in

Denon introduceert eerste 8K-ready AV-receivers ooit

Denon heeft vandaag de allereerste 8K-ready AV-receivers ooit aangekondigd. De Denon AVC-X6700H, AVC-X4700H, AVC-X3700H en AVR-X2700H (DAB+), die voortbouwen op de befaamde AVR-X Serie, luiden de volgende superieure generatie in op het gebied van thuisbioscoop, muziek en gaming.

Denon introduceert niet alleen de eerste 8K-ready receivers ooit, maar viert dit jaar ook het 110-jarige jubileum. Het bedrijf heeft gedurende haar hele bestaan het voortouw genomen op het gebied van technologische ontwikkeling. De introductie van 8K is het volgende opwindende hoofdstuk in een toonaangevende geschiedenis. 8K is een opwindende technologie en de nieuwe X-Serie AVR’s bieden een aantal nieuwe features waar thuisbioscoopfans, muziekliefhebbers en gamers direct gebruik van kunnen maken. Bereid je thuisbioscoop voor op toekomstige 8K-introducties, inclusief eARC en HDR10+, en geniet direct van 4k/120Hz-gaming met VRR, QFT, QMS en ALLM als de belangrijkste criteria waaraan de nieuwe line-up van Denon AVR’s voldoet. En elk met de befaamde en bekroonde geluidskwaliteit en gebruiksgemak van Denon.

Dragers van de norm

De nieuwe Denon X-Serie AV-versterkers en -receivers leveren de ultieme thuisbioscoopervaring en benutten de voordelen van de nieuwste HDMI-technologieën. Met ongekende beeldkwaliteit en meeslepende audiodecoderingsmogelijkheden is het makkelijker dan ooit om de bioscoopervaring thuis te reproduceren. Geniet van films en andere content met een verbluffende beeldkwaliteit dankzij een speciale “8K” HDMI-ingang met 8K/60Hz en 4K/120Hz passthrough, nieuwe HDR-ondersteuning inclusief HDR10+ en Dynamic HDR en een nieuwe HDMI-functie genaamd Quick Media Switching (QMS), waarmee een bron direct de resolutie of framerate kan wijzigen om schermverduistering te voorkomen. Voor buitengewone kleuren, helderheid en contrast ondersteunen de nieuwste X-Serie-modellen nog steeds HDR10, HLG (Hybrid Log Gamma) en Dolby Vision, evenals 4:4:4 Pure Color subsampling en BT.2020 passthrough.

Perfect voor gamers

Verschillende nieuwe functies bieden gamers een voorsprong, zoals haarscherpe bewegingshelderheid met 4K/120Hz passthrough en Variable Refresh Rate (VRR) om frame tearing te verminderen en de algehele precisie te verbeteren. Blijf je tegenstanders voor met Auto Low Latency Mode (ALLM) en Quick Frame Transport (QFT), elk ontworpen om lag te verminderen en statistieken te verbeteren. Zie de vijand voordat zij jou zien dankzij de nieuwste HDMI 2.1 technologieën.

De Denon X-Serie kan bestaande HD- en 4K-content opschalen tot 8K[1] zodat iedereen met een 8K tv of beamer kan genieten van de scherpste beeldkwaliteit.

Stream films & tv met audiokwaliteit van ongekende klasse

De nieuwe Denon X-Serie AVR’s ondersteunen eARC (enhanced Audio Return Channel). eARC levert ongecomprimeerde en object-gebaseerde audio van de tv naar de receiver via een enkele HDMI-kabel. Tv’s spelen video direct af vanuit tv-apps met de best beschikbare beeldkwaliteit – 4K of 8K – terwijl de receiver het best beschikbare surroundformaat identificeert en weergeeft.

Met eARC en de nieuwste HDMI-connectiviteit tot wel 8K Ultra HD bieden de nieuwe X-Serie receivers naadloze verbindingen met de nieuwste 8K-tv’s, streaming apparaten, gameconsoles en andere afspeelapparaten.

DTS:X Pro®

De Denon AVC-X6700H en AVC-X4700H ondersteunen vrijwel alle 3D-audioformaten, waaronder Dolby Atmos®, Dolby Atmos Height Virtualization Technology, DTS:X®, DTS Virtual:X™, IMAX® Enhanced en Auro-3D® out-of-box. De AVC-X6700H ondersteunt ook DTS:X Pro®, wat gebruikers in staat stelt te genieten van wel 13 kanalen aan DTS:X decodering met luidsprekerconfiguraties zoals 7.2.6 of 9.2.4. Luisteraars kunnen tevens genieten van de nieuwste IMAX Enhanced films in 7.2.6 of 9.2.4 luidsprekerconfiguraties dankzij de nieuwe 13.2-kanaals-verwerkingsfunctie met externe versterking. De DTS:X Pro functie wordt later dit jaar middels een firmware-update aangeboden.

