in

Een boost voor je ruimtelijke muziekmix-workflow

dearVR SPATIAL CONNECT introduceert VR-mixen in Cubase 12 ​ – Dear Reality, de specialist in ruimtelijke audio, introduceert zijn VR-mixcontroller dearVR SPATIAL CONNECT in Steinbergs Cubase 12, en breidt daarmee zijn ingebouwde Dolby Atmos-mogelijkheden uit.

De VR-applicatie stroomlijnt ruimtelijke audioproducties doordat ze een uitgebreide in-headset controle van de meestgebruikte DAW-functies en de dearVR PRO spatializer plug-in mogelijk maakt. dearVR SPATIAL CONNECT vergemakkelijkt de intuïtieve positionering en automatisering van audiosporen via gebarenbediening in een virtuele 360° omgeving. In combinatie met Dear Reality’s dearVR MONITOR hoofdtelefoonmonitoringplug-in voor meerkanaals luidsprekeropstellingen kunnen Cubase-gebruikers voortaan over een professionele toolset beschikken die ruimtelijke producties naar een nieuw level brengt.

Ruimtelijke audio herdefinieert de manier waarop artiesten, technici en luisteraars met geluid omgaan. De nieuwe audiostandaard omsluit de luisteraar en biedt een veel emotionelere hoorervaring doordat geluiden vanuit elke hoek en vanop elke afstand op hem afkomen. Om creatieve mixmogelijkheden te ontsluiten en ervoor te zorgen dat producers levendigere en intensere muziekproducties kunnen creëren, introduceert Dear Reality zijn VR-applicatie in Steinbergs Cubase 12-audioworkstation. “Met de meest recente dearVR SPATIAL CONNECT-update maken we onze VR-mixoplossingbeschikbaar voor een brede groep muziekproducers die Dolby Atmos mixt in Cubase 12”, zegt Dear Reality’s medeoprichter Christian Sander. “Dankzij deze combinatie kunnen ze een revolutionaire werkwijze met ruimtelijke audio ervaren. Door hier optioneel onze dearVR PRO-spatializer en dearVR MONITOR virtuele hoofdtelefoon-mixroom aan toe te voegen, beschikken technici over een compleet ecosysteem voor ruimtelijke audio waarbinnen ze ruimtelijke audiosessies kunnen spatialiseren, bedienen en monitoren.”

Door een VR-headset zoals bijvoorbeeld de Meta Quest of HTC Vive aan hun DAW te koppelen, kunnen gebruikers audiosporen in de virtuele ruimte positioneren en automatiseren door ze aan te wijzen met twee handheld controllers. dearVR SPATIAL CONNECT biedt rechtstreekse VR-toegang tot de positie-, kanaalvolume-, solo & mute- en automatiseringsstatus. Dit via gebaren gestuurde proces versnelt de mixworkflow, en zorgt voor levendigere en natuurgetrouwere automatiseringen. “Als we geluiden positioneren en automatiseren, zouden we niet beperkt mogen worden door het uittekenen van automatiseringen in de DAW met de muis, of het copy-pasten van automatiseringslijnen”, besluit Felix Lau, Product Owner bij Dear Reality. “Bij het mixen van ruimtelijke audiocontent moeten we de ruimte zonder beperkingen kunnen exploreren.”

VR SPATIAL CONNECT biedt ook overlaymodules voor uitgebreide navigatie en bediening in de VR-headset. De hoofdbedieningsmodule maakt een rechtstreekse bediening van Cubase 12-transportfuncties als start, stop en terugspoelen mogelijk. Daarnaast kunnen gebruikers rechtstreeks door de tijdslijn springen en markers en luspunten instellen. De meterbrugmodule transfereert de traditionele en populaire mixconsole naar de VR-wereld. In deze module controleert de gebruiker de volume-, solo-, en mute-status van elk audiokanaal. Als de mixsessie complexer wordt, verschaft de ‘minimap’-module een uitgebreid overzicht van alle audiobronnen in de scène. Dit is een interactieve miniatuurweergave van de volledige sessie en weerspiegelt de omringende VR-ruimte, de audiobronnen en hun automatisering in realtime.

Afhankelijk van het gekozen besturingssysteem kan dearVR SPATIAL CONNECT op dezelfde Windows-machine draaien als de DAW of in een makkelijk te installeren opstelling met twee machines. Dit geeft de gebruiker de mogelijkheid om de VR-applicatie te laten draaien op een Windows-machine terwijl Cubase 12 op een Mac OS loopt. dearVR SPATIAL CONNECT ondersteunt nu Apple M1/M2-processors en kan gekoppeld worden met Nuendo 12, Cubase 12 en Reaper.

Reacties

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Loading…

0

Telecomonderzoek ACM Q2 2023: Flinke groei mobiel dataverbruik en glasvezel, consumenten stappen weinig over

DigiTest: Nvidia Shield TV 4K HDR review