in

Cardano: de derde generatie blockchain

Cardano, gelanceerd in 2017, wordt verkocht als een derde generatie blockchain, na Bitcoin en Ethereum, die de blockchains van de eerste en tweede generatie waren.

Cardano wil rechtstreeks concurreren met Ethereum en andere gedecentraliseerde applicatieplatforms, door te zeggen dat het een schaalbaarder, veiliger en efficiënter alternatief is.

Gedecentraliseerde applicaties, of dApps, zijn vergelijkbaar met applicaties op een smartphone. Het belangrijkste verschil is dat dApps onafhankelijk werken zonder dat er een derde partij op de achtergrond actief is. Ze bereiken die onafhankelijkheid door gebruik te maken van ‘smart contracts.’ Dit zijn in eigenlijk gewoon computerprogramma’s die speciaal zijn ontworpen om een bepaalde functie uit te voeren wanneer aan bepaalde vooraf bepaalde voorwaarden wordt voldaan.

Je zou bijvoorbeeld een dApp kunnen maken die geld leent aan iemand als ze van tevoren een bepaald bedrag in een digitale portemonnee storten. Het smart contract, in dit geval, zou geprogrammeerd worden om een transactie (de lening) naar de lener te sturen onmiddellijk nadat de digitale portemonnee het juiste bedrag heeft ontvangen. Het smart contract zou ook kunnen worden geprogrammeerd om het vooraf betaalde bedrag vast te houden als de lener er niet in slaagt om op tijd terug te betalen.

Naast schaalbaar, veilig en efficient, verkoopt Cardano zichzelf ook als het enige blockchain platform in de industrie die uitgebreid peer-reviewed is, en er worden regelmatig academische onderzoeksverslagen gepubliceerd hun de website.

Kan ik beter in Cardano of Bitcoin investeren?

Als het aankomt op grootte in de markt, dan is er tussen Bitcoin en Cardano echt geen competitie. Bitcoin heeft namelijk de beste algemene vooruitzichten van alle munten op de markt, en haalt record na record op de ‘bull market’. Daarom lijkt de keuze om Bitcoin te kopen in 2021 misschien voor de hand te liggen. Maar is het echt helemaal duidelijk?

Het is niet te voorspellen hoe lang de prijsstijging van Bitcoin koers zal aanhouden en het is nu een erg duur moment om in Bitcoin te investeren. De Cardano koers, aan de andere kant, staat nog steeds op minder dan €2,50 per token. Het heeft ook een aantal vrij positieve voorspellingen voor de rest van het jaar. Daarom zou de keuze om Cardano in 2021 te kopen wel eens de betere investering kunnen blijken in termen van rendement.

Als het op risico aankomt, is er misschien weinig verschil tussen Cardano en Bitcoin in 2022, maar als we verder vooruitkijken, is BTC waarschijnlijk de veiligere optie, omdat ondanks enige schommelingen op de korte termijn, de prijzen over het algemeen zijn gestegen tijdens Bitcoin’s langere bestaan.

Reacties

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Loading…

0

Op deze manier vind je een betrouwbare SEO-partij

OPPO lanceert zijn eerste opvouwbare smartphone: OPPO Find N