De AVC-X6700H ondersteunt 11-kanaals-versterking met een 13.2-kanaalverwerkingsfunctie, de AVC-X4700H en de AVC-X3700H bieden 9-kanaalsondersteuning met een 11.2-kanaals-verwerkingsfunctie. De AVR-X2700H ondersteunt maximaal 7-kanaals-versterking. Auro-3D® engine wordt ondersteund door de AVC-X6700H en de AVC-X4700H. IMAX Enhanced decodering wordt ondersteund door zowel receivers de AVC-X6700H en AVC-X4700H als de AVC-X3700H.

Denon ondersteunt nu ook een nieuwe “Voorversterker” modus voor de AVC-X3700H, AVC-X4700H en AVC-X6700H, zoals eerder alleen het vlaggenschip van Denon, de AVC-X8500H, dat deed. De voorversterkermodus zorgt voor een zuiverder signaalpad en meer tolerantie in het vervormingsniveau door interne versterkers los te koppelen wanneer de receiver dient als AV-processor en alle luidsprekers worden aangedreven door externe versterkers.

HEOS® Built-In Multiroom muziekstreaming

Met HEOS® Built-in kan de X-Serie draadloos muziek streamen naar compatibele HEOS-apparaten van uiteenlopende gratis en premium streamingsdiensten, zoals Spotify, Napster, TuneIn, Deezer, SoundCloud, TIDAL en meer. Consumenten kunnen ook overal in huis draadloos van hun favoriete muziek genieten. Speel hetzelfde nummer in alle ruimten tegelijk, of selecteer een ander nummer voor iedere verbonden ruimte via verschillende streamingsdiensten. Voeg Denon Home luidsprekers toe aan verschillende ruimten en bedien ze met de HEOS-app. Naast HEOS worden ook Apple AirPlay 2 en Bluetooth ondersteund. Streamen vanuit Apple Music wordt ondersteund door AirPlay 2.

Roon Tested en weergave in hoge resolutie

Denon X-Serie AVR’s hebben een Roon Tested certificatie, waardoor gebruikers meer uit hun muziekbibliotheken halen door de geavanceerde Roon music interface op hun pc’s en smartdevices. Denon Roon Tested AVR’s kunnen makkelijk worden gevonden door Roon via Airplay 2 of hardwired met een Roon Core-apparaat. Naast netwerk-audiostreaming met hoge resolutie is iedere receiver voorzien van een USB-poort op het voorpaneel voor eenvoudige audioweergave van MP3 en audioformaten met hoge resolutie (WAV, FLAC, ALAC en DSD 2.8/5.6 MHz-bestanden).

Moeiteloze spraakbesturing

De AVR’s uit de X-serie van Denon werken ook met Amazon Alexa, Google Assistant en Apple Siri voor moeiteloze spraakbesturing. Luisteraars kunnen diverse spraakopdrachten geven via Amazon Alexa, inclusief het wijzigen van de ingang voor verschillende mediaspelers. De Google Assistant en Apple Siri kunnen worden gebruikt om het volume aan te passen, een nummer over te slaan en meer[2].

De Denon Setup Assistant doet het werk

Denon’s prijswinnende Setup Assistant maakt de installatie voor gebruikers zeer eenvoudig. Iedere thuisbioscoop is uniek. Daarom gebruikt Denon de ruimtekalibratietechnologie van Audyssey voor nauwkeurige metingen en optimalisatie van de prestaties. Dit zorgt voor de beste 3D-audio-ervaring afgestemd op de akoestische eigenschappen van de ruimte. De AVR-X2700H ondersteunt Audyssey MultEQ XT, terwijl de rest van de lijn Audyssey MultEQ-XT32 en subEQ HT ondersteunt voor een onafhankelijke kalibratie voor een betere balans en gecontroleerde basprestatie. De app Audyssey MultiEQ editor is verkrijgbaar voor diegenen die nog meer personalisatiemogelijkheden willen.

Nieuwe handige dubbele luidsprekers – Audyssey Feature

De 2020 X-Serie-modellen ondersteunen nu de Dual Speaker Setup Preset functie waarmee gebruikers direct kunnen schakelen tussen twee luidsprekerconfiguraties en deze kunnen bewaren in de instellingen. Zo kunnen gebruikers zowel het Audyssey-kalibratie-resultaat direct vanaf de receiver bewaren als op hetzelfde moment een aangepaste MultEQ curve of frequentiebereik maken via de app Audyssey MultEQ editor op de receiver. Hierdoor kunnen gebruikers eenvoudig verschillen vergelijken en hun voorkeur selecteren. Luisteraars kunnen ook Audyssey-metingen uitvoeren voor twee verschillende luidsprekerinstellingen, waaronder 2.0 voor het beluisteren van muziek en 5.1.4 voor surroundsound bij films.

[1] Naar compatibele 8K-ready tv’s
[2] De mate van functionaliteit is variabel en afhankelijk van het platform. Voice assistant is niet in elke regio verkrijgbaar.

Reacties

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Loading…

0

DigiTest: Teufel Rockster Air review

Hoe Humanscale Het Nieuwe Normaal benadert