in

De nieuwe devolo Home Network-app: meer comfort, gemak en overzicht, plus praktische extra’s

devolo introduceert een fundamenteel vernieuwde versie van zijn Home Network-app. De nieuwe versie, die beschikbaar is voor Android- en iOS-apparaten, maakt de installatie en bediening van alle huidige devolo Home Networking-apparaten eenvoudiger.

De app biedt daarnaast een verbeterde gebruiksbegeleiding en slimme extra’s zoals een geïntegreerde Wi-Fi-snelheidstest.

De app voor het hele devolo Home-netwerk

De gratis Home Network-app van devolo komt in een volledig herziene versie beschikbaar in de app stores van iOS- en Android-toestellen. Gebruiksvriendelijkheid en functionaliteit staan centraal bij deze revisie, waarvoor verschillende gebruikersonderzoeken en bètatests werden uitgevoerd. Het resultaat is een app voor smartphones en tablets die het beheer van devolo-producten voor het thuisnetwerk een stuk eenvoudiger en makkelijker maakt. De app ondersteunt alle huidige apparaten, van Powerline- of mesh WiFi-adapters tot repeaters. Het wordt nu zelfs mogelijk om nieuwe producten die nog op de markt gaan komen, straks te bedienen met behulp van de Home Network-app.

Makkelijk, snel, overzichtelijk

In de devolo Home Network-app vinden gebruikers alles wat ze nodig hebben om hun thuisnetwerk te beheren. Een interactieve wizard en handige stap-voor-stap instructies helpen je door de installatie, en via intuïtieve menu’s kan je vervolgens alle belangrijke functies bedienen. Bovendien kunnen met de app heel gemakkelijk firmware-updates worden geïnstalleerd. Bij problemen biedt een geïntegreerd helpcentrum duidelijke ondersteuning om snel een oplossing te vinden.

De vernieuwde begeleiding voor tijdens de installatie en gebruik van devolo-producten maakt alle functies zeer toegankelijk. Zelfs gebruikers die niet erg technisch onderlegd zijn, kunnen bijvoorbeeld in slechts een paar eenvoudige stappen een gastnetwerk instellen of de WiFi-prestaties overzien en optimaliseren.

Functies voor gevorderde gebruikers

Voor ervaren gebruikers biedt de nieuwe Home Network-app van devolo ook toegang tot ‘Advanced Settings’, zodat zij het thuisnetwerk kunnen finetunen. Bovendien beschikt deze versie van de app over nieuwe intelligente functies, zoals een geïntegreerde WiFi-snelheidstest. Dit maakt de Home Network-app tot een handige alles-in-één-oplossing voor devolo-thuisnetwerken: van het beheer van meerdere Powerline-netwerken en de configuratie van een mesh-netwerk, tot het instellen van goed beveiligde WiFi-toegang voor gasten. Alle belangrijke informatie en instellingen zijn op die manier gemakkelijk te vinden binnen een paar tikken in de app.

Algemene informatie en verkrijgbaarheid

Naast dit alles profiteert het thuisnetwerk van de voordelen van de huidige WiFi 6-norm (ook wel bekend als WiFi ax). Daartoe behoort vooral OFDMA (Orthogonal Frequency-Division Multiple Access). Dit is een modulatietechnologie die ervoor zorgt dat er efficiënter gebruik gemaakt wordt van beschikbare frequenties.

Bovendien kunnen dankzij MU-MIMO, dat in twee richtingen werkt, zelfs meerdere apparaten tegelijk optimaal worden verbonden. Dit is belangrijk voor elk modern huishouden, gezien het aantal WiFi-clients elk jaar toeneemt. De Target Wake Time (TWT), die aanzienlijk is geoptimaliseerd in vergelijking met normale netwerken, regelt op een zeer efficiënte manier de draadloze communicatie en zet apparaten langer in de slaapstand als ze op dat moment geen verbinding nodig hebben. Deze vorm van regelmatigere en langere pauzes van de draadloze communicatie bespaart energie en batterijcapaciteit.

Reacties

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Loading…

0

Drie eenvoudige tips tegen SIM-swapping

De tijd van digitale casino’s is aangebroken