in ,

DigiTest: Oral-B iO10 met iOSense review

Twee jaar geleden mochten we al eens aan de slag met de Oral-B iO (serie 9) en waren we flabbergasted van alle mogelijkheden en borstel-features.

De stap naar de Oral-B iO10 met iOSense zal niet zo schokkend zijn voor mij, maar wanneer je nieuw bent met de iO-serie weet je niet wat je meemaakt. Lees hier anders eerst even onze Oral-B iO serie 9 review.

Looks

Het design van de iO serie 10 (verkrijgbaar in zwart en wit) wijkt qua vorm niet af van de iO serie 9. Eigenlijk is het enige verschil dat er een soort spikkelpatroon is toegevoegd op de tandenborstel. De oplaaddocking heeft ook eenzelfde vorm als zijn voorganger, maar hier zijn aanzienlijk meer wijzigingen doorgevoerd. Zo kun je de tijd aflezen aan de voorzijde en zijn er bovenop een zestal lichtjes (poetszones) zichtbaar. Tevens vinden we in de doos weer twee doorzichtige reishouders voor de tandenborstel en twee extra borsteltjes, erg handig.

Features

Zoals ik hierboven al beschreef heeft de docking zichtbaar veranderingen doorgemaakt. Zo kun je altijd de tijd van het moment aflezen, maar zodra je gaat poetsen wordt de ‘poetstijd’ weergegeven. En dan de lichtjes bovenop de oplader, deze hebben niet alleen een esthetische functie. Ze geven nadat je de bostel (eenmalig) hebt gekoppeld precies aan waar (poetszones) je op dat moment aan het poetsen bent, je hoeft hier dus niet meer je app voor op te starten. Je kan precies zien waar je nog iets langer moet poetsen omdat de lichtjes qua kleur veranderen (van blauw naar wit). Zo zie je dus waar je nog wat extra moet poetsen om een gehele witte cirkel te creëren. In principe lukt dat binnen twee minuten (geadviseerd door tandartsen) maar je merkt al snel dat je net wat langer door poetst om de cirkel overal wit te laten oplichten, goede motivatie dus! Te hard poetsen is niet goed voor je tandvlees en ook hier is aan gedacht, niet alleen je tandenborstel maar ook je docking licht bij te hard poetsen rood op.

Zodra je borstel is versleten wordt dit ook aangeven op het display

Verder zijn de features eigenlijk hetzelfde als zijn voorganger, je kunt dus ook weer via je tandenborstel kiezen wat voor soort poetsbeurt je voorkeur heeft. Van standaard tot whitning, maar super sensitive kan uiteraard ook als je gevoelig tandvlees hebt. Op de borstel wordt ook nog steeds aangegeven hoe lang je aan het poetsen bent en of je te hard, goed of te zacht bezig bent. En na het poetsen wordt je ook nog steeds toegelachen als je goed hebt gepoetst, of je ziet een sippe emoji wanneer je niet in de buurt van de twee minuten bent gekomen. Zodra je borsteltje zijn beste tijd gehad heeft wordt dit ook aangeven op het display.

Is er dan helemaal niets aan te merken op deze Oral-B tandenbostel? Ik wil geen azijnzeiker zijn maar ik mis mijn tril-momentjes om de halve minuut + eindtril functie. Als ik namelijk onder de douche mijn tanden poets zie ik de dockingstation niet en weet ik niet precies wanneer ik klaar ben. Je gaat uiteraard ook niet steeds op je borstel naar de tijd kijken. Nu kwam ik erachter dat de tijdwaarschuwing trilfunctie wél aanwezig is, deze doet het namelijk wel als je niet bent verbonden de docking. Mijn advies aan Oral-B is dan ook die functie gewoon altijd aan te laten, dit kan vast wel met een software update. Overigens kun je de oude iO serie tandenborstels gewoon opladen met de nieuwe iOSense docking.

Conclusie

Je hebt wel een hoop centjes nodig als je de nieuwe Oral-B iO10 met iOSense wilt aanschaffen, in de Oral-B webshop vind je deze voor € 355,-. Ja, dat is een hoop geld, maar wil je besparen op een gezond gebit? Er wordt aantoonbaar meer plak verwijdert door de Oral-B iO series tandenborstels. Ben je echter al in het bezit van een serie 9 of 8 is het niet echt nodig om de overstap te maken.

In vergelijking met andere handtandenborstels ondervonden gebruikers van Oral-B iO™:

  • 100 procent meer plakverwijdering na acht weken
  • 100 procent gezonder tandvlees in slechts één week
  • Zes keer meer tandplak verwijdering langs de tandvleesrand
  • 83 procent van de gingivitispatiënten bereikte binnen acht weken gezond tandvlees

Reacties

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Loading…

0

Prijs veruit belangrijkst voor Nederlandse consument

OPPO A17 debuteert: 50MP-camera en 5000mAh-batterij met lange levensduur voor aantrekkelijke prijs