in

DigiFocus: Synology 2017 Event goed bezocht

Het wereldwijde launch event, Synology 2017, werd bijgewoond door een geschatte 5.000 fans, partners en journalisten wereldwijd. Digitailing was aanwezig in Utrecht evenals zo’n 450 andere geïnteresseerden.

Gezien de recente ontwikkelingen in de cloud- en opslagmarkt alsmede de eisen van kleine- en middelgrote bedrijven (MKB) die bijna de helft van alle Synology-gebruikers vormen, herdefinieert het bedrijf de term “NAS” (Network Attached Storage) als ‘Networking, Application en Storage’ als toekomstige innovatiestrategie. Nederland is een belangrijk land voor Synology. De nieuwste producten worden op onze markt getest en zijn daar als eerste beschikbaar.

Bij de nieuwe strategie horen een aantal revolutionaire oplossingen die zijn ontworpen voor uiteenlopende scenario’s, waaronder een hybride cloud disaster recovery-dienst, gloednieuwe all-flash storage, een volwaardige collaboration suite voor de private cloud, een zelf-ontwikkeld next-generation internetprotocol voor bestandsoverdracht, een nieuwe router en een bijpassende remote access-toepassing voor de mobiele werknemer.

“Synology 2017 is ons belangrijkste evenement van het jaar, waar we de kans hebben om persoonlijk met onze gebruikers te praten zodat we ze meer toegevoegde waarde kunnen bieden en we ze van een fantastische gebruikerservaring kunnen voorzien,” zegt Rosiel Lee, General Manager van Synology Frankrijk. “Wij willen gebruik maken van onze ervaring op softwaregebied om het MKB concurrerender maken, omdat wij geloven in een ‘software-defined’ concept. Hierdoor maken we de Benelux voor internationale bedrijven een aantrekkelijkere regio om zaken te doen.”

Rosiel Lee: “In Nederland hebben we zo’n 450 bezoekers mogen ontvangen. De verhouding Prosumers en IT-specialisten ligt op 50/50. Tijdens dit evenement ontvangen we het meeste IT-specialisten. Consumenten zullen niet snel naar een evenement als dit gaan. We verkopen online, in winkels en aan system integrators. In volume is online verkoop het grootst. Bijna de helft van onze verkopen binnen de Benelux gaat via etailer/retailers incl. online en grote retailers als Media Markt. Maar kijken we naar de waarde dan is de verdeling in consumenten verkopen en business 50/50. In vergelijking met andere Europese landen is de Benelux interessant.” Lee vervolgt: “De Nederlanders staan open voor nieuwe technologieën. Europees gezien zijn ze de early adaptor. We hebben goede verkopen in Nederland, het is voor ons een van de belangrijkste afzetkanalen. Zeker als je het ziet in relatie tot het aantal inwoners. De verkopen in Nederland zijn net zo groot als de verkopen in heel Frankrijk. Duitsland blijft ons grootste afzetkanaal in volume. Met name de routers doen het erg goed in jullie land. Het valt mij op dat Nederlandse consumenten heel ver gaan in de techniek. Ze willen alles zelf kunnen instellen. Dat is in andere landen veel minder. Ons doel de komende jaren is ons marktaandeel in de B-to-B markt uit te bereiden, daar is nog veel te bereiken.”

De explosieve groei van data heeft geleid tot toenemende eisen voor algemene I/O-prestaties en offsite disaster recovery. Wat betreft opslagprestaties: sinds het prijsniveau van solid state drives (SSDs) dramatisch is gedaald, omarmen meer en meer bedrijven opslagoplossingen gebaseerd op flashgeheugen. Om deze groeikans te benutten kondigt Synology haar gloednieuwe all-flash storage-model aan, de FlashStation FS3017. Deze levert meer dan 200.000 IOPS in 4K random write tegen een lage total cost of ownership van US $0,80 per GB. Om te voldoen aan de bedrijfsbehoefte voor 100 procent uptime biedt Synology ook de Synology Proactieve Care-dienst aan om de serverstatus proactief te detecteren en analyseren. Hiermee worden gebruikers nog voordat potentiele problemen optreden benaderd, zodat deze in een vroeg stadium opgelost kunnen worden.

