in

De toekomst van de cryptomarkt

2021 is een super goed jaar geweest voor cryptocurrency. Bitcoin heeft nieuwe recordprijzen bereikt en grote bedrijven zijn grootschalig aan het inkopen. Ethereum, de op één na grootste cryptocurrency, behaalde onlangs ook z’n eigen nieuwe hoogste koers.

De publieke interesse voor crypto is dit jaar ook explosief gestegen. Niet alleen bij beleggers is het een hot topic, maar ook in de popcultuur komt het steeds meer naar voren. Op online forums wordt uitgebreid besproken welke cryptomunten het meest waardevol zijn. Ook Elon Musk is erg open over zijn crypto-aankopen, wat dan weer invloed heeft op een hoop (amateur-)beleggers.

De crypto-industrie staat echter nog in de kinderschoenen en is voortdurend in ontwikkeling. Het is moeilijk te voorspellen welke kant het opgaat op de lange termijn, maar experts volgen thema’s als regelgeving en institutionalisering van cryptobetalingen om te proberen een beter idee te krijgen van de markt. Exacte voorspellingen blijven natuurlijk onmogelijk, maar hier zijn een aantal dingen om op te letten.

Nieuwe regulaties

Verwacht meer gesprekken over de regulering van cryptocurrency. Wetgevers over de hele wereld proberen uit te vinden hoe ze wetten en richtlijnen kunnen opstellen om cryptocurrency veiliger te maken voor investeerders en minder aantrekkelijk voor cybercriminelen.

Experts verwachten dat beleggers “waarschijnlijk schade zullen lijden” als er geen strengere regelgeving komt. Deze opmerkingen komen ook overeen met de opkomende visie van Biden en andere Amerikaanse wetgevers dat meer regulering van cryptocurrency nodig is.

Waar gaat Bitcoin naartoe?

Bitcoin is een goede indicator voor de cryptomarkt in het algemeen, omdat het de grootste cryptocurrency is en de rest van de markt de neiging heeft om zijn trends te volgen. 

De prijs van Bitcoin heeft tot nu toe een wilde rit meegemaakt, en zette in november weer een nieuwe all-time high neer toen de koers over de $68.000 ging. Deze laatste recordhoogte volgde eerdere hoogtepunten boven de $60.000 in april en oktober, maar ook een zomerdaling, waar Bitcoin minder dan $30.000 waard was in juli. Maar hoe hoog zal Bitcoin gaan? Veel experts zeggen dat het slechts een kwestie is van wanneer, niet óf de Bitcoin de $100.000 zal bereiken. 

De beweeglijkheid van Bitcoin is meer reden voor beleggers om een stabiel langetermijnspel te spelen. Als je koopt voor groeipotentieel op de lange termijn, moet je je geen zorgen maken over kortetermijnschommelingen. Het beste wat je kunt doen is niet naar je cryptocurrency-investering kijken. “Set it and forget it.” Want prijsschommeling zorgen vaak voor een emotionele reactie, waardoor er een grotere kans is op winstverlies.

Steeds meer mogelijkheden voor cryptobetalingen

Mainstream bedrijven in verschillende sectoren hebben al belangstelling getoond voor cryptocurrency en blockchain. AMC (een Amerikaanse bioscoopketen), bijvoorbeeld, kondigde recentelijk aan dat het tegen het einde van dit jaar Bitcoin-betalingen zal accepteren. Fintech-bedrijven als PayPal en Square zetten ook in op crypto door gebruikers het op hun platforms te laten kopen. Tesla blijft heen en weer gaan over de acceptatie van Bitcoin-betalingen, en zelfs bij Amazon gaan er geruchten dat cryptobetalingen daar ook een mogelijkheid kunnen worden. Er werd recentelijk namelijk een vacature geplaats voor een “digitale valuta en blockchain product lead”. Bitcoin kopen is tegenwoordig al vrij simpel, maar wanneer steeds meer grote bedrijven het oppakken, gaat dat alleen maar makkelijker worden.

We kunnen speculeren over de waarde die cryptocurrency, maar de realiteit is dat het nog steeds een nieuwe en speculatieve investering is, zonder veel geschiedenis waarop voorspellingen kunnen worden gebaseerd. Het maakt niet uit wat een expert denkt of zegt, niemand weet het echt. Daarom is het belangrijk om alleen te investeren wat je bereid bent te verliezen, en vast te houden aan meer conventionele investeringen voor winst op lange termijn.

Reacties

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Loading…

0

Samsungs nieuwe schermen verzorgen sublieme HDR-gameplay met HDR10+-ondersteuning

Hiernaar googelden we massaal in 2021