in

DigiMovie: Deadpool in Dolby Cinema

Normaal gesproken besteden we geen aandacht aan films bij Digitailing maar toen we een uitnodiging kregen voor Deadpool in Dolby Cinema konden we natuurlijk geen nee zeggen.

Dinsdag 9 februari namen we met drie man sterk plaats in de wel zeer comfortabele stoelen van JT Bioscoop Hilversum (inmiddels VUE Cinemas genaamd). De film Deadpool stond al geruime tijd op ons verlanglijstje en in combinatie met super beeld én geluid is het feest compleet.

Dolby Cinema & Dolby Atmos
Van Dolby Atmos hadden we allemaal al eens gehoord, 64-kanaals bioscoopgeluid met speakers rondom de gehele zaal geeft écht een extra ervaring aan ons bioscoop bezoek. Aangezien onze gereserveerde stoelen voor deze allereerste vertoning van Deadpool zich precies in het midden van de zaal bevonden hebben we twee uur lang kunnen genieten.
Dolby Cinema zorgt voor haarscherp 4K beeld op een zwevend scherm en de helderheid van de gebruikte laserprojectie is ongeëvenaard. Totale filmbeleving zoals VUE Cinemas dit noemt. Van design tot zaalinrichting tot de zeer ruime leren stoelen.

Deadpool
Zoals bovenstaande informatie al aangeeft was dit de aanloop naar een onvergetelijk avondje bioscoopgenot! Deadpool is de BOM! Dat staat als een paal boven water na een twee uur durende achtbaan vol actie, (sexistische) humor en hilarische dialogen.
Hoofdrolspeler Ryan Reynolds liep al tien jaar rond met het plan om deze film naar witte doek te brengen en dat is te merken ook; de one-liners zijn niet aan te slepen en de ene na de andere komische situatie doet zich voor met onze anti-held. Laten we er anders een aantal noemen:

1. From the studio that inexplicably sewed his fucking mouth shut the first time, comes. me!
2. I’m gonna do to your face what Limp Bizkit did to music in the late 90s!
3. All dinosaurs feared the T-Rex! (al slingerend met zijn gebroken polsen)
4. You look like Freddy Krueger face-fucked a topographical map of Utah

Was deze film vorig jaar nog verschenen hadden we deze met stip op 1 gezet! Maar laat ik tenslotte ook nog kort vertellen waar het verhaal eigenlijk over gaat. Wade Wilson (Ryan Reynolds) is in te huren wanneer iemand (relationeel) problemen heeft, met harde harde hand lost hij dan problemen op geheel eigen wijzen op.
Na de diagnose ongeneeslijk ziek, werkt hij mee aan een experiment waardoor hij geneest van zijn ziekte maar ook onsterfelijk wordt en er uit ziet als een ‘verneukte’ avocado zoals zijn vriend hem verteld in de film. Gewapend met zijn nieuwe gave en een goed gevoel voor (zwarte) humor gaat Deadpool op zoek naar de man die zijn leven bijna verwoestte.

Complete review: Filmtotaal.nl

Reacties

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Loading…

0

DigiGame: LEGO Marvel’s Avengers

Bouw bol.com fulfilment center in Waalwijk van start