Met betrekking tot gegevensbescherming en disaster recovery en in antwoord op het Cloud Shift-fenomeen1 lanceert Synology nu ook haar eigen clouddienst, Synology Cloud2 (C2), zodat Synology-gebruikers een back-up van hun gegevens kunnen maken en een disaster recovery-bestemming kunnen instellen zonder de bestaande infrastructuur te wijzigen. Dit brengt data- en service security naar een nieuw niveau tegen een lage prijs en betekent tevens dat de rol van Synology verandert van het aanbieden van een pure private cloud naar het aanbieden van uitgebreide, hybride cloud-oplossingen. 

In een geglobaliseerde en gedigitaliseerde wereld waar internettoegang zo goed als overal beschikbaar is, wordt een groot aantal Synology’s-gebruikers in het MKB geconfronteerd met een toenemende behoefte aan cloud collaboration en interlokale bestandsoverdracht. Om aan deze uitdagingen tegemoet te komen introduceert Synology een gloednieuwe private cloud collaboration suite, evenals een high-speed dataoverdrachtsprotocol voor het internet, Synology Presto. De collaboration suite omvat spreadsheet- en documentapplicaties voor de cloud (Synology Office), een communicatie-app (Synology Chat), een agenda (Calendar), en een e-mailoplossing (MailPlus). Dankzij uitgebreide integratie van al deze applicaties kunnen gebruikers samenwerken in een private cloud en zo de werkproductiviteit verhogen. Tegelijkertijd maakt Synology Presto gebruik van de exclusieve Synology Internet Transfer Accelerator (SITA)-technologie voor een dramatische snelheidstoename van de bestandsoverdracht tussen verschillende landen of zelfs continenten, wat vooral van nut zal zijn voor bedrijven in de Benelux die afhankelijk zijn van het frequent uitwisselen van grote bestanden met klanten overzee.

Na de introductie van de eerste Synology-router – de RT1900ac – in 2015 komt Synology dit jaar met de lancering van de Synology RT2600ac. Dankzij krachtigere hardwarespecificaties en MU-MIMO-technologie is deze router ontworpen om te voldoen aan de prestatie-eisen van kleine tot middelgrote kantoren. Een andere trend die we niet mogen vergeten is “BYOD (Bring Your Own Device)”. Volgens Gartner zal in 2016 wereldwijd 40% van de werknemers niet op een vaste kantoorplek werken, wat betekent dat veel bedrijven behoefte hebben aan een veilige en eenvoudige remote access-oplossing voor werknemers die vanuit huis of onderweg hun werk verrichten. De Synology VPN Plus-applicatie is ontworpen voor deze mobiele werknemer en zal beschikbaar zijn op alle Synology-routers. Hiermee wordt een cliëntloze Web VPN-service geboden, alsmede een snelle, strengbeveiligde en intuïtieve SSL VPN-dienst voor gewone werknemers, terwijl tegelijkertijd door netwerkbeheerders gedetailleerd toezicht en controle op het dataverkeer wordt geboden vanuit een vriendelijke beheerinterface.

Synology ontwikkelt network attached storage (NAS), IP surveillance-oplossingen en netwerkapparatuur dat de manier verandert waarop gebruikers gegevens beheren, toezicht houden en het netwerk beheren in het cloud-tijdperk. Door ten volle te profiteren van de nieuwste technologieën wil Synology haar gebruikers helpen hun gegevensopslag en back-ups te centraliseren, bestanden on-the-go te delen, professionele surveillance-oplossingen te implementeren en het netwerk op betrouwbare en betaalbare manieren te beheren. Synology streeft naar het leveren van producten met vooruitstrevende functies en best-in-class diensten voor hun klanten.

Reacties

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Loading…

0

Misfit introduceert hybride horloge die klassiek ontwerp met wearable functionaliteiten combineert

Sitecom introduceert nieuwe WLR-9500 AC2600 High-Coverage MU-MIMO Wi-Fi Router