in

22% van de Nederlanders zou een jaar lang niet meer uit eten gaan om hun smartphone te behouden

Smartphones zijn tegenwoordig een vast onderdeel van ons leven geworden. Swappie, de nummer één online bestemming in Europa voor de koop en verkoop van refurbished iPhones, en Kantar hebben een onderzoek uitgevoerd in 12 landen, waaronder Nederland, waaruit blijkt dat de smartphone een steeds prominentere plek inneemt in ons leven.

Zo gebruikt 76% van de Nederlanders dit device voor het bekijken van entertainment content (zoals Netflix- en Amazon Prime-content), en 91% voor het checken van social media-berichten. Ook gebruikt 85% van de Nederlanders in meer of mindere mate zijn smartphone voor werkgerelateerde berichten, zoals e-mail en andere messaging-tools.

De smartphone krijgt gedurende de dag weinig rust. Bijna een derde van de Nederlanders checkt zijn smartphone 5-10 keer per uur, waarbij 26% aangeeft dit zelfs meer dan 16 keer per uur te doen.

Leven zonder smartphone is voor veel mensen ondenkbaar. Op de vraag wat men zou opgeven om een jaar lang zijn smartphone te kunnen behouden, antwoordde 22% dat ze dan een jaar lang niet meer zouden gaan uit eten. Verder zou 28% het sporten opgeven en 18% een jaar lang niet meer reizen.

“Smartphones spelen een steeds centralere rol in het leven van Nederlanders. De smartphone is een geweldige bondgenoot in het leven van zijn gebruikers, of het nu is voor werk, vrije tijd of om dagelijkse handelingen makkelijker te maken, zegt Martine Hardeveld Kleuver, Country Manager Nederland van Swappie.

Maar wat gebeurt er met onze oude vriend als we een nieuwe krijgen? Swappie biedt iedereen de mogelijkheid om eenvoudig zijn oude smartphone te verkopen zodat deze de nieuwe vriend van iemand anders kan worden. Swappie heeft zich tot doel gesteld om refurbished apparaten mainstream te maken. Swappie maakt de circulaire economie in de smartphone-industrie mogelijk door refurbished devices opnieuw op de markt te brengen en mensen tegelijkertijd een veilige en betrouwbare optie te bieden om hun oude apparaat te verkopen.

Reacties

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Loading…

0

Meer dan helft Nederlanders houdt gordijnen vaker dicht om energie te besparen

Steel de show met deze vier kerstcadeaus van Jabra