in

Cloud Gaming voor iedereen – de nieuwe IdeaPad Chromebook van Lenovo maakt hoogwaardige gameplay toegankelijk

Vandaag onthult Lenovo de nieuwste toevoeging aan zijn gaming portfolio. De 16-inch Lenovo IdeaPad Gaming Chromebook is ontworpen voor een breed publiek van gaming-enthousiastelingen met verschillende vaardigheidsniveaus en is de allereerste cloud gaming-laptop van het bedrijf.

Dit apparaat levert meer vermogen, hogere snelheden en verbluffende beelden. Ook wordt het toestel geleverd met nieuwe ChromeOS-softwarefuncties, waaronder de mogelijkheid om gemakkelijk de nieuwste games te vinden en te openen terwijl je geniet van een verhoogde game-ervaring.

Net als de rest van de tech-industrie, is gaming de afgelopen jaren flink toegenomen in populariteit. Het aantal online gamers is met meer dan 32% gestegen en maakt momenteel meer dan een derde uit van de meer dan 3 miljard totale gamers wereldwijd.1 De mensen die tijdens de pandemie naar gaming zijn gestroomd hebben het gaming-publiek ook gediversifieerd. Nu pakken mensen van alle leeftijden gaming op als een hobby. De IdeaPad Gaming Chromebook is gebouwd voor een breed spectrum aan spelers van verschillende generaties en vaardigheidsniveaus, voor wie het een verbeterde maar eenvoudige gameplay-ervaring biedt, evenals een apparaat functies die de productiviteit te ondersteunen.

Maak kennis met de Leveled Up IdeaPad Gaming Chromebook (16″, 7)

In staat om grafisch veeleisende AAA en multiplayer online battle arena (MOBA) games te ondersteunen, is deze nieuwe laptop voorzien van de prestatiegerichte functies die het een krachtige gaming laptop maken. Beelden in hoge resolutie glijden soepel over het 120Hz WQXGA-scherm dat hoge kleurnauwkeurigheid en helderheid levert op een groter 16:10-scherm. Met een snelle verversingssnelheid gecombineerd met de kracht van een Intel Core™-processor en Wi-Fi 6E2-connectiviteit, kunnen spelers genieten van nauwkeurige, responsieve gameplay.

Welk gaming-apparaat is compleet zonder een RGB-toetsenbord? Niet alleen is het toetsenbord op de IdeaPad Gaming Chromebook voorzien van vier zones gekleurde achtergrondverlichting, maar wanneer de behoefte aan snelheid ontstaat, zal geen enkele toetsaanslag verloren gaan. Dit is te danken aan de anti-ghosting functie en 1,5 mm ‘key travel’ voor een meer responsieve en intuïtieve type-ervaring – een functie die ook goed van pas komt wanneer gebruikers de overstap moeten maken van gamer naar kenniswerker of student.

Ontworpen voor gaming, maar ook gebouwd om behoeften voor werk en school in het dagelijks leven te ondersteunen, biedt de IdeaPad Gaming Chromebook moeiteloze draagbaarheid wanneer dat nodig is terwijl het toestel alle eigenschappen bezit om productief te zijn. Slank en stijlvol met een geanodiseerd aluminium bovenklep weegt deze dunne maar toch stevige 16-inch laptop iets meer dan 1.82kg voor on-the-go mobiliteit. Met tot 11 uur batterijduur3, 8GB geheugen met een ruime PCIe SSD-kaart en een FHD-webcam met geïntegreerde privacyshutter kan dit apparaat gemakkelijk worden aangepast voor werk, studie en spel. Een langere schermtijd zal geen probleem zijn vanwege het lage blauw licht uitstralende paneel, gecertificeerd door TÜV Rheinland, dat vermoeide ogen en vermoeidheid minimaliseert.

Krachtig gamen toegankelijk gemaakt

De IdeaPad Gaming Chromebook maakt het streamen van volledige pc- en consolegames toegankelijker voor gamers van alle vaardigheidsniveaus. Het ondersteunt en/of voldoet aan de vereiste specificaties voor verschillende toonaangevende cloud gaming-platforms, waaronder NVIDIA GeForce NOW, dat tot 1600p streamt met 120 frames per seconde en ultra-lage latentie voor meer dan 1400 pc-games, evenals Xbox Cloud Gaming (Beta)4, en Amazon Luna5. Als onderdeel van de nieuwe ChromeOS-software kunnen gebruikers eenvoudig games op verschillende platforms zoeken, klikken en spelen met de ‘Everything Button’, die exclusief is voor Chromebook-apparaten. Gamers kunnen vervolgens hun favoriete titels op de taakbalk vastzetten voor snelle toegang in de toekomst.

