in

Full-hd camcorders van Samsung

Samsung introduceert ’s werelds eerste full-hd-camcorders met een interne Solid State Drive. Deze zijn sneller bij het opstarten, lezen en wegschrijven van data. SSD is veel compacter, lichter en vooral stiller. Omdat SSD geen bewegende elementen bevat, hebben de Full-HD camcorders minder warmte-afgifte. Ze verbruiken minder stroom en de kans op schade en fouten is kleiner. Bepalend voor het beeld van deze camcorders is de vernieuwde Schneider Kreuznach Varioplan hd-lens met optische beeldstabilisatie.

De Samsung H106 is ’s werelds eerste full-hd-camcorder met interne 64 GB SSD. De H106 filmt met H. 264-compressie, waardoor hij maar liefst twaalf uur in hd-kwaliteit kan opnemen. Door de ssd verbruikt deze camcorder een achtste aan stroom van wat een camcorder met een hdd verbruikt.
Alle Samsung full-hd-camcorders uit de H-serie kunnen non-stop filmen. Met de ‘fine’-modus slaat de Samsung H105 zes uur beeldmateriaal in full-hd resolutie op. Deze serie heeft een hdmi-uitgang waarmee alle filmpjes direct op een hdtv te bekijken zijn.

De HMX-H100 full-hd-camcorder is zonder SSD vanaf april 2009 in Nederland verkrijgbaar voor een verkoopadviesprijs van 599 euro. De HMX-H106 en HMX-H105 full-hd-camcorders zijn in het voorjaar van 2009 in Nederland verkrijgbaar voor verkoopadviesprijzen van respectievelijk 899 en 749 euro.

De F30 is de ‘next generation YouTube’ camcorder. Hij heeft een accuduur van drie uur, maakt foto’s van video stills en zoomt in met de 42x Intelli-Zoom-functie. Met een lichtgevoelige ccd-sensor schiet de Samsung F30 filmpjes in een resolutie van 720 x 480 pixels. Met Web & Mobile maak je video’s in YouTube-formaat. De Samsung F30 met draaibare handgreep is in Midnight Black en Galaxy Silver in Nederland verkrijgbaar voor een verkoopadviesprijs van 249 euro. Hij is ook beschikbaar met 8 GB (type F33) en 16 GB (type F34) intern geheugen.

De HMX-R10 is een cmos full-hd-camcorder die videostills omzet in haarscherpe 9 megapixel foto’s. De Samsung R10 heeft 5x optische zoom en een draaibaar 2,7 inch lcd-display. Op ergonomisch vlak is de Samsung HMX-R10 een vooruitstrevende camcorder. De lens is namelijk 25 graden gekanteld waardoor de R10 veel prettiger in de palm van de gebruiker ligt. De Samsung R10 is in Nederland verkrijgbaar voor een verkoopadviesprijs van 549 euro.

EOS 500D met Full HD video

Nieuw Xbox 360 pack voor de hele familie