in

Cat® phones biedt gebruikers gratis schermreparatie binnen garantie

Cat® phones toonaangevende ‘rugged’ smartphones zijn ontworpen om in de zwaarste omstandigheden te blijven werken. Het merk heeft daar zo veel vertrouwen in, dat Cat phones standaard beschikken over de meest uitgebreide verzekering voor beeldschermschade.

Wanneer een gebruiker binnen de garantieperiode onverhoopt toch het Corning® Gorilla® Glass-beeldscherm van zijn Cat phone beschadigt of breekt, wordt het scherm gratis gerepareerd of vervangen.

Het vertrouwen van Cat phones in zijn apparaten heeft, is gebaseerd op de uitgebreide tests die alle producten ondergaan voordat ze de markt op gaan. Zo beschikt het vlaggenschip van het merk, de Cat S61, bijvoorbeeld over de militaire hardware-kwaliteitsstandaard MIL-Spec 810G, is IP68 en IP69K-gecertificeerd stof- en waterproof (tot 3 meter diep voor 1 uur) en zijn beeldscherm wordt beschermd door dik Gorilla® Glass 5 en een industrieel ontworpen, opstaande rand. Alle toestellen hebben dertig valtests van 1,80 meter op stalen ondergrond doorstaan.

De markt voor smartphonereparaties

Cat phones zijn speciaal ontworpen voor gebruikers die leven en werken in veeleisende omgevingen, waarbij normale consumententelefoons snel schade oplopen. Regelmatige, kostbare reparaties of vervangingen zorgen ervoor dat de meeste telefoons veel duurder zijn dat hun aanvankelijke aanschafprijs.

De omvang van dit probleem werd duidelijk toen uit onderzoek [1] onder 5.130 Europese consumenten bleek dat 34% van de gebruikers – ruim éénderde – in de afgelopen drie jaar zijn smartphone dermate had beschadigd dat deze gerepareerd of vervangen moest worden. Meest voorkomende problemen waren val- en waterschade.

En reparaties zijn niet goedkoop. Het vervangen van het scherm op de nieuwste modellen smartphones kost tussen de €150 en €360, terwijl bij waterschade of kapotte knoppen een reparatie soms meer dan €600 kost [2]. Dit is nog afgezien van de kosten en ongemak die een beschadigde of onbruikbare smartphone met zich meebrengt.

Effectieve levensduur

Cat phones zijn speciaal ontworpen voor veeleisende gebruiksomstandigheden en zijn zo robuust dat ze beschermd zijn tegen schade aan de hardware. Daardoor hebben de telefoons een langere effectieve levensduur en bieden zo meer waar voor je geld.

Uit een onderzoek van Rocket Consulting [3] bleek dat 35-40% van de normale smartphones binnen twee jaar aan vervanging toe was, en meer dan 80% binnen drie jaar. Voor ‘rugged’ smartphones waren deze cijfers respectievelijk 8 en 20%. Een rugged smartphone is tot meer dan 40% kosten efficiënt dan een normale consumenten-smartphone.

Reacties

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Loading…

0

Check Point onderzoekers onthullen beveiligingslek in populaire Fortnite-game

LG lanceert V40 ThinQ in Nederland: de ultieme smartphone met 5 camera’s