in

Garmin zūmo 660 voor de motorrijder

Garmin, wereldleider in satelliet navigatie, kondigt de zūmo 660 aan. Dit is een nieuw, compact persoonlijk navigatiesysteem dat speciaal is ontworpen door en voor motorrijders. Het nieuwe model is gebaseerd op de succesvolle zūmo 550-serie en combineert een 11 cm groot aanraakscherm met een ‘handschoenvriendelijk’ design, zoals extra grote bedienings­knoppen. Naar verwachting komt het apparaatje in de lente op de markt voor een bedrag van 599,99 euro.

De zūmo 550 kan rechts- en linkshandig bediend worden en het scherm is zelfs bij fel zonlicht goed af te lezen. Verder helpen de nieuwe rijbaanassistent en het knooppuntbeeld motorrijders om veilig en tijdig de juiste rijbaan te kiezen bij een opkomende bocht of afslag. Verkeersborden en kruispunten op de route worden aangegeven voor een nog beter geïnformeerde rit.

‘De zūmo 660 is een revolutie op het gebied van satellietnavigatie voor motorrijders. Het grote scherm en handschoenvriendelijke kenmerken zullen de hele ervaring van het motorrijden veranderen, zowel voor dagelijkse ritjes als tijdens het toeren,’ aldus Remco Flikweert, commercieel manager Garmin Nederland. ‘Een motorrit wordt nog leuker en stresslozer als je de route die je wilt rijden vooraf op je computer kunt plannen en hem daarna op de GPS kunt downloaden. Je weet dan zeker dat zūmo je de juiste weg wijst.’

Koken en awards

HTC introduceert tweede generatie