Omdat het apparaat op de cloud draait, hoeven games niet meer handmatig geïnstalleerd, gedownload, geüpdatet of gepatched worden. Automatische software-updates vinden plaats zonder tussenkomst van de gebruiker, en de toegang tot de nieuwste grafische technologie in de cloud zorgt ervoor dat het apparaat optimaal presteert. Gebruikers hoeven geen versies meer te downloaden of fysieke grafische kaarten aan te schaffen, laat staan dat ze op de hoogte moeten zijn van wat sommigen beschouwen als het complexe jargon van een traditionele spelcomputer.

Voor gebruikers die extra bescherming en ondersteuning waarderen, is Lenovo’s geavanceerde ondersteuningsservice Lenovo Premium Care beschikbaar, die 24 uur per dag toegang biedt tot deskundige technici voor snelle reparaties en how-to assistentie.6 De IdeaPad Gaming Chromebook belichaamt eenvoud op zijn best en maakt het voor vrijwel iedereen gemakkelijk om een gamer te zijn.

“We hebben een verschuiving gezien in de gaminggemeenschap. Dankzij het groeiende ecosysteem voor cloudgaming nemen gebruikers die ooit in de vroege jaren 90 voorstander waren van videogames de hobby weer op, terwijl een jonger publiek een naadloze, maar meeslepende streamingervaring verwelkomt”, aldus Benny Zhang, directeur en algemeen directeur van Chromebooks in Lenovo’s Global Innovation Center, Intelligent Devices Group. “Ongeacht vaardigheidsniveau of genrevoorkeur verdient elke gamer het om games te ervaren zoals ze bedoeld zijn. De Lenovo IdeaPad Gaming Chromebook levert niet alleen de kracht, graphics en prestaties die nodig zijn om dat voor de online gamer te realiseren, maar vereenvoudigt het proces voor degenen die gewoon willen spelen.”

“Snel en eenvoudig computergebruik. Toen we begonnen aan de reis om Gaming Chromebooks met cloudondersteuning te introduceren, wilden we deze kwaliteiten behouden en tegelijkertijd een hoogwaardige ervaring bieden die uniek is voor het ChromeOS-portfolio. De Lenovo IdeaPad Gaming Chromebook doet dat en meer, en biedt online gamers een toegankelijke en intuïtieve manier om hun gameplay op een hoger niveau te brengen tegen een redelijke prijs, en we kunnen niet blijer zijn met het resultaat van deze samenwerking,” aldus Chris Daniel, Director of Product for the ChromeOS Platform, Google.

Prijzen en beschikbaarheid in de VS7

De Lenovo IdeaPad Gaming Chromebook (16″, 7) begint bij $599 en zal naar verwachting beschikbaar zijn vanaf oktober 2022.7

 

1 Statista Research, “Forecast of Video Games Users by Segment in the World from 2017 to 2025,” June 29, 2021: https://www.statista.com/forecasts/456610/video-games-users-in-the-world-forecast

2 Requires separately purchased Wi-Fi router and plan that may vary by location. Additional terms, conditions and/or charges apply.  Connection speeds will vary due to location, environment, network conditions and other factors.

3 All battery life claims are approximate and based on internal testing under optimal laboratory and network conditions. Actual battery performance will vary and depend on numerous factors including product configuration and usage, software, operating conditions, wireless functionality, power management settings, screen brightness and other factors. The maximum capacity of the battery will naturally decrease with time and usage.4 Xbox Cloud Gaming (Beta): Requires Xbox Game Pass Ultimate (or supported free-to-play game) and supported Bluetooth controller (each sold separately). In select markets, Ultimate subscription can be cancelled anytime to stop future charges. Streaming limitations apply; server availability and wait times may vary. Game catalog and free to play titles vary over time, by region, and by device. Requires internet, ISP fees apply. Visit xbox.com/gamepass for more details.

5 Amazon Luna is supported across mainland US only. See website for more information on terms and conditions: https://www.amazon.com/gp/help/customer/display.html?nodeId=G5FYRVVJK7KFGQQN

6 Premium Care products and offers are subject to availability. Service levels may vary by geographic location. Lenovo reserves the right to alter product offerings and specifications at any time, without notice.

7 Prices may not include tax and do not include shipping or options and are subject to change without notice; additional terms and conditions apply. Reseller prices may vary. On-shelf dates and color options may vary by geography and products may only be available in selected markets. All offers subject to availability. Lenovo reserves the right to alter product offerings, features and specifications at any time without notice.

8 Color options vary by geography and availability.

9 See product website for full list of preloaded software. Actual software application availability varies by country.

10 Membership and/or subscription required

Reacties

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Loading…

0

MediaMarkt lanceert nieuwe Europese merkcampagne Let’s Go!

Miljoenen pixels. Miljarden kleuren. Zeg ‘Hello’ tegen de nieuwe moto g72