in

JUKE nu als bèta skill beschikbaar in Alexa

Alexa, ask JUKE to play some baby-making music! Vanaf vandaag is het mogelijk om op commando van je stem naar je favoriete radiozenders te luisteren via de bèta JUKE-skill in Alexa, de digitale assistent van Amazon.

Gebruikers kunnen naast het vragen om een radiozender of themazender af te spelen ook informatie opvragen over het radioprogramma of het nummer dat wordt gedraaid. Daarnaast is het mogelijk om on-demand programma’s terug te luisteren en up to date te blijven met het opvragen van het laatste nieuws.

Bij JUKE draait het ook om innovatie en daarom speelt de dienst in op het gebruik van voice controlled devices (VUI). In eerste instantie viel de keuze op Alexa, omdat het een sterke speler is op het gebied van audiostreaming maar ook de mogelijkheid voor visual audio biedt. Amazon blijkt positief verrast dat JUKE al visual radio in de huidige bèta skill heeft verwerkt. JUKE is bezig om ook met andere digitale assistenten, zoals Google Assistent, te integreren. Voorlopig is Alexa in Nederland alleen te gebruiken in het US/Engels.

“Ask JUKE who’s number one in the Top 40?”

Als extra twist maakt Alexa verrassende muzikale grapjes met JUKE. Vraag aan Alexa: “Ask JUKE who’s number one in the Top 40?” en Alexa antwoordt met een knipoog: “You’ll just have to listen to find out” en zet ‘Radio 538 Top 40’ op. Vraag aan Alexa: “Alexa, ask JUKE to play some baby-making music” en Alexa zet de themazender ‘Sky Radio Lovesongs’ aan. Binnenkort kunnen luisteraars ook gemoedstoestanden – van vrolijk tot verdrietig – met Alexa delen, zodat JUKE een passende themazender aanzet. In deze video demonstreert Giel Beelen hoe JUKE in Alexa werkt.

Patrick Goldsteen, Managing Director bij JUKE: “Bij JUKE staat ook innovatie in muziekconsumptie centraal. Door het lanceren van een Alexa bèta skill maken we het voor luisteraars in eerste instantie mogelijk om hun favoriete radiozenders te beluisteren via Alexa. We zien dat de home assistant in de Verenigde Staten massaal omarmt en gebruikt wordt, en bij lancering in Nederland ook fors gebruikt zal worden. Het is daarom belangrijk om deze nieuwe technologie en de mogelijkheid hiervan direct te omarmen en beschikbaar te maken voor earlyadopters. Hierdoor is JUKE weer een touchpoint rijker en leren we gelijk hoe luisteraars voice control willen gebruiken.”

Hoe werkt het?

Gebruikers van Alexa kunnen de bèta skill activeren in hun Amazon-account. Vervolgens kun je JUKE bedienen in Alexa indien Alexa op US (Engels) als voertaal staat ingesteld. Ook kun je via Alexa je Sonos-speakers bedienen. JUKE ontwikkelde de nieuwe skill met technisch innovatief internetbureau Q42.

Reacties

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Loading…

0

Een derde van de grote Retailers verstuurt producten in onnodig grote verpakkingen

Nieuw accesspoint van Zyxel biedt bekabelde en draadloze Gigabit-connectiviteit