in

AOC: gaming-displays voor ieder soort gamer

De gamingmarkt bereikt het ene na het andere record, zoals de gamescom gaming conferentie onlangs heeft bevestigd met een nieuw recordaantal bezoekers van 370.000.

Een van de toonaangevende spelers in de sector is het wereldwijd actieve merk AOC. Stefan Sommer, directeur Marketing & Business Management Europe, legt het succesverhaal uit in een interview.

Hoe ontwikkelt de gamingmarkt zich?

Stefan Sommer: zeer dynamisch; de gamingmarkt groeit zowel in Europa als wereldwijd. Experts verwachten tot 2012 groeicijfers met dubbele cijfers met een CAGR van 10,3%. Ook de markt voor gaming displays groeit mee.

Hoe is de situatie voor AOC op de gaming-markt?

Stefan Sommer: Die is heel goed, al zeg ik het zelf. We hebben een groot aanbod gamedisplays dat geschikt is voor allerlei soorten populaire games. AOC biedt heel veel opties – of het nu gaat om hoge framesnelheden tot 240 Hz voor competitief gamen en esports of gebogen schermen met IPS- en VA-panels voor een bijzonder meeslepende game-ervaring voor bijvoorbeeld open world-RPG’s. Kortom: we bieden het perfecte gaming display voor elk soort game(r).

Hoe was gamescom 2018 voor jou?

Stefan Sommer: met meer dan 370.000 bezoekers dit jaar is gamescom het beste bewijs dat gamen een vast onderdeel is geworden van onze samenleving. Het aantal videogamers wereldwijd neemt snel toe en de verwachting is dat in 2020 2,6 miljard mensen zullen gamen. Het is al een enorme toeschouwerssport geworden, dus het is geen verrassing dat het aantal bezoekers op gaming-beurzen ook toeneemt.

“We werken met esport-teams, gaming-gerelateerde organisaties en tal van evenementen, wereldwijd, nationaal en regionaal”

Gamers en gespecialiseerde bezoekers waren onder de indruk van onze innovaties. Ze waren vooral geïnteresseerd in de nieuwste modellen uit ons premium AGON-assortiment – AGON 3. Beide zijn 27 “gebogen QHD-monitoren met een slank, futuristisch en bekroond ontwerp. We hebben de AG273QCX met FreeSync 2 HDR, VESA DisplayHDR ™ 400-ondersteuning en 1 ms MPRT en 144 Hz verversingssnelheid. En dan is er de AG273QCG met G-SYNC-ondersteuning, 1 ms GtG en een verversingsfrequentie van165 Hz.

Welke producten maken AOC tot een bijzonder succesvolle speler in de gaming-sector?

Stefan Sommer: waar AOC echt in uitblinkt, zijn de premium gaming-monitors: de AGON-line-up. Deze high-end displays variëren van 24 “tot 35” in grootte en hebben verversingsfrequenties van 120 Hz tot de concurrerende 240 Hz, ideaal voor snelle FPS-games. De AGON-lijn richt zich op serieuze gamers, ondersteunt Nvidia G-SYNC of AMD FreeSync, en heeft super lage responstijden en een ultralage input-vertraging. De displays zijn robuust maar indrukwekkend ontworpen en bevatten veel slimme functies, zoals Shadow Control, een headsethouder en een in hoogte verstelbare standaard met labels om de positie te markeren!

Hoe is AOC bezig met de gaming-gemeenschap?

Stefan Sommer: Jarenlang was het voor AOC erg belangrijk om dicht bij de gaming-gemeenschap te zijn. We werken met esport-teams, gaming-gerelateerde organisaties en tal van evenementen, wereldwijd, nationaal en regionaal. In januari sloot AOC een partnerschap met G2 Esports, een van de krachtigste en succesvolste esports-organisaties ter wereld. G2 Esports werd in 2013 opgericht door de beroemde pro-speler Carlos ‘ocelote’ Rodriguez en vestigde zich snel in het Europese circuit op verschillende internationale esports-evenementen, met een indrukwekkende staat van dienst en vele, vele gewonnen titels. Voor onze productontwikkeling zijn deze partnerschappen uiterst belangrijk. We zijn ook zeer betrokken bij het ondersteunen van kleinere, lokale evenementen en LAN-party’s, evenals bij het opleiden van een breder publiek over de voordelen van gaming.

Reacties

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Loading…

0

Comments

comments

MOTOROLA 90 jaar

90 jaar Motorola: de viering van een historisch merk

Scan tot 30 foto’s in 30 seconden met de nieuwe Epson FastFoto-scanner