in

Drie cruciale factoren voor effectief thuiswerken

Synology: Toegang tot data, samenwerking en communicatie zijn essentieel – In deze vreemde tijden werken veel werknemers wereldwijd zoveel mogelijk vanuit huis. Op deze manier lopen ze minder risico’s, kunnen ze hun werkzaamheden grotendeels voortzetten en tegelijkertijd het reilen en zeilen thuis in de gaten houden.

Voor bedrijven is het dan wel essentieel om het werken vanaf locatie te faciliteren. Niet alleen om de bedrijfsprocessen zo goed mogelijk in stand te houden, maar ook om de werknemer te ondersteunen en een prettige ervaring te bieden. Daarom deelt Synology drie tips om effectief thuis te werken.

1. Veilige toegang tot data

Een manier om een veilige toegang tot data te bieden is een veilige en kosteneffectieve cloud-infrastructuur creëren, die bijvoorbeeld met behulp van een NAS wordt gerealiseerd. Door deze private cloud hebben medewerkers van huis uit toegang tot documenten die in de kantooromgeving zijn opgeslagen. Binnen deze omgeving is het tevens mogelijk om automatisch een back-up van data te maken, zodat er niks verloren gaat.

Deze omgeving kan worden opgebouwd met elk apparaat op iedere locatie, door een VPN-server op de NAS te installeren die alleen gemachtigde gebruikers toegang geeft tot bestanden en apparaten van het lokale netwerk. Zo ontstaat er een geïntegreerde infrastructuur die een optimale samenwerking, beveiliging en dataopslag faciliteert.

2. Samenwerken en delen

Samenwerken en het delen van bestanden zijn essentiële onderdelen om de bedrijfscontinuïteit in stand te houden. Op het eerder genoemde netwerk is het mogelijk om oplossingen toe te voegen waarmee werknemers tegelijkertijd aan dezelfde documenten en bestanden kunnen werken. Synology Drive en Synology Office bieden vele terabytes aan opslagcapaciteit en back-up, terwijl het mogelijk is om eenvoudig en effectief documenten te ontwikkelen, waardoor collega’s productief kunnen blijven. Dit alles met gegarandeerde beveiliging.

3. Directe en beveiligde communicatie

Bij werken op locatie is het belangrijk om snel in contact met elkaar te kunnen komen en te overleggen. Traditionele mailclients zoals Outlook bieden voldoende beveiliging en kunnen binnen het opgezette netwerk worden gecombineerd met Synology MailPlus. MailPlus is beschikbaar vanuit elke webbrowser en biedt gedeelde mailboxen aan waarmee collega’s projecten en opdrachten kunnen volgen. Synology Chat zorgt ervoor dat collega’s eenvoudig met elkaar kunnen communiceren terwijl ze samenwerken aan gedeelde taken. Beheerders kunnen eenvoudig end-to-end encryptie instellen, waardoor onbevoegden geen toegang hebben tot de inhoud van gesprekken.

Meer informatie over de thuiswerkoplossingen van Synology is hier te vinden.

Reacties

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Loading…

0

Fast forward: ALSO’s online event Channel Trends + Visions wordt internationaal uitgerold

Samsung lanceert duurzame verpakkingen voor lifestyletelevisies