in

AOC breidt ‘myDisplay’ productlijn uit

Beeldschermspecialist AOC breidt de ‘myDisplay’ productlijn uit met twee nieuwe modellen: de myUltraSpeed en de myConnect. De myUltraSpeed is een Full HD-model van 24″ (61 cm) met een verversingsfrequentie van 144 Hz en richt zich voornamelijk op gamers. De myConnect van 15,6″ (39,6 cm) is er op gericht om het leven van laptopgebruikers makkelijker te maken. Dankzij de USB-aansluiting kunnen zij hun bureaublad met één plug-and-play handeling direct vergroten.

..

 
Extreme snelheden voor veeleisende gamers
De myUltraSpeed is door AOC ontwikkeld in samenwerking met professionele gamers. Het scherm is onder andere geschikt voor veeleisende applicaties, zoals snelle first-person-shooters. De myUltraSpeed (modelnaam: g2460Pqu) is uitgerust met een TN-paneel met LED-achtergrondverlichting en geeft haarscherp beeld. De verversingsfrequentie van 144 Hz betekent meer dan een verdubbeling van het aantal frames per seconde ten opzichte van gebruikelijke LCD-schermen. De pixelresponstijd van slechts één milliseconde zorgt er voor dat het beeld niet vervaagt. Het Full HD-model beschikt over diverse aansluitingen, zoals VGA, dual-link DVI, HDCP-compatibele HDMI en een DisplayPort. Voor een nieuwe standaard in gebruiksvriendelijkheid heeft AOC de myUltraSpeed ook voorzien van een geïntegreerde USB-hub met 4 aansluitingen, inclusief een snelle USB-oplaadpoort voor mobiele apparaten. Daarnaast beschikt de monitor over een hoofdtelefoonaansluiting, speakers en over een draaivoet die kan kantelen en in hoogte kan worden aangepast.
 
De g2460Pqu wordt momenteel aangeboden met een gratis versie van de online-first-person-shooter ‘Shootmania’.
 
Bureaubladvergroting voor onderweg
Het myConnect-concept heeft al eerder een monitor met USB-voeding gepresenteerd. Nu komt AOC met een bijzonder flexibele monitor die gericht is op gebruikers van netbooks, laptops en andere draagbare computers. Dankzij DisplayLink-technologie kan het ultraslanke (0,09″ / 22,9 mm) WXGA-model via één USB 3.0-kabel worden aangesloten op bijvoorbeeld een laptop. Zo hebben gebruikers direct de beschikking over een extra monitor. Bij de Style Line-monitor komt niet alleen het videosignaal binnen via de USB-kabel, maar ook de stroom. Dit is mogelijk dankzij het extreem lage stroomverbruik van de monitor: minder dan 7 watt. Op die manier vergroot de myConnect (modelnaam e1659Fwu) met een schermdiagonaal van 15,6” (39,6 cm) onmiddellijk de beschikbare ruimte op het bureaublad. Voor nog meer gebruiksvriendelijkheid kan de monitorvoet worden gekanteld, zodat de monitor eenvoudig kan overschakelen van de landschaps- naar de portretstand (scharnering).
 
Met de Smart Auto Pivot-functie draait de inhoud op het scherm automatisch mee. The myConnect wordt geleverd met software waarmee het instellen van de helderheid, het contrast en het stroomverbruik een stuk eenvoudiger wordt. Dankzij de USB-aansluiting is het mogelijk om maar liefst zes USB-schermen aan te sluiten, zodat laptopgebruikers kunnen multitasken als nooit tevoren.
 
Om het transport eenvoudig te maken en dit ultra-mobiele lichtgewicht beeldscherm goed te kunnen bewaren, wordt het scherm geleverd met een zachte hoes.
 
Betrouwbare service
AOC geeft een garantie van drie jaar op de myDisplay-modellen, inclusief een vervangservice op locatie. De myUltraSpeed en de myConnect zijn beschikbaar voor de volgende adviesprijzen:
 
myUltraSpeed (g2460Pqu) € 339,- (inclusief btw)
myConnect (e1659Fwu) € 149,- (inclusief btw)
 

Sandberg lanceert Streetgear