in

Philips tv komt met Ultra HD Premium Performance in de 8000-serie

Quantum Dot technologie sluit aan bij P5 Perfect Picture Engine en Ambilight en creëert nieuwe performance standaard voor randverlichte LED TV.

 

Philips TV lanceerde vandaag op de consumer electronics beurs IFA 2017 in Berlijn de PHILIPS 8602 TV met Ultra HD Premium performance. Verkrijgbaar in een 55” of 65” model voegt de 8602 Quantum Dot technologie toe aan een reeds hoge standaard waaronder de nieuwe P5 Perfect Picture engine en het driezijdige Ambilight systeem. Op deze manier creëert het toestel voor de kijker een fantastische 3D performance die voorheen niet beschikbaar was voor een 8000-serie product.

Met de introductie van de 9000-serie nam Philips TV al het voortouw op innovaties met OLED technologie. We zien nu een vergelijkbare aanpak met de introductie van Quantum Dot technologie voor de 8000-serie. Het nieuwe 8602 toestel is hier een mooi voorbeeld van.

Quantum Dot technologie sluit aan bij P5 Perfect Picture Engine en Ambilight en creëert nieuwe performance standaard voor randverlichte LED TV.

De 8602 is voorzien van een superslanke aluminium rand en bevat eveneens een Visible Sound systeem via een slim geïntegreerde, naar voren gerichte soundbar omkleed met Europees Kvadrat doek. Met het gebruik van deze materialen en vormgeving heeft dit toestel opnieuw Philips’ superieure Europese ontwerp kenmerken.

Highlights PHILIPS 8602 TV met Ultra HD Premium performance

  • Quantum Dot technologie versterkt peak light vermogen, contrast en kleurengamma
  • P5 Perfect Picture Processing Engine
  • UHD Premium en HDR Perfect performance niveau
  • Naadloze verbinding driezijdige Ambilight met smalle rand
  • Android TV™ mogelijk gemaakt door Quad Core processor
  • Geïntegreerde zwevende soundbar volgt Visible Sound concept
  • Verfijnd gebruik van echte materialen die Europese vakmanschap laten zien

Quantum Dot
Quantum Dots zijn nanokristallen die vierhonderd keer dunner zijn dan een menselijke haar. Ze zijn dan wel klein zijn, maar bevatten behoorlijk wat spannende eigenschappen op het gebied van absorptie en de emissie van licht. Afhankelijk van hun grootte, straalt elke Quantum Dot wanneer er wit licht op schijnt, een ander gekleurd licht uit, variërend van rood naar groen of blauw. Het extra licht van de Quantum Dots versterken het gehele vermogen van de LED achtergrondverlichting. Daarnaast verbetert het ook de kleurverzadiging en kijkhoek van het paneel.

Door Quantum Dot technologie versterkt Philips TV het lichtvermogen van de 8602 tot 1100 nits. Ook het kleurengamma versterkt tot een uitzonderlijk 98% DCI P3 waardoor het toestel gemakkelijk in aanmerking komt voor het Ultra HD Premium certificaat en Philips TV eigen HDR Perfect status.

Geweldige tv beelden hebben echter meer nodig dan alleen hoge lichtvermogens en goede kleurweergave daarom profiteert de 8602 van de nieuwe Philips P5 Perfect Picture Processing engine.

Quantum Dots ontmoeten P5
De nieuwe Philips TV P5-engine processing levert 50% betere prestaties in vergelijking tot de vorige – nog steeds indrukwekkende – Perfect Pixel Ultra HD engine.

De P5-engine beschikt over de kracht van vijf processors en kan daardoor gemakkelijk de hoeveelheid data verwerken die nodig is voor Ultra HD en 4K-beelden. De P5-engine analyseert, deconstrueert en stuurt de vijf variabelen aan die de beeldkwaliteit bepalen: bron perfectioneren, scherpte, kleur, contrast en beweging.

