Bedrijven kunnen vanaf nu refurbished elektronica afnemen in de categorieën smartphones, tablets en laptops. Daarnaast komt refurbed met de zogeheten ‘Buyback’-optie, waarbij ze oude elektronica van bedrijven overkopen om deze te reviseren en uiteindelijk opnieuw aan te bieden. Het bedrijf wil met deze uitbreiding haar bijdrage aan een duurzame en circulaire economie vergroten door ook de hoeveelheid e-waste van de zakelijke markt terug te dringen en de verspilling van grondstoffen tegen te gaan. Uit een enquête onder bestaande klanten van refurbed blijkt dat bedrijven hun elektronische apparaten gemiddeld iedere twee jaar inruilen. Op deze manier kan dat op een duurzame en verantwoordelijke manier.
Oproep aan bedrijven: neem je verantwoordelijkheid
Met de stap naar de zakelijke markt biedt refurbed nu ook op grotere schaal gereviseerde laptops, tablets en smartphones aan. Door gebruik te maken van deze service verduurzamen bedrijven de aanschaf van hun elektronische apparaten en hebben ze direct een duurzame bestemming voor oude apparatuur. Dit biedt bedrijven de kans bij te dragen aan het versnellen van de transitie naar een circulaire economie. Hard nodig, want uit de recent verschenen ICER-rapportage (2022) blijkt dat de versnelling van die transitie nog niet zichtbaar is en dat is zorgelijk gezien de noodzaak en (inter)nationale ambities. Kilian Kaminski, één van de drie oprichters van refurbed: “Steeds meer bedrijven beseffen dat ze over moeten gaan op maatschappelijk verantwoord ondernemen en stellen voor zichzelf duurzaamheidsdoelstellingen op. Op ieder level in bedrijven is verandering nodig: van inkoop tot productie. Op deze manier kunnen bedrijven op het gebied van inkoop hun doelstellingen makkelijker behalen.”
Duurzaamheid belangrijk voor werknemer
Een stap naar duurzame bedrijfsvoering levert meer op dan een groenere wereld, zo toonde een onderzoek van consultancykantoor KPMG aan. Uit een vragenlijst onder 5.700 werkenden, studenten en pas afgestudeerden in het Verenigd Koninkrijk blijkt dat bij 46% van de mensen de ESG-waarden (Environmental, Social en Governance) van een bedrijf meespelen in de keuze voor een werkgever. Daarnaast zegt 20% een baan afgezegd te hebben omdat het bedrijf niet duurzaam genoeg was. “Het is tijd dat bedrijven hun verantwoordelijkheid nemen en daarnaast het goede voorbeeld geven, dat dringt ook steeds meer door bij werknemers. Nóg een reden dus om duurzame stappen te zetten, alsof die er nog niet genoeg waren”, zegt Kilian Kaminski met een knipoog.
Reacties
Loading…