in

DigiFocus: refurbished iPhone bij Swappie

Niet voor iedereen is het weggelegd om (ieder jaar) een iPhone te kopen of een hoog abonnement te nemen en de smartphone op die manier af te lossen. Er zijn al best wel wat refurbished iPhone aanbieders op de markt. Wij doorliepen voor jullie het bestelproces van Swappie en delen onze ervaringen met jullie.

Laten we eerst iets vertellen over Swappie zelf; het Finse bedrijf startte in 2016 vanuit Helsinki en bedient inmiddels klanten in vijftien verschillende landen binnen Europa en binnenkort wereldwijd. 

Een milieuvriendelijke én betaalbare manier van iPhones aanbieden, dat is wat ze doen. Een grote marktplaats en webwinkel in één dus eigenlijk. En zo zal dadelijk blijken, een super klantvriendelijke interface of ben ik nu aan het spoilen?

Website & bestelproces

De gehele look en feel van de Swappie website is modern en overzichtelijk! Aangezien wij zelf bij Studio Kaboem vormgevers zijn is dat wel het eerste waar ik naar kijk. Sterker, uit onderzoek blijkt dat een bezoeker van een website binnen enkele seconden bepaalt of hij of zij op de website blijft of het tabblad alweer sluit. Belangrijk dus!

Met een TrustScore van 4.7 bij 21.550 reviews doe je het niet alleen volgens ons goed, maar zijn ons al heel veel tevreden klanten voorgegaan. Het aanbod op de site is gigantisch en alle iPhones zijn uitvoerig getest en gerepareerd. De 24 maanden Swappie garantie ondersteund het vertrouwen daarin nog extra. Check hier de voordelen van een Swappie smartphone ten opzichte van een ‘normale’ gebruikte telefoon:

 • Een uit 52 punten bestaande technische controle
 • 24 maanden garantie op alle telefoons
 • 1–3-daagse snelle levering en aankoop zonder extra gedoe
 • Je telefoon wordt gerepareerd of vervangen als er fouten optreden in de garantieperiode
 • Telefoons worden eerst refurbished voordat we ze verkopen
 • Uitgebreide klantenservice
 • 14 dagen retourrecht
 • 100% veilige en betrouwbare service

Maar wacht, even terug naar wat we aan het doen zijn, een iPhone bestellen! In ons geval een Swappie iPhone 12 (aanbod loopt van iPhone X t/m iPhone 13 Pro Max trouwens). Op de pagina van de gekozen telefoon kan je kiezen uit verschillende opties (wanneer aanwezig), zo vinken we aan dat we een capaciteit willen van 256GB, de staat willen we ‘als nieuw’. De batterij is bij ons al ingevuld aangezien de bovenstaande door ons gekozen opties het niet mogelijk maken om voor een nieuwe te gaan. Het is natuurlijk maar net wat voor keuzes je maakt, de 128GB versie heeft bijvoorbeeld wel de keuze voor een nieuwe batterij. Vervolgens kiezen we de kleur en uiteraard geldt hiervoor hetzelfde: het aanbod bepaalt je keuze. In ons geval een zwarte en tenslotte kan je aangeven of je een toestel wilt inruilen of niet, toevoegen aan je winkelwagen en door…

Het spreekt uiteraard voor zich dat wanneer je andere keuzes maakt dit invloed heeft op de prijs van je telefoon, dus hou je budget in de gaten bij alle keuzes die je maakt. Onderaan dit artikel geven we nog wat informatie over de verschillende keuzes die we wel of niet genomen hebben.

De volgende stappen zijn al net zo klantvriendelijk als de gehele look en feel van de website, ik mis de verkoper in ieder geval niet. Wil je een beschermlaagje van gehard glas toevoegen, vink je deze aan en Swappie installeert deze voor je. Bij de de accessoires gaan de keuzeopties gewoon verder en kun je kiezen uit hoesje, opladers, oordopjes en voor een meerprijs van € 6,90 per maand kan je ook kiezen voor Swappie Care, waarvan de eerste maand gratis is. Wanneer er moet worden afgerekend kun je kiezen voor Scalapay waarbij je de optie hebt om in drie termijnen te betalen. 

