in

BlackBerry wil concurreren met iPhone

BlackBerry Bold, de eerste 3G-telefoon van producent Research In Motion (RIM), had al in de winkels moeten liggen. De iPhone concurrent verschijnt volgens eWeek.pas deze maand in Duitsland en Oostenrijk, gevolgd door India, Canada en de VS.

De BlackBerry Bold heeft geen aanraakscherm, maar een mini-toetsenbord met een VGA lcd-scherm (480 x 320). Het apparaatje bevat verder een 624MHz processor, heeft 1 GB intern geheugen en ondersteunt hspda-netwerken.

De BlackBerry smartphone bevat Windows Live Hotmail en Messenger, om de consument over te halen. Volgens Tony Rizzo, analist van The 451 Group, vissen Apple en RIM in elkaars klantenbestand, maar zal RIM meer succes hebben bij de consument dan Apple bij de zakelijke gebruiker. ‘RIM is uitgegroeid tot dé leverancier voor bedrijven, dat is de onderscheidende factor. Apple, Nokia, Motorola en nu HTC kunnen wel concurreren op ontwerpgebied, maar ze behoren nog niet tot het ecosysteem van ondernemingen, zoals RIM. Concurrentiestrijd op dit gebied is dus bijna zinloos,’ aldus Rizzo.

Pimp your bag

Draadloze muis lift mee op laptop dankzij dock