in

AOC kondigt eerste AGON-monitor met AMD Radeon FreeSync 2 en VES DisplayHDR 400 aan

Beeldschermspecialist AOC kondigt met trots de nieuwe toevoeging aan zijn AGON premium gaming monitorenreeks aan; de AOC AGON AG322QC4. Het beeldscherm levert prachtige beelden met zijn VESA DisplayHDR™ 400-technologie, het aan drie zijden randloze ontwerp, het VA-paneel en de haarscherpe Quad HD-resolutie (2560×1440 pixels).

Ook bevat het scherm een beeldverhouding van 16:9, een statisch contrast van 2000:1 en kromming van 1800R. De verversingssnelheid van 144 Hz, GtG-responstijd van 4 milliseconde, gecombineerd met Radeon™ FreeSync™ 2-ondersteuning verzekert een soepele game-ervaring, ook als je competitief bent ingesteld.

DisplayHDR 400 en Radeon FreeSync 2

De AG322QC4 komt met recente schermtechnologieën voor realistische beelden en een soepele game-ervaring; de VESA DisplayHDR 400 en AMD’s Radeon FreeSync 2. VESA DisplayHDR 400 zorgt voor 400 cd/m² piekhelderheid, verbeterde zwartwaarden, hoger kleurengamma en meer bitdiepte (kleurdiepte) om High Dynamic Range (HDR)-beelden te kunnen weergeven.

AMD’s Radeon FreeSync 2-technologie verbetert FreeSync, waardoor schokken en tearing tegengegaan worden tijdens het gamen. Deze technologie ondersteunt nog steeds de variabele verversingssnelheid door de verversingssnelheid van de monitor te koppelen aan het frame rate van de GPU.

FreeSync 2 gebruikt striktere beperkingen (bijvoorbeeld verplichte Low Framerate Compensation (LFC) en grotere kleurruimte) en HDR-ondersteuning met minder vertraging dan gebruikelijke HDR-monitoren.

Indrukwekkende looks

De AG322QC4, met zijn zwarte afwerking en VA (Vertical Alignment)-paneel van 31,5 inch, heeft een gebogen scherm met een kromming van 1800R. Deze gebogen vorm van 1800 millimeter laat de gebruiker helemaal in de actie op het scherm opgaan. Een gebogen scherm zorgt voor minder afleiding, contrast en kleurverschuivingen veroorzaakt door scheve kijkhoeken.

Meer dan soepele gameplay

Het VA-paneel van de AG322QC4 heeft een QHD-resolutie (2560×1440 pixels), waar gamers nog jaren mee vooruit kunnen. Deze resolutie biedt vier keer zoveel details dan een 720p-resolutie. Toch kunnen de frame rates in de meeste games door mid-/high-end-GPU’s omhoog gegooid worden door QHD. Het VA-paneel van de AG322QC4 levert ook brede kijkhoeken zoals bij IPS-panelen.

Het scherm is uitermate geschikt voor competitieve gamers; de verversingssnelheid van 144 Hz en GtG-responstijd van 4 milliseconde elimineren samen de effecten van motion blur en geven gamers veel betere beelden in snelle games. AOC’s Low Input Lag-modus verbetert de reactiviteit van de monitor nog meer. Bij deze modus omzeilt het videosignaal de meeste videoverwerking die wordt uitgevoerd door de monitor, waardoor de input die de gebruiker geeft (via keyboard of muis) veel sneller wordt omgezet in actie op het beeldscherm.

Stel zelf je eigen game samen

AOC weet waar gamers van houden; de Game Mode-voorinstelling levert aangepaste instellingen voor verschillende genres, zoals FPS, racing of RTS voor snellere reactiviteit en betere beelden. Bovendien kunnen gebruikers hun eigen voorinstellingen opslaan. Met de bijgeleverde OSD-controller (QuickSwitch) kunnen gebruikers eenvoudig wisselen tussen deze voorinstellingen. AOC’s Shadow Control-optie zorgt ervoor dat gamers schaduwniveaus kunnen kiezen in het OSD, waardoor donkere gebieden lichter en lichte gebieden donkerder gemaakt worden.

De AOC Ergo Base zorgt ervoor dat gebruikers het scherm kunnen verstellen naar eigen voorkeur. Gamers kunnen hun headsets inpluggen in de audio en microfoon inputs en ze ophangen aan de inklapbare headphone-houder wanneer ze deze niet gebruiken. Tevens bevat de monitor 2 USB 3.0-poorten, een ingebouwde oplossing voor kabels en een handvat voor vervoer. Met de LED-lampen op de onderste schermrand en de achterkant van de monitor kunnen gamers kiezen tussen rode, groene en blauwe lichten met drie intensiteitsniveaus.

De AOC AGON AG322QC4 zal naar verwachting beschikbaar zijn in juni 2018 voor een adviesprijs van €599,-.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Kijkshop probeert doorstart met KijkBijMij

Heb jij de module Consumentenrecht al gehaald?