in

Helft van de Nederlandse gamers identificeert zich het meest met hun online alter ego

Onderzoek van Lenovo onder gamers toont aan dat de helft (50%) van de Nederlandse gamers zich meer identificeert met hun online alter ego dan met hun eigen persoonlijkheid.

De gamers voelen zich het meest zichzelf wanneer ze thuis aan het gamen zijn. Het onderzoek laat zien dat gamers vaak twee persoonlijkheden hebben: hun online en offline persoonlijkheid.

Het merendeel van de Nederlandse respondenten (65%) geeft aan dat ze zich het meest authentiek voelen als ze thuis gamen, gevolgd door het hebben van sociaal contact met familie en vrienden (61%) en het bezig zijn met andere hobby’s (47%). Op de vraag wanneer ze het liefst gamen, geeft 54% aan dat ze in hun vrije tijd na werk gamen, gevolgd door gamen in de avonden als de kinderen op bed liggen (27%).

Het gamingeffect op de werkvloer

Het onderzoek ging ook in op de positieve effecten van het gamen op het werkende leven van de gamers. Door het gamen zegt 36% van de ondervraagden creatiever te zijn, 32% ervaart minder stress en 27% geeft aan dat het helpt bij communicatie en analytisch denken.

Binnen sectoren zijn er verschillen in welke type games de voorkeur hebben als gamers zich het meest zichzelf willen voelen. Strategische games zijn favoriet onder gamers in de administratieve (42%) en creatieve sectoren (41%), terwijl gamers uit de financiële (40%) en medische (38%) sectoren zich het meest zichzelf voelen bij het spelen van creatieve games. Gamers werkzaam in de IT (38%) en Media (50%) hebben dan weer juist de voorkeur voor First Person Shooter games, terwijl wetenschappers (50%) en mensen werkzaam in de mode (43%) zich meer zichzelf voelen bij het spelen van Role Playing Games.
Lenovo Legion-laptops verbinden de online en offline wereld van gamers. Met AMD Ryzen™ processors en AMD Radeon™ graphics kan je met de Lenovo Legion 7 en de Lenovo Legion Slim 7 overal gamen, met behoud van prestaties en de beste ondersteuning.

Twee persoonlijkheden

Terwijl het merendeel hun online alter ego beschrijft als leuk (35%), fel (34%) en creatief (32%), geven de Nederlandse gamers aan dat ze op werk juist stil (30%), serieus (30%) en creatief (29%) zijn. Veel gamers leiden een dubbel leven, maar zelden wordt deze dualiteit gevierd. Lenovo Legion speelt in op deze mentaliteit van meerdere ‘skins’ en werkt samen met Salva Espín, striptekenaar en gameontwerper, bekend van zijn werk met Marvel voor personages als Deadpool, She-Hulk, X-Men en Wolverine, om een reeks ‘Second Skin’-stickers te maken.

Salva Espín: “Het was geweldig om onderdeel te zijn van dit project, waarin ik al mijn passies op het gebied van design, gaming en technologie kwijt kon. Ik heb enorm genoten van het hele creatieve proces, waarbij ik nauw heb samengewerkt met het Lenovo-team om vijf ontwerpen te maken die de onderzoeksresultaten het best illustreren. Mijn Legion 7 heeft al de sticker die mijn professionele en alter ego vertegenwoordigt. Ik kan niet wachten om te zien hoe deze ontwerpen deel zullen uitmaken van de laptops van duizenden mensen!”

Christian Dotzauer, EMEA Marketing Lead, AMD: “Dit onderzoek laat zien dat gamen in het leven van veel mensen plezier, sociale contacten en zelfexpressie biedt. De communities die zich vormen rond games en game-ervaringen zijn anders dan alle andere. We zijn blij dat we samen kunnen werken met Lenovo om te vieren dat gamers hun ware zelf naar andere aspecten van hun leven brengen door middel van Savage Stickers.”

De Lenovo Legion Gaming Community kan de laatste sticker ontwerpen. Iedereen kan zijn eigen dual persona-schets indienen door te reageren op de community thread en daar zijn ontwerp uploaden. De deadline voor inzendingen is 26 januari 2023, waarna Salva persoonlijk zijn favoriet kiest en met de winnaar samenwerkt om het concept om te zetten in het uiteindelijke Second Skin-ontwerp.

Het onderzoek werd uitgevoerd door Censuswide met in totaal 7.010 respondenten in acht belangrijke markten. Er waren 500 Nederlandse respondenten.

Reacties

Reageren

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Loading…

0

Ruime meerderheid Nederlanders hield afgelopen feestdagen de hand op de knip

Synology presenteert DiskStation DS723+, competent en compact opslagdevice