Klant is koning

Gedurende de bestelprocedure kun je altijd contact opnemen, de klantenservice is van negen-tot-vijf beschikbaar om je te helpen bij alle vragen die je hebt. Chatten of mailen kan natuurlijk ook. Na het plaatsen van je bestelling wordt je iPhone verstuurd via DHL of UPS en kun je binnen één tot drie dagen de bezorger aan je deur verwachten, in ons geval na twee dagen. Via mooi vormgegeven mailtjes wordt je op de hoogte gehouden van je bestelling, ik houd er van! 

Je iPhone wordt geleverd in een fraai Swappie doosje, helemaal in Apple stijl!

Je iPhone wordt geleverd in een fraai Swappie doosje, helemaal in Apple stijl! Standaard geleverd mét kabeltje maar zonder oplader zoals tegenwoordig gebruikelijk. Een paar foldertjes erbij met een kortingscode en ook nog een duidelijke boodschap; ben je niet tevreden, maak je gebruik van de binnen 14 dagen terug-stuur-optie.

Conclusie

Het mag duidelijk zijn, wij zijn fan! Onze ‘als nieuwe’ refurbished iPhone had een heel klein beetje lakschade aan de rechterzijde, maar was verder helemaal gaaf en echt als nieuw. De communicatie is tijdens en na je bestelling erg professioneel en je doet je aankoop gewoon zoals in elke andere online winkel. Ik krijg net nog een mailtje binnen of m’n telefoon bevalt, even de enquete invullen dus. 

Binnenkort schrijven we ook een review over de door ons aangeschafte iPhone 12 en deze lees je hier.

 


Toelichting bij artikel

De manier waarop wij onze telefoon hebben aangeschaft kan uiteraard ook anders. Via het filter systeem is het ook mogelijk op prijsklasse te zoeken, of andere keuzes die je belangrijk vindt, zoals kleur of staat van de telefoon. En ben je op zoek naar BTW-aftrekbare Swappie iPhones moet je deze pagina maar eens checken.

Staat telefoon opties:

 • Redelijk: De telefoon vertoont duidelijke tekens van gebruik zoals diepe krassen, deuken of andere merktekens. De telefoon is simlock vrij, volledig getest, en werkt als nieuw.
 • Heel goed: De telefoon heeft zichtbare gebruikssporen, zoals krassen, deukjes, of andere markeringen. De telefoon is simlock vrij, volledig getest, en werkt als nieuw.
 • Als nieuw: De telefoon kan lichte gebruikssporen vertonen zoals kleine krasjes, maar geen opvallende markeringen. De telefoon is simlock vrij, volledig getest, en werkt als nieuw.

Hoe werkt Swappie’s inruilservice?

 1. Kijk hoeveel je iPhone waard is
  Beantwoord een paar vragen om de geschatte inruilwaarde van je iPhone te ontvangen.
 2. Maak je iPhone klaar voor inruil
  Na aankoop en ontvangst van je nieuwe iPhone sturen we je een gratis inruilpakket. Het inruilpakket bevat een verzendlabel en een veilige verpakking om je oude iPhone gratis naar ons te verzenden.
 3. Verstuur je iPhone binnen 14 dagen

Na ontvangst zullen onze professionele technici de telefoon controleren. Als de iPhone niet overeenkomt met de beschrijving ontvang je een e-mail met verdere instructies en een bijgewerkte offerte. Je kan het nieuwe aanbod accepteren of er voor kiezen het toestel gratis terug te ontvangen.

Swappie Care is een vervangservice voor iPhones. Als er iets gebeurt met je iPhone, zullen we deze binnen 1-3 werkdagen vervangen met een andere rechtstreeks uit onze voorraad. Zodra je je gegevens hebt overgezet stuur je ons de oude terug!

Reacties

Reageren

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Loading…

0

Onderzoek: Slapen we met de vijand?

Swappie onthult de voorkeuren van de Nederlandse consumenten tegenover refurbished smartphones