in

Cloud gaming computerdienst Shadow start in Nederland

Shadow kiest voor Interxion datacenter op Amsterdamse Schiphol campus – Cloud gaming computerdienst Shadow is vanaf 24 juli beschikbaar in Nederland. Voor € 11,99 per maand voorziet Shadow gebruikers van een high-end gaming computer in de cloud waarmee je de nieuwste en zwaarste games kan spelen op ieder apparaat.

Om gebruikers de beste verbinding te kunnen garanderen, heeft Shadow zijn indrukwekkende thuisbasis in een van de Amsterdamse datacenters van Interxion.

Voor een bedrag van € 11,99 per maand geeft Shadow gamers toegang tot een high-end cloud-based computer ongeacht welk device wordt gebruikt (desktop, laptop, Mac, smartphone, tablet, TV, etc.). De computer van de Shadow-gebruiker wordt regelmatig geupdate, waardoor deze niet verouderd en gebruikers de meest zware programma’s en games kunnen gebruiken. In tegenstelling tot degewone PC, waarbij dit een veelgehoorde klacht is. Shadow geeft bovendien toegang tot een volledige Windows PC en beperkt de gebruiker niet tot een game library. Zij kunnen zo alle mogelijke games spelen, zowel spellen die ze al hebben als spellen die ze nog willen kopen.

Shadow gaat gefaseerd van start in Nederland. Om het platform te testen krijgen de eerste duizend gebruikers van Shadow vanaf de 24ste exclusief toegang. Na een aantal weken zal het platform opengesteld worden voor alle Nederlandse gebruikers.

De diensten van Shadow worden mogelijk gemaakt dankzij de gepatenteerde instant streamingtechnologie die Shadow huisvest in eigen datacenters. In Nederland werkt Shadow samen met datacenterleverancier Interxion vanwege de uitstekende connectiviteit. De Amsterdamregio is het internetknooppunt waar dataverbindingen tussen verschillende continenten elkaar ontmoeten.

Shadow is een Franse scale-up die de afgelopen jaren snel is gegroeid door de wereldwijde interesse in cloud gaming. Het bedrijf heeft in verschillende investeringsrondes in totaal meer dan 60 miljoen euro aan kapitaalinjecties ontvangen. Momenteel werken er 220 werknemers bij Shadow en heeft het bedrijf meer dan 60,000 klanten in 7 landen (Frankrijk, Verenigde Staten, Verenigd Koninkrijk, Duitsland, België, Luxemburg en Zwitserland).

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

BenQ PD3220U – 4K UHD HDR-grootformaat monitor voor professionele designers

Xbox Wireless Controller: De nieuwe Fortnite Special Edition