in

Kindersmartwatches van Xplora nu ook verkrijgbaar in Nederland

Smartwatches stimuleren kinderen op speelse wijze om meer beweging te krijgen – Xplora is vanaf nu ook actief in Nederland. Het Noorse bedrijf betreedt de Nederlandse markt met twee gloednieuwe smartwatches: de Xplora X5 Play en de Xplora XGO2.

De smartwatches zijn speciaal ontworpen voor dagelijks gebruik door kinderen vanaf vijf jaar oud én zijn uitgerust met dezelfde essentiële functies als een smartphone. Daarmee fungeren ze als het ware als eerste eigen en veilige mobiele telefoon voor jonge kinderen. Xplora combineert zijn smartwatches met het bijbehorende gepatenteerde Goplay-platform en stimuleert kinderen zo om meer beweging te krijgen.

Blijf in beweging dankzij Xplora Goplay

Kinderen kruipen voor vermaak meer dan ooit weg achter een scherm in plaats van actief te spelen. Xplora staat te springen om daar verandering in te brengen en motiveert kinderen om meer te bewegen en om zich niet alléén maar met een schermpje te vermaken. Dat doet het aan de hand van zijn smartwatches én het zijn online platform Goplay.

Het Goplay-platform is op een slimme en speelse manier ingestoken. Zo werkt Xplora voor zijn platform regelmatig samen met toffe bedrijven uit de film- en animatiewereld, zoals ‘Dora en de Verloren Stad’ van Paramount Pictures. En daarnaast beloont het kinderen wanneer zij voldoende bewegen. Voor elke duizend stappen ontvangen kinderen muntjes – Xplora Coins. Die coins kunnen ze samen met hun ouders inwisselen voor een beloning, zoals een Nintendo Switch, LEGO, een trampoline of een GoPro-camera. Als ultieme motivatie maken de actiefste kinderen op basis van hun wekelijkse score bovendien kans op exclusieve cadeaus.

Kinderen die de smartwatches van Xplora dragen en meedoen aan de activiteiten op het Goplay-platform zetten per dag gemiddeld driehonderd procent meer stappen dan kinderen zonder Xplora-smartwatch. In totaal zetten Xplora-gebruikers in Europa per week zelfs meer dan 3,5 miljard stappen – dat aantal staat gelijk aan elke dag wel 25 rondjes om de aarde lopen.

Bellen en selfies versturen: een kind kan de was doen

De X5 Play en de XGO2 zijn allebei uitgerust met een mobiele-telefoonfunctie en 4G, waardoor kinderen eenvoudig in contact blijven met hun ouders en andere goedgekeurde contacten. De smartwatches zijn daarmee een veilig opstapje naar een echte eigen mobiele telefoon. Dankzij het touchscreen en de intuïtieve interface zijn zelf bellen en binnenkomende telefoontjes opnemen een eitje. Daarnaast zijn de horloges uitgerust met een always-on SOS-knop, zodat kinderen in geval van nood altijd iemand kunnen bereiken. Ook kunnen de X5 Play en de XGO2 sms’jes, foto’s en emoji’s ontvangen en versturen. En op school raken kinderen dankzij de ‘concentratie’-modus die de smartwatch deactiveert niet afgeleid.

Ouders beleven ook plezier aan de X5 Play en de XGO2. Dankzij de GPS-chip in de Xplora-horloges weet je precies waar je kind is en geef je ze met een gerust hart meer verantwoordelijkheid. Bijvoorbeeld door ze zelf naar school te laten gaan. Daarnaast is het mogelijk om veiligheidszones te creëren die je een melding sturen als je kind een vooraf ingesteld gebied verlaat of binnenkomt.

Geen moment gaat onopgemerkt voorbij

Met de camera van zowel de X5 Play (2 megapixel) en de XGO2 (0,3 megapixel) nemen kinderen selfies en kunnen ze die de hele dag delen met hun ouders en andere contacten. De grappigste momenten, dagelijkse bezigheden en betekenisvolle ontmoetingen zijn zo altijd te volgen op eenzelfde manier als op social media, maar dan in een gecontroleerde en veilige setting. Beide smartwatches kunnen bovendien meer dan duizend foto’s opslaan.

Ook van binnen dik in orde

Zowel de X5 Play als de XGO2 is van binnen uitgerust met een betrouwbare en snelle chipset. In het geval van de X5 Play is dat een Qualcomm-chipset. De XGO2 is voorzien van een Spreadtrum-chipset. De smartwatches zijn goed bestand tegen water, stof, zand en andere fijne deeltjes – wel zo handig met kinderen. De batterij van de horloges gaat in stand-by 72 uur mee; in gebruik is dat vijf uur. Bovendien wegen de X5 Play en de XGO2 respectievelijk 54 en 60 gram en zijn de afmetingen van de smartwatches perfect aangepast aan de kleine polsen van kinderen.

Prijs en verkrijgbaarheid

De Xplora X5 Play is verkrijgbaar in de kleuren zwart, roze en blauw en heeft een adviesprijs van 169,99 euro. De Xplora XGO2 is verkrijgbaar in de kleuren zwart, groen, roze en blauw en heeft een adviesprijs van 119,99 euro. Beide kindersmartwatches zijn te koop via Amazon en myxplora.nl.

Reacties

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Loading…

0

Laat de Teufel SUPREME ON meeliften op je rug!

Sonos Radio HD vanaf vandaag ook beschikbaar in Nederland