeren van nieuwe technologieën kijkt TP Vision vanuit haar expertise naar innovaties die echt nuttig zijn voor de consument.

* Netflix abonnement vereist.
** kattenfoto’s en andere foto’s moeten opgeslagen zijn in Google Foto’s Cloudopslag. Je hoeft alleen “toon foto’s van mijn kat” te zeggen.
*** precieze timing van uitrol en beschikbaarheid van beschikbare talen is afhankelijk van Google.

Reacties

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Loading…

0

Allernieuwste AV-receivers met verbeterd ontwerp

Philips tv komt met Ultra HD Premium Performance in de 8000-serie