Een groot deel van de beelden die op onze tv’s verschijnt bevat vervelende visuele imperfecties. De P5 Source Perfection corrigeert en vermindert ruis zonder dat dat bijkomende vervelende wazige beelden ontstaan. Door 8-bits video uit te breiden tot bijna 14-bits precisie wordt banding uitgesloten.

Scherpere en contrastrijkere beeldkwaliteit
Veel bronnen hebben een lagere resolutie dan de 4K-kwaliteit die de schermen van nu aan kunnen. De Perfect Sharpness Ultra Resolution Upscaling en Detail Enhancer van de nieuwe Philips P5-engine zet de beelden om in scherpe Ultra HD beelden met meer zichtbaar meer diepte en dimensie.

Het al uitzonderlijke contrast van de panelen is verder verbeterd dankzij de opname van het P5 Perfecte Contrast systeem. Dit werkt op een meervoudig zonaal niveau in het beeld. Samen met de Micro Dimming Perfect technologie worden heldere delen van het beeld nog helderder en donkere gebieden ‘zwarter’. Het resultaat is een beeld met meer diepte en behoud van elk detail waardoor je als kijker het gevoel krijgt het middelpunt van alle actie te zijn.

De kleurweergave is ook uitzonderlijk verbeterd door het Philips P5 Perfect Color system met een 17-bit kleurverbeteraar en intelligente kleurverwerking. Dit brengt intensere, levendige kleuren en natuurlijkere huidskleuren.

Ook de bewegingsscherpte is dankzij de verbluffende 4 miljard pixels verwerkingskracht van de Philips Perfect enorm verbeterd. Natuurlijke bewegingstechnologie zorgt ervoor dat zelfs de snelst bewegende Ultra HD beelden worden weergegeven als één vloeiende beweging die hun uitzonderlijke scherpte behouden.

Ambilight
Ambilight en Quantum Dot technologie bezorgen de 8000-serie nieuwe 3D-niveaus. De ultraslanke rand zorgt voor een naadlozere verbinding met de beelden op het beeldscherm en de Spectra XL versie van Ambilight stemt deze exact af met de extra kleurlevendigheid van het paneel.

Europees Ontwerp & Visible Sound
Door gebruik te maken van echte materialen, verfijnde proporties en uiterst strakke dimensies en toleranties toont Philips TV aan dat het ontwerp van de 8602 wederom aan de uitmuntende standaard van Europees ontwerp en vakmanschap voldoet.

Uitzonderlijk Vakmanschap wordt ook benadrukt door integratie van de ‘zwevende’ soundbar in het gehele ontwerp van het toestel. Als onderdeel van het Philips Visible Sound concept, heeft het geluidssysteem twee naar voren gerichte drivers – gemonteerd in de aluminium behuizing – die voor heldere midden en hoge tonen zorgen. Een naar achteren gerichte Dubbele Ringluidspreker – met een geïntegreerde bas port – zorgen voor een diepe en gedetailleerde bas performance. De Soundbar is omkleed met hoogwaardig Europees Kvadrat luidspreker doek voor een elegante uitstraling.

Android TV
De 8602 wordt mogelijk gemaakt door het Android TV systeem die de M versie van OS gebruikt en tevens gecertificeerd is door Google. Het toestel geeft toegang tot alle tv georiënteerde apps, diensten en content in de Google Play Store. Daarnaast is het een aanvulling op het Philips Smart TV aanbod dat beschikbaar is in de Philips App Galerie. Dankzij krachtige Quad Core processing en een geavanceerde afstandsbediening met QWERTY toetsenbord en spraakherkenning technologie kan de kijker moeiteloze en snel navigeren.

Met dit nieuwe toestel bewijst TP Vision haar streven naar voortdurende innovatie voor het Philips TV merk. Bij het implementeren van nieuwe technologieën kijkt TP Vision vanuit haar expertise naar innovaties die echt nuttig zijn voor de consument.

Reacties

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Loading…

0

Philips TV onthult nieuwe Smart TV innovaties tijdens IFA2017

De nieuwe 65” OLED 9 serie van Philips TV tovert tv om in KUNST