in

Een nieuwe, tweedehands of refurbished iPhone?

Opzoek naar een iPhone? Vaak is er veel keuze op de markt. Soms zelfs te veel. Hierdoor kan het lastig zijn om uiteindelijk de juiste keuze te maken. Je zult ook veel termen voorbij zien komen zoals tweedehands, refurbished en nieuw. Wat betekenen deze termen allemaal precies en waar liggen de verschillen? In dit artikel zullen we hier verder op in gaan.

Een nieuwe iPhone

Bij een nieuwe iPhone mag je er van uit gaan dat het toestel rechtstreeks uit de fabriek komt en nog nooit gebruikt is door iemand. Het toestel zal geen beschadigingen bevatten en zal perfect functioneren. De iPhone wordt ook in de originele doos meegegeven met de bijbehorende originele accessoires. Doordat het toestel nieuw is betaal je uiteraard wel de normale prijs voor de iPhone. Voor sommige mensen wordt het dan te duur, waardoor zij al gauw gaan kijken naar een tweedehandse of refurbished iPhone.

De iPhone wordt ook in de originele doos meegegeven met de bijbehorende originele accessoires

Bij een nieuwe iPhone heb je recht op 1 jaar beperkte Apple iPhone-garantie. Dit houdt in dat je standaard 1 jaar garantie en 2 technische ondersteuning krijgt. Raakt de iPhone binnen een jaar defect, zonder dat het jouw schuld is, zal Apple het toestel vervangen of repareren. Apple moet het defect wel erkennen. Daardoor kan er nog wel eens een discussie ontstaan.

Een tweedehandse iPhone

Vaak wanneer iemand een nieuwe iPhone gekocht heeft, verkoopt diegene zijn/haar oude gebruikte iPhone. Zo’n iPhone wordt ook wel tweedehands genoemd. Deze toestellen worden vaak via bekende platformen zoals Marktplaats.nl verkocht. Doordat de toestellen gebruikt zijn en soms ook gebruikssporen bevatten, hebben ze een lagere prijs ten opzichte van een nieuwe toestellen. Vaak krijg je op de oplader na geen accessoires meegeleverd bij tweedehandse iPhones.

Wanneer je toch besluit een tweedehandse iPhone te kopen is het belangrijk om de aankoopbon te vragen aan de verkoper. Op deze bon staat de aankoopdatum en het serienummer en kun je in sommige gevallen nog aanspraak maken op de garantie.

Een refurbished iPhone

Een refurbished iPhone is een toestel dat al eerder gebruikt is, maar om verschillende redenen aan de kant is gezet. Deze toestellen worden dan door bedrijven opgekocht, gecontroleerd en opgeknapt voordat deze voor de verkoop weer beschikbaar worden gesteld. Het controleproces dat zo’n toestel doorloopt is zeer uitgebreid. Hierdoor ben je er zeker van dat de kwaliteit uitstekend is. Vaak worden er ook nog eens gecertificeerde accessoires meegegeven. Denk hierbij aan iPhone oordopjes en een gecertificeerde iPhone oplader. Het is net als of je een nieuw toestel koopt, alleen ligt de prijs een stuk lager. Het prijsverschil tussen een refurbished toestel en een nieuw toestel kan zelfs oplopen tot 50%!

Doordat de verschillende aanbieders achter hun refurbished iPhones en de bijbehorende kwaliteit staan en dit willen bewijzen aan jou geven zij standaard 12 tot 24 maanden garantie op deze toestellen.

Verder heb je als consument het wettelijk recht om het product te retourneren binnen 14 dagen als deze niet aan je verwachtingen voldoet.

Reacties

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Loading…

0

Skytec Group neemt LOEWE over

LG’s Ultra monitoren voor professionals en gamers