in

Externe hdd in creditcardformaat

Plextor onthult de eerste echte externe vaste schijf in pocketformaat, een van de kleinste 1,8 inch-drives ter wereld. Deze miniatuurschijf weegt nauwelijks 90 g en stelt particuliere en zakelijke gebruikers in staat belangrijke gegevens overal mee te nemen en te delen.

De vaste schijven in pocketformaat van Plextor zijn perfect voor pc- en Mac-gebruikers die geheugensticks te beperkt vinden, maar opzien tegen een grote externe schijf. Ze zijn nauwelijks groter dan drie geheugensticks, maar bieden met een opslagruimte tot 120 GB veel meer capaciteit.
De vaste schijven in pocketformaat van Plextor zijn verkrijgbaar in twee formaten, de PX-PPH60U van 60 GB en de PX-PPH120U van 120 GB.
De handige Plextor-schijven zijn ideaal voor het transporteren van foto’s, presentaties, data, muziek en films. Ze hebben een busvoeding (geen externe voeding vereist), zijn makkelijk te installeren (eenvoudige Plug & Play) en werken geruisloos.
De minischijf is nauwelijks 12 mm dik, 90 mm lang en 62 mm breed. Ze biedt een snelle USB 2.0-gegevensoverdracht (480 Mbps) en is zowel geschikt voor pc- als Mac-gebruikers.
Rudy De Meirsman, verkoop- en marketingmanager bij Plextor Europe, geeft toelichting: ‘De vaste schijven in pocketformaat van Plextor zijn ongelooflijk handig. Ze bieden veel meer opslagruimte dan geheugensticks en zijn niet groter dan een kredietkaart. Dankzij de snelle usb-overdracht zijn ze ideaal om multimedia- en databestanden te transporteren. 
Ze zijn perfect voor zowel beginnende als fervente thuisgebruikers en voor de audiovisuele wereld zoals fotografen en marketingbureaus, kortom voor iedereen die nood heeft aan een uiterst betrouwbare draagbare dataoplossing.’

De harde schijven zijn vanaf midden december verkrijgbaar via het netwerk van Plextor-dealers en hebben twee jaar garantie. De PX-PPH60U (60 GB) heeft een adviesprijs van 100 euro, de PX-PPH120U(120 GB) kost 160 euro.

Gedupeerden door failliet internetbedrijf

Snelle HyperX geheugens voor notebooks