in

Een betere en gezondere manier van werken

Voorheen werden ergonomische producten voor op kantoor of thuis gezien als een luxe of zelfs een extraatje. Maar dat is niet langer het geval; vandaag de dag beseffen de meeste werkgevers dat ergonomische producten een vitaal onderdeel zijn van elk modern bedrijf.

Vraag iemand waarom ergonomische producten zouden moeten worden gebruikt op de werkplek en de meesten zouden waarschijnlijk zeggen dat het de kans op RSI, rugklachten en ander letsel vermindert. Dit klopt helemaal, maar er zijn ook andere redenen om te investeren in ergonomische producten:

  • Het is gezonder en vergroot het gezondheidsbewustzijn;
  • Groter moreel van het personeel naarmate ze meer werkplezier krijgen;
  • Hogere productiviteit en betere werkkwaliteit;
  • Minder verzuim en ziektedagen;
  • Verbeterd bedrijfsimago, als zorgzame werkgever en vooruitstrevende organisatie;

Tegenwoordig zijn er veel slimme oplossingen beschikbaar om een ergonomische werkplek te creëren, zoals zit-sta werkplekken, bureausteunen, laptop-verhogers, ergonomische muizen & toetsenborden en speciale bureaustoelen. Hoewel al deze oplossingen bijdragen aan een gezondere en meer ergonomische werkplek, is het juiste gebruik/ de juiste installatie van deze producten het meest essentieel.

De gouden driehoek

Het is erg belangrijk dat ergonomische producten ook ergonomisch werken in combinatie met elkaar. De hoeksteen hiervan is wat wordt aangeduid als de ‘gouden driehoek’: een ergonomisch bureau, een ergonomische stoel en een ergonomische monitorstandaard, allemaal afgesteld op het unieke lichaam van de gebruiker. Op deze manier vergroot ieder individueel product de ergonomische voordelen van de andere twee.

Volg onderstaande zes regels en je hebt de optimale ergonomische werkplek, waardoor de kans op blessures en/ of klachten gereduceerd wordt.

Zorg er daarnaast voor dat je blijft bewegen: verander regelmatig jouw lichaamspositie en vermijd het hebben van dezelfde houding gedurende langere tijd. Sta op, loop rond of doe een paar minuten wat lichte rekoefeningen. Besteed ook extra aandacht aan je ogen en vergeet niet om ze wat rust te gunnen en zorg ervoor dat je geregeld knippert. Sluit regelmatig je ogen om vermoeide ogen te voorkomen. Een populaire tip is de 20-20-regel, waarbij je elke 20 minuten een pauze van 20 seconden neemt om weg van je monitor te kijken. Kijk tijdens de pauze naar iets dat circa 6 meter van je verwijderd is om je focus te variëren.

Deze tips zullen je helpen jouw werkplek – op kantoor én thuis – te verbeteren en je te helpen comfortabeler te werken en gezond te blijven.

Benieuwd naar alle ergonomische oplossingen die NewStar te bieden heeft? Ontdek het complete ergonomische assortiment:

  • Bureausteunen
  • Monitorverhogers
  • Laptopverhogers
  • Zit-sta werkplekken

Vraag jouw NewStar contactpersoon voor meer informatie omtrent onze producten en lopende acties. Heb je (aan)vragen; aarzel dan niet om contact met ons op te nemen via sales@newstar.eu. Wij helpen je graag verder!

Reacties

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Loading…

0

Panasonic introduceert de eerste 4K/60P pan/tilt/zoom-camera om hoge bandbreedte, NDI en SRT te ondersteunen

Maak van je laptop een compleet werkstation