in

DHL Pakketautomaten bieden plaats aan ruim 100.000 pakketten

Met weer een nieuwe pakketautomaat, deze keer in Alkmaar, is er nu in de kluizen van DHL plaats voor ruim 100.000 pakketten.

Deze pakketautomaten staan op makkelijk toegankelijke plekken in winkelcentra, bouw-en supermarkten, tankstations en bij sportclubs. Iedere week komen er tien bij, zodat er aan eind van dit jaar ruim duizend gele DHL pakketautomaten staan.

Het gebruik van de pakketautomaat als alternatief voor levering op het thuisadres is in een jaar tijd verdubbeld. Hetzelfde geldt voor verzenders, die op ieder gewenst tijdstip hun te verzenden pakket of envelop in de pakketautomaat kunnen leggen. De pakketautomaat kan ook als standaard bezorgoptie vastgelegd worden in de Mijn DHL-app, die inmiddels 5 miljoen keer is gedownload.

De pakketautomaten worden vooral gebruikt voor het ontvangen van pakjes. Toch wordt een op de vijf vakjes door consumenten gebruikt voor het verzenden en retourneren van een pakje. En dat aandeel neemt toe met het groeiend aantal consumenten dat DHL ontdekt als treffend alternatief voor het verzenden van pakketjes en enveloppen.

Alkmaar – DHL pakket punten . Foto: Diederik van der Laan / Dutch Photo Agency

De kluisjes variëren in afmeting van groot tot klein, waardoor de ruimte efficiënt wordt benut. Ook voor het versturen van enveloppen kan gebruik worden gemaakt van de pakketautomaten. Samen met de pakketpunten in winkels vormen zij een netwerk van ruim 4.500 DHL ServicePoints, vanwaar zendingen kunnen worden afgehaald en verzonden.

“De gemiddelde pakketautomaat heeft 90 vakjes en de grootste telt er meer dan 300”, zegt Pieter de Vree, director retail en verantwoordelijk voor alle DHL ServicePoints. “De uiteindelijke grootte wordt bepaald door de beschikbare ruimte en de behoefte. Onze pakketautomaten zijn modulair opbouwbaar en kunnen meegroeien met de vraag. We plaatsen ze op plekken waar mensen vaak en makkelijk komen, zodat je het afhalen van je pakje combineert met andere activiteiten in de buurt. “

De gemiddelde tijd dat een pakket in een kluisje ligt is minder dan 24 uur. “Dat kan nog beter”, zegt de Vree. “In de notificaties sporen we ontvangers aan om snel af te halen. Dan kan er weer een nieuw pakje in. Dat werkt ook in het voordeel van de exploitant van de ruimte waar de pakketautomaat staat; die heeft dan meer traffic en voor sportclubs betekent het extra inkomsten voor hun clubkas!”.

Hoe werkt de pakketautomaat?

Het verzenden of ontvangen via een DHL pakketautomaat is veilig en gemakkelijk. Het kluisje in de automaat gaat alleen open met een unieke code. Deze krijgt men per mail toegezonden en in de app bevestigd op het moment dat het pakje in de pakketautomaat wordt gelegd. Gebruikers noemen flexibiliteit en gemak als pluspunten.

Reacties

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Loading…

0

AI op het werk: Nederlanders zijn koploper in Europa

OnePlus onthult meer details over nieuwe reeks producten