in

DigiFocus: 6 dingen die je nog niet wist over WiFi 6

Met deze nieuwste WiFi-technologie is traag internet verleden tijd – Herken je dat? Heb je net vol goede moed een fijne thuiswerkplek ingericht op je zolderkamer, blijkt dat je WiFi-verbinding daar slechts twee streepjes heeft.

Of zit je lekker op de bank genesteld, klaar om die online pubquiz te winnen, blijft ‘ie haperen omdat vriendlief boven aan het gamen is. WiFi mag dan wel een van de beste uitvindingen van de 20ste eeuw zijn, een trage of slechte netwerkverbinding zorgt voor veel frustraties.

Dat is ook logisch, want tegenwoordig sluiten we, alleen al in één huis, veel meer apparaten op WiFi aan dan vroeger. Niet alleen onze laptops, smartphones en smart televisies verbinden we met internet, maar ook onze speakers, deurbel en zelfs raambekleding. Maar gelukkig zijn met komst van de nieuwste technologie, WiFi 6, langzaam en vertraagd internet verleden tijd!

Veel specialisten zijn al enthousiast, maar wat betekent WiFi 6 voor jouw dagelijkse internetgebruik? Netwerkspecialist NETGEAR, marktleider op het gebied van netwerkoplossingen, legt het uit.

1. WiFi 6 is drie keer sneller dan WiFi 5

Buffering en vertraging van je internet is met WiFi 6 verleden tijd, zélfs als je meerdere apparaten tegelijk aansluit. Met WiFi 6 is het nameijk voor het eerst mogelijk om met meerdere aparaten tegelijk data te verzenden. Je WiFi-verbinding is een stuk sneller en stabieler, ook al stream je op twaalf apparaten tegelijkertijd. Sluit dus gerust je slimme thermostaat, alle telefoons, laptops, digitale deurbel, deurslot of je slimme lampen aan op dat ene WiFi 6 netwerk.

2. WiFi 6 bereikt alle uithoeken in huis

De optimalisatie van WiFi maakt dat je met WiFi 6, anders dan eerdere WiFi-versies, op grotere afstand van je router alsnog kan genieten van goed WiFi. De WiFi zelf is niet sneller geworden, maar de zogenaamde performance is verbeterd. Daarnaast werkt NETGEAR WiFi 6 op twee frequenties, waartussen gewisseld wordt door de router zelf. De lage frequentie, 2.4GHz, ondervindt minder demping waardoor het signaal gemakkelijker door het plafond en de muren van je huis heen komt. Smart home apparaten werken bijvoorbeeld op deze lage frequentie. De hogere frequentie, 5GHz, zorgt voor betere WiFi op een grote afstand dan voorheen.

3. WiFi 6 laat je apparaten optimaal presteren

Met een WiFi 6-systeem profiteer je optimaal van de prestaties van nieuwe en smart apparaten die al op WiFi 6 functioneren. Denk hierbij bijvoorbeeld aan de iPhone 11 of de Samsung Galaxy S10. Maar zelfs met oudere apparaten heb je al profijt van WiFi 6 in huis, want je zal minder vertraging ervaren tijdens het gebruik. En zodra een van deze oudere apparaten aan vervanging toe is, schaf je een vervanger aan die wel geschikt is voor WiFi 6.

4. WiFi 6 zorgt ook voor een langere accuduur

Wat is er irritanter dan te vaak je telefoon opladen? Of dan continu met je laptop bij het stopcontact te moeten blijven zitten? Met WiFi 6 gebruikt een apparaat minder stroom, waardoor de accu van je apparaten langer meegaat.

5. WiFi 6 heeft een betere databeveiliging

Met de komst van WiFi 6 is ook WPA3 geïntroduceerd. Dit is het protocol voor beveiligde, versleutelde verbindingen. Alle WiFi 6-routers ondersteunen WPA3 en bieden daarmee maximale veiligheid van alle data. NETGEAR spitst zich, met innovatie hoog in het vaandel, naast hardware ook toe op software. Jouw dataveiligheid bewaak je thuis en onderweg met het Armor abonnement.

6. Met WiFi 6 kan je weer jaren vooruit!

Hedendaagse WiFi-frustraties zijn verleden tijd. WiFi 6-systemen versturen data op een andere manier naar je verbonden apparaten dan voorgaande WiFi-versies. We besparen je de details, maar de gegevensdoorvoer is een stuk efficiënter en tot 40 procent hoger dan oudere routers. Hierdoor kan je maar liefst vier keer zoveel (smart) apparaten, zo’n 40 tot 60, tegelijkertijd aansluiten op het WiFi.

Ben je inmiddels iets wijzer geworden? Lees hier nog meer informatie over WiFi 6 en alle NETGEAR WiFi-systemen met de nieuwste WiFi-technologie.

Reacties

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Loading…

0

Nieuwe XPS 13-laptops met ‘Tiger Lake’ per direct verkrijgbaar in Nederland

Kies voor geweldig geluid met de nieuwe Z407 Bluetooth-computerspeakers met subwoofer en draadloze bediening