in

Interactief jeugdwoordenboek, deel twee

Met Mijn tweede Van Dale interactief woordenboek kunnen kleuters zelf ontdekken wat diverse woorden of uitdrukkingen betekenen. Het is een speels en interactief computerprogramma met animaties, voorgelezen verhaaltjes en prikkelende vragen uit het voorleeswoordenboek Mijn tweede Van Dale. De cd-rom met voorleesboekje werkt op pc en Mac en heeft een adviesprijs van 17,50 euro.

Dit boek bevat duizend, vaak abstracte, begrippen die lastig uit te leggen zijn. Bovendien zijn er vijf speciaal ontwikkelde spelletjes waarmee kinderen hun begrip van deze ingewikkelde woorden nog verder kunnen vergroten.

Kinderen leren nieuwe woorden door de verhaaltjes af te spelen. Alle verhaaltjes en versjes worden voorgelezen en een flink deel van de tekeningen is geanimeerd. De verhaaltjes kunnen alfabetisch maar ook thematisch worden gekozen. Bijvoorbeeld alle begrippen rondom ‘emoties’ of ‘natuur’. Aan het eind van ieder verhaaltje wordt een prikkelende vraag gesteld die aanleiding geeft om samen over de begrippen te praten en te filosoferen. Daarmee oefenen kinderen het vermogen om zich uit te drukken en vergroten ze hun woordenschat.

De cd-rom bevat ook vijf spelletjes, zoals Raad wat een woord betekent en Wat hoort waarbij? Hierin komen de tekeningen en personages uit de verhaaltjes terug en worden de lastige woorden spelenderwijs geoefend.

Decemberverwachtingen Blu-ray hoog

Nieuwe set muizen Trust