in

De nieuwe 65” OLED 9 serie van Philips TV tovert tv om in KUNST

Kunst op tv of de tv als kunst. De lancering van de nieuwe Philips 65″ OLED 9 serie tv op de consumer electronics beurs IFA 2017 in Berlijn zorgt ervoor dat je niet langer hoeft te kiezen.

De nieuwste highlight van Philips TV oogt net zo mooi als de beelden die hij reproduceert. Philips TV combineert voor deze serie de nieuwste OLED-technologie met de P5 Perfect Picture Engine en driezijdig Ambilight. Hiermee creëert het bedrijf een nieuw toonaangevend product binnen het tv assortiment. Met de Philips 65” OLED 9 serie zet Philips TV een nieuwe standaard voor beeldkwaliteit neer.

Highlights Philips 65”OLED 9 serie

  • Extreem dun OLED-paneel met breed kleurengamma
  • P5 Perfect Picture Processing Engine
  • UHD Premium en HDR Perfect prestatieniveau
  • Driezijdig Ambilight sluit naadloos aan op randloos OLED-scherm
  • Android TV™ draait op quad core-processor
  • 6.1 geluidssysteem is op slimme wijze geïntegreerd in de voet
  • Bekroond met de Red Dot Award voor Europees design voor glas, aluminium en Kvadrat bekleding van speakers

Zwartniveau, kleur en beweging met OLED
In de nieuwe OLED 9-serie worden OLED-technologie, de P5-engine en Ambilight perfect gecombineerd. Zo kun je de lichtbron volledig uitschakelen zodat iedere pixel in diepe zwarttinten wordt weergegeven.

De nieuwe Philips OLED tv heeft een lichtsterkte van 900 nits voor een geweldig, ongeëvenaard contrast. Hierdoor worden de felste en donkerste kleuren tegelijkertijd op beeld getoond.

Kunst op tv of de tv als kunst.

Omdat OLED tv’s de diepste zwarttinten bezitten, kunnen ze een nauwkeuriger en feller kleurenpalet bieden aan de kijker. De OLED 9-serie bevat een zeer uitgebreid kleurengamma (99% DCI-P3). Nog een voordeel is dat deze nieuwe tv een sterk verbeterde kijkhoek heeft in vergelijking tot LCD-tv’s die aan de zijkant worden belicht. Hierdoor blijven de helderheid, kleuren en het contrast altijd gelijk, waar je als kijker ook zit. Daarnaast zijn OLED-tv’s over het algemeen 100 keer sneller dan traditionele LED-tv’s. Door de supersnelle reactietijden worden bewegingen haarscherp weergegeven.

OLED en P5 – de perfecte partners
De nieuwe Philips P5-engine levert 50% betere prestaties in vergelijking tot de vorige – nog steeds indrukwekkende – Perfect Pixel Ultra HD engine. Het is daarom niet verbazingwekkend dat de 65” OLED 9 serie een indrukwekkende prestatie-index van 3800 PPI behaalt – de hoogste score ooit.

De P5-engine beschikt over de kracht van vijf processors en kan daardoor gemakkelijk de hoeveelheid data verwerken die nodig is voor Ultra HD en 4K-beelden. De P5-engine analyseert, deconstrueert en stuurt de vijf variabelen aan die de beeldkwaliteit bepalen: bron perfectioneren, scherpte, kleur, contrast en beweging.

Een groot deel van de beelden die op onze tv’s verschijnt bevat vervelende visuele imperfecties. De P5 Source Perfection corrigeert en vermindert ruis zonder dat het beeld vervaagt. Het Smart Bit Enhancement-systeem voorkomt banding door 8-bit video’s omhoog te schalen naar bijna 14-bit. Dit zorgt voor soepelere overgangen zonder dat er details verloren gaan op andere delen van het beeld.

Scherpere en contrastrijkere beeldkwaliteit
Veel bronnen hebben een lagere resolutie dan de 4K-kwaliteit die de schermen van nu aan kunnen. De Perfect Sharpness Ultra Resolution Upscaling en Detail Enhancer van de nieuwe Philips P5-engine zet de beelden om in scherpe Ultra HD beelden met meer diepte en dimensie. Daarnaast wordt het uitzonderlijke contrast nòg meer verbeterd dankzij het Perfect Contrast systeem. Samen met de Micro Dimming Perfect technologie van Philips TV zorgt dit voor contrastrijkere, fellere kleuren en diepere zwarttinten. Ook blijven de details beter bewaard waardoor je als kijker het gevoel krijgt het middelpunt van alle actie te zijn.

Scherpte en diepte
Het P5 Perfect Color systeem van Philips TV met 17-bit kleurversterking en intelligente kleurverwerking zorgt bij de nieuwe lichting tv’s voor nog intensere, levendige kleuren en natuurlijkere huidskleuren. Doordat de Perfect Natural motion technologie van Philips TV tot wel 4 miljoen pixels kan verwerken, worden zelfs de snelste Ultra HD beelden vloeiend en zeer scherp weergegeven.

Ambilight – een betere verbinding
De integratie van Ambilight bereikt in de 65” OLED 9 serie tv een nieuw hoogtepunt. Dankzij de ultradunne randen ontstaat er een naadloze overgang met de beelden op het scherm. Omdat het Ambilight Spectra XL systeem zich aan drie zijden bevindt, versterkt het de uitzonderlijke levendige kleuren en het hoge contrast. De kijkervaring wordt hierdoor nog intenser.

Geluid geïntegreerd in design
De 65” OLED 9 serie staat voor Europees design en vakmanschap. Dit wordt benadrukt door de behuizing die nauw aansluit op het OLED-paneel en het hoogwaardige 6.1 60 W geluidssysteem dat op een innovatieve manier is verwerkt in de voet. Het systeem bestaat uit zes naar voren gerichte drivers voor heldere midden en hoge tonen en een naar achter gerichte Triple Ring speaker – met geïntegreerde basspeaker – voor een diepe bass. De voet kan zowel op een tafel of tegen de muur worden geplaatst. In beide gevallen wordt dezelfde indrukwekkende geluidskwaliteit geleverd.

Android Smart
De 65” OLED 9 serie draait op het Android M TM Smart TV systeem en is gecertificeerd door Google. Hierdoor heb je als kijker toegang tot alle apps, diensten en content in de Google Play Store die geschikt zijn voor tv, een goede aanvulling op het bestaande aanbod van Philips Smart TV. Een krachtige quad core-processor en geavanceerde afstandsbediening met QWERTY-toetsenbord, swipe pad en spraakherkenning zorgen voor moeiteloze bediening en snelle navigatie.

Reacties

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Loading…

0

Philips tv komt met Ultra HD Premium Performance in de 8000-serie

Detailhandel Nederland: ‘Nieuwe privacywet dwingt ondernemers tot maatregelen’