in

Digitaal fit? Zo fiks je dat!

Dat we steeds meer zitten en immobieler worden, dat is helaas een feit. De toenemende mate van digitalisering in de wereld draagt hier niet altijd positief aan bij.

We hoeven niet meer naar de winkel om boodschappen te doen en zelfs dat sprintje naar de trein is ‘s ochtend door de komst van thuiswerken vaak niet meer nodig. Toch brengt het digitale tijdperk ook mogelijkheden met zich mee om juist sportiever en vitaler te worden. Hoe jij de technologie van vandaag de dag inzet om juist sportiever, strakker en vitaler te worden? Lees snel verder!

De juiste spullen

Allereerst is het goed om de juiste producten hiervoor aan te schaffen. Denk aan een mobiele telefoon met de juiste eigenschappen, maar ook de accessoires die hierop aansluiten. Dit hoeven niet altijd de laatste uitvoeringen van producten te zijn, ook de iets oudere modellen bieden vaak al uitkomst. Denk aan een Samsung S23, een perfect toestel waar je alle soorten smartwatches naadloos op kunt laten aansluiten. Ook bezit de telefoon van zichzelf al heel handige eigenschappen die ervoor zorgen dat je fitter en vitaler wordt. Zo monitort de telefoon onbewust al het aantal stappen wat jij op een dag zet. Superhandig om inzicht in te krijgen, en ook motiverend om net dat stapje extra te zetten. Zeker wanneer je dit combineert met een smartwatch zul je al snel zien dat je elke dag je doelen wilt halen. Dit komt puur doordat je er inzicht in hebt, en je data verzameld worden op een plek. Je wordt je eigen uitdager, op een positieve manier.

De apps

Ook een reden om een telefoon van Samsung aan te schaffen, is omdat hier de meest bekende apps op geïnstalleerd kunnen worden aangezien er gebruik wordt gemaakt van het Android systeem. Deze apps zijn er vaak al in gratis varianten, waardoor het ook nog geen eens extra geld kost. Van Strava die jou kan voorzien van goede cardio workout en de resultaten ervan, tot apps waar je diverse HIIT- en kracht-trainingen mee kunt samenstellen. Ben je een beginner? Daag jezelf dan uit door drie keer in de week drie rondjes van een 7-minute workout te doen. Je zult al snel merken dat je conditie verbetert en je lichaam strakker wordt.

De voeding

Nog iets waar je zonder al te veel moeite snel resultaat mee behaalt, is het in kaart brengen van je voeding en etenspatroon. Je hoeft geen dure en moeilijke diëten te doen om toch resultaat te behalen. Benieuwd wat de truc is? Gewoon in kaart brengen wat je eet, en wat daar enorm uitschiet mag je minder nemen of helemaal skippen. Je zult dan al snel merken dat het verschil ‘m soms in hele kleine dingen zit, die je zelf niet tot nauwelijks merkt. Denk aan bijvoorbeeld andere boter op je brood of je koekje verwisselen tijdens de pauze. Dit kan allemaal ook door middel van gratis apps.

Kortom; zie technologie niet als oorzaak van steeds meer zittend werk en daardoor zaken als obesitas, maar omarm het om juist fitter te worden. Door het op die manier aan te pakken zul je snel resultaat boeken en mooie dingen kunnen bereiken. Gewoon allemaal vanaf je telefoon, kies bij het kopen van een nieuwe telefoon dan ook strategisch en voor een apparaat waar je alle populaire apps op kwijt kunt!

Reacties

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Loading…

0

Afleiding uit. Open geluid aan.

Waarom bezoekers steeds vaker in digitale casino’s te vinden zijn