in

Philips TV wint vijf prestigieuze Design Awards

Design experts belonen Europese creativiteit en vakmanschap tijdens iF en Red Dot Design competitie – Philips TV’s exclusieve samenwerkingen vallen in de prijzen

TP Vision’s focus op hoogwaardige prestaties en Europees vakmanschap heeft succes. De ontwerpen van drie verschillende modellen uit de 2019 collectie van Philips TV kwamen als beste uit de bus in zowel de iF als de Red Dot Design competitie. Deze awards belonen de nieuwe strategie van TP Vision waarbij de nadruk ligt op het aangaan van interessante samenwerkingsverbanden met andere Europese topmerken. Zo is er de samenwerking met de Britse audiolegenden, Bowers & Wilkins, met wie een meerjarige overeenkomst is afgesloten, en het wereldberoemde Deense designmerk Georg Jensen.

Als reactie op weer een jaar met bekroonde prestaties (de Philips 5863 TV met Bluetooth speaker won een Red Dot Product Design Award in 2018), zei Rod White, Chief Designer bij TP Vision:

“We blijven de beste beeld- en geluidskwaliteit bieden door onze voortdurende samenwerking met Bowers & Wilkins. Daarbij behouden wij altijd onze minimalistische, functionele ontwerpen die worden uitgevoerd met echte materialen en finesse.”

De samenwerking tussen Philips TV en Georg Jensen heeft ertoe geleid dat ontwerpers van beide merken samen op een inspirerende reis gingen door Groot-Brittannië en Scandinavië. Het doel hiervan was het ontwikkelen van een puur perspectief op Europees design met decoratieve details die resulteren in prachtige objecten voor thuis.

“Ik denk dat onze samenwerking met toonaangevende Europese merken echt opvallende producten oplevert. En dat in een markt waar onze concurrenten moeite hebben om zich te onderscheiden” vervolgde White.

De producten die een Red Dot Design Award en iF Design Award ontvingen zijn de:

OLED+934: waar verbluffende beeld- en geluidskwaliteit wordt gekoppeld aan een minimalistisch design. Een nieuw prestatieniveau is met dit model bereikt. De tv heeft een minimaal silhouet dankzij de integratie van de premium sound bar in de standaard van de tv.

OLED 854: superslank, met superieure prestaties. Een minimalistisch frame met een chromen omlijsting ondersteund door een elegante draaivoet uitgevoerd in donkerchroom. Dit model is ook uitgerust met de unieke Ambilight-technologie.

De 9104: viert Europees vakmanschap. Een slanke tv met een zwart geborstelde aluminium omlijsting aan de drie zijden, gecomplementeerd met een glanzend gepolijste metalen onderkant.

De iF en Red Dot Design Awards worden uitgereikt als erkenning van uitmuntend ontwerp. Elke wedstrijd ontvangt meer dan 5.000 inzendingen uit bijna 60 landen. De inzendingen vertegenwoordigen de beste ontwerpen in hun respectievelijke categorieën. De criteria voor de awards bestaan onder meer uit innovatie, kwaliteit, functionaliteit en ecologische inpasbaarheid.

Reacties

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Loading…

0

Zyxel’s Multy U wint 2019 iF DESIGN AWARD

Onderzoek: Meer dan de helft van de Nederlanders biedt gasten thuis naast koffie ook WiFi aan