in

Gedupeerden door failliet internetbedrijf

Het faillissement van het Internet bedrijven Shops at work en Blue Frog in Apeldoorn heeft aan veel partijen geld gekost. Naast gedupeerde klanten die aanbetaalde bestellingen hadden uitstaan en naar hun geld kunnen fluiten zijn het ook distributeurs die schade hebben geleden. Het bekendste webwinkelconcept van Shops at Work is waarschijnlijk Kijkshop-ict.nl, een samenwerkingsverband met de Kijkshop voor de online-verkoop van ict-producten, met twintig afhaalpunten.

Alle Nederlandse distributeurs zijn geld kwijtgeraakt door het faillissement van Shops at Work, zegt Eric Segers, managing director Ingram Micro Benelux. “Omdat het bedrijf de laatste maanden nergens meer de volledige kredietlimiet mocht gebruiken, is het op steeds meer plaatsen gaan inkopen.

In november sprak de rechtbank in Den Haag het faillissement uit over de webwinkelketen Shops at Work. Distributeurs wisten dat het niet goed ging met Shops at Work en leverden de e-tailer niet meer zo gemakkelijk goederen als voorheen. “Dat het bedrijf zou omvallen wisten we natuurlijk niet, maar we zagen al een paar maanden dat het minder ging”, zegt Eric Segers. Ingram Micro beperkte de bestedingsruimte van Shops at Work daarom. Toch liep de distributeur inkomsten mis toen het faillissement werd uitgesproken. Hoeveel wil Segers niet zeggen.

Bron: CRN

Samsung op beurs der rijken

Externe hdd in creditcardformaat