in

Hoe zorg je ervoor dat jouw bedrijf wordt beschermd tegen het risico van een DDoS- aanval?

Een DDoS-aanval (Distributed Denial of Service) creëert een gecompliceerde situatie waar bedrijven die digitale diensten leveren de dupe van kunnen worden.

De ellende die deze aanvallen kunnen aanstichten, verschilt van tijdelijk gebrek aan toegang tot systemen tot behoorlijke financiële en reputatieschade. DDoS is al een term op zich waar niet iedereen iets van af weet, desondanks is het van belang dat je hiervan op de hoogte bent. In dit artikel wordt besproken wat een DDoS-aanval inhoudt, wat er nou zo gevaarlijk aan is en hoe je maatregelen hiervoor kunt inschakelen. Zo kun je anti-ddos aanschaffen om hierin je netwerk te allen tijde te beschermen.

Wat houdt een DDoS-aanval in?

Tijdens een DDoS-aanval kan het zijn dat een website, server of netwerk verdrinkt in de hoeveelheid verkeer. Met verkeer worden de datastromen of verzoeksignalen die door het internet worden verstuurd bedoeld. Als je een website zou bezoeken, een app op je telefoon gebruikt, of een e-mail stuurt, wordt deze data-informatie geproduceerd tussen apparaten en servers. Tijdens ‘normale’ activiteiten op het netwerk wordt dit ‘verkeer’ onder controle gehouden. Op het moment dat er een DDoS-aanval plaatsvindt, is het verkeer niet te overzien en daardoor schadelijk. Deze aanvallen kunnen bestaan uit verschillende aspecten zoals: HTTP-verzoeken, Pings/ ICMP-verzoeken, UDP/TCP-verzoeken. Deze termen zijn al ingewikkeld genoeg, maar het komt erop neer dat dit verkeer duidt op de hoeveelheid digitale signalen of gegevenspakketten die worden verzonden en daardoor je netwerk overvallen. Daardoor kan je systeem beschadigen, en dat is iets wat je wil voorkomen. Uit een onderzoek van het Nationaal CyberSecurity Centrum (NCSC) wordt duidelijk dat Nederlandse overheidsorganisaties en bedrijven steeds meer te maken krijgen met cyberaanvallen.

Het effect van een DDoS-aanval

Zoals hierboven al benoemd wordt, gaat dit om het ‘kwade verkeer’ dat door het internet wordt verstuurd. Bij het gevolg van een DDoS-aanval moet je vooral denken aan:

  • Het onbereikbaar zijn van applicaties of websites, dit kan leiden tot verlies van
  • Hierdoor kan het zo zijn dat klanten minder goed kunnen rekenen op je bedrijf, als je niet direct actie onderneemt tegen zulke aanvallen.
  • Daarnaast kun je als ondernemer te maken krijgen met directe kosten voor het herstellen van je Maar ook in aanraking komen met extra kosten voor het beveiligen van je onderneming. Hierin kunnen mogelijk juridische gevolgen aan verbonden zitten.

Hoe bescherm ik mijn bedrijf tegen DDoS-aanvallen?

Hoewel het niet uitgesloten kan worden dat een DDoS-aanval kan plaatsvinden, kan je met geschikte voorschriften de bedreiging flink beperken:

  • Schaf een anti-DDoS-oplossing aan
    De anti-ddos-technologieën zijn ervoor ontwikkeld om verdachte ‘verkeersstromen’ te detecteren en te blokkeren voordat ze enige schade aan je netwerk kunnen verrichten. Dit is de oplossing voor je bedrijf om je onderneming te beschermen tegen cybercriminelen.
  • CDN
    Als je gebruik maakt van een CDN verdeel je het verkeer over verschillende servers, zo wordt de aanval aanzienlijk verkleind. Dit is erg van belang voor jouw bedrijf met veel webverkeer.
  • Monitoren
    Het herhaaldelijk monitoren van netwerkverkeer helpt je om de afwijkingen spoedig te achterhalen en daarop te kunnen reageren. Zo voorkom je een aanval die uit de hand kan lopen.
  • Up-to-date
    Wees er bewust van dat het regelmatig updaten van je systeem al wonderen doet. Zo voorkom je de kans dat cybercriminelen toegang krijgen tot je netwerk. Deze aanvallen ontstaan voornamelijk door kwetsbaarheden en software die oud is.
  • Noodplan
    Door een duidelijk noodplan te creëren, staat je bedrijf minder snel voor verrassingen en kun je sneller reageren op een aanval. Het ervoor zorgen dat medewerkers hiervoor getraind zijn kan de schade enorm beperken.

Het belang van preventieve maatregelen en vooruitdenken

Cyberdreigingen zullen alleen maar toenemen in deze moderne tijd, dus het is van belang dat jij hier ook in blijft meegaan. Zo sta je niet voor verrassingen, het investeren in deze beveiligingsmaatregelen moet voor ondernemers zeker een prioriteit worden. Door anti-ddos aan te schaffen neem je als bedrijf de passende maatregelen voor deze tijd. Zou je meer informatie willen krijgen over hoe jij jouw onderneming het beste kunt beschermen? Bekijk dan ook de adviezen en oplossingen van de specialist: Signet.

Reacties

Geef een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Loading…

0

IMOU introduceert de RV3 Robotstofzuiger

Een op vijf winkelmedewerkers bezorgd over invloed van technologie op hun baan