in

EOS 500D met Full HD video

Canon introduceert een nieuw type digitale spiegelreflexcamera voor de hobbyist, de EOS 500D.  Deze 15,1 megapixel camera kan ook in full HD filmopnamen maken.
De 500 D heeft hetzelfde compacte ontwerp als de de 450D een model dat dit jaar nog naast de net geïntroduceerde spiegelreflex leverbaar blijft.
De EOS 500D zal naar verwachting in mei in de winkels liggen voor een prijs die begint bij 868 euro voor de body.

De nieuwe EOS 500D heeft een 15,1 Megapixel APS-C CMOS sensor. Om ook te kunnen fotograferen bij weinig omgevingslicht, biedt de EOS 500D een hoge ISO gevoeligheid van 3200 die uitbreidbaar is tot 12800. Fotografen beschikken hiermee over het vermogen om ook zonder gebruik van flitser bij zeer weinig omgevingslicht te fotograferen. Dankzij de Canon DIGIC 4 beeldprocessor vindt maximale beeldruisreductie plaats.
De EOS 500D toont een nieuwe manier waarop enthousiaste fotografen hun wereld kunnen vastleggen. De camera combineert perfecte fotos met Full HD 1080P videoregistratie. Om langer te filmen, kunnen gebruikers ook kiezen voor de lagere resoluties van 720P en VGA. Met de ingebouwde HDMI aansluiting zijn fotos en videobeelden snel en gemakkelijk te bekijken op elke compatibele HDTV.
Een 3,0″ Clear View LCD scherm maakt het mogelijk vooraf de juiste compositie te kiezen en de gemaakte opnamen in detail te bekijken. Dit LCD scherm wordt ook gebruikt in de 5D Mark II en telt 920.000 dots – voor uiterst nauwkeurige beeldweergave, controle van scherpstelling en een snelle, overzichtelijke toegang tot het EOS menusysteem. Naast assistentie bij het fotograferen en filmen onder moeilijke hoeken, biedt de Live View mode ook AF opties voor het contrast en voor gezichtsdetectie. Ideaal voor nieuwkomers in de wereld van digitale SLR fotografie, want het biedt de AF-stijl van compact cameras in combinatie met een real-time weergave op het LCD.
De Canon DIGIC 4 processor maakt het mogelijk met 3,4 bps reeksopnamen te maken van maximaal 170 JPEGs . Het Canon wide area AF systeem – met 9 afzonderlijke sensoren, waaronder een centrale cross type voor f/2.8 of snellere objectieven – maakt het mogelijk razendsnelle acties vast te leggen.

De belangrijkste kenmerken op een rij:
De belangrijkste kenmerken:
•    15,1 Megapixel APS-C CMOS sensor
•    Full HD videoregistratie met HDMI aansluiting voor weergeven en afspelen op een HDTV
•    ISO 100-3200 (uitbreidbaar tot 12800)
•    Continu-opnamen met 3,4 beelden per seconde
•    Max. 170 grote JPEG beelden in één reeks
•    3,0” ClearView LCD met Live View mode
•    9-punts wide area AF met centraal cross type AF punt
•    Snelle DIGIC 4 prestaties en superieure beeldkwaliteit
•    Geïntegreerd EOS reinigingssysteem
•    Volledig compatibel met Canon EF en EF-S objectieven en EX-serie Speedlites, inclusief de nieuwe Speedlite 270EX, TS-E 17mm f/4L en de TS-E 24mm f/3.5L II

De vijf basisingrediënten voor omnichannel retailing

Canon introduceert mobiele fotoprinter