in

Sonos Radio HD vanaf vandaag ook beschikbaar in Nederland

The Lighthouse van Brian Eno is de nieuwste toevoeging aan de programmering van Sonos Radio HD – Vandaag lanceert Sonos ook in Nederland, Duitsland, Frankrijk, Oostenrijk, en Canada Sonos Radio HD en daarnaast introduceert het The Lighthouse, een exclusief nieuw Sonos Radio HD-station van Brian Eno.

Sinds de lancering in april 2020 is Sonos Radio blijven evolueren en de programmering blijven uitbreiden met artiesten aan het creatieve roer. Zo worden artiesten en muziekfans verbonden door middel van het ontdekken van (nieuwe) muziek die bovendien met de hand is uitgekozen.

Sonos Radio HD biedt de hoogste geluidskwaliteit van alle streaming-radiodiensten

Sonos gebruikers in Nederland, Duitsland, Frankrijk, Oostenrijk, Canada en eerder al in de VS en het Verenigd Koninkrijk kunnen nu een abonnement nemen op Sonos Radio HD. Sonos Radio HD is de reclamevrije, high-definition-versie (lossless audio van cd-kwaliteit, 16-bits/44,1 kHz FLAC) van de populaire streaming-radiodienst Sonos Radio. Sonos Radio HD, te vinden in de Sonos-app, biedt zelfs de hoogste geluidskwaliteit van alle streaming-radiodiensten en heeft ook de mogelijkheid om nummers over te slaan of te herhalen. De betaalde versie van Sonos Radio biedt nog meer exclusieve stations, diepgaande content van en over artiesten en geluiden om bij te ontspannen en in slaap te vallen te ontdekken.

Sonos Radio HD betekent nog meer keuze en nog beter geluid voor Sonos-gebruikers

“We stoppen veel aandacht in het selecteren en cureren van muziek, om die vanaf het moment dat onze gebruikers hun product installeren in briljant geluid te laten klinken. Sonos Radio HD betekent nog meer keuze en nog beter geluid voor Sonos-gebruikers” legt Patrick Spence, CEO van Sonos, uit. Met deze betaalde versie hebben luisteraars exclusief toegang tot extra content. Naast Brian Eno’s The Lighthouse zijn dat onder andere stations van Björk, The Chemical Brothers, Dolly Parton, D’Angelo, FKA Twigs, M.I.A. en 50+ genrezenders. Daarbovenop heeft Sonos Radio HD ook soundtracks voor thuis, die aandacht geven aan de fysieke en mentale voordelen van audio met originele stations gericht op mindfulness, productiviteit en ontspanning, en perfect getuned geluiden om bij in slaap te vallen.

Sonos Radio HD is vanaf vandaag in deze vijf nieuwe markten beschikbaar via de Sonos S2-app. Klanten kunnen zich abonneren op sonos.com voor €7,99 per maand (inclusief btw), na een gratis proefabonnement van één maand. Wereldwijd kunnen luisteraars via Mixcloud afstemmen op bepaalde Sonos Radio-programma’s.

Brian Eno lanceert exclusief station The Lighthouse op Sonos Radio HD

Naast de lancering van Sonos Radio HD in nieuwe markten, debuteert Brian Eno vandaag op Sonos Radio HD. Eno is bekend door zijn samenwerkingen als producer met onder anderen David Bowie, Coldplay, Talking Heads en U2, en hij componeerde de tune voor Windows 95. Hij werkte samen met Sonos Radio aan het format voor een nieuw type radiostation dat zijn uitgebreide archief van niet-uitgebracht werk verkent. The Lighthouse gaat dienen als een levende collectie waarmee Eno fans rechtstreeks kennis laat maken met zowel zijn oude als nieuwe muzikale projecten. Zo krijgen luisteraars een unieke kijk in zijn illustere, al meer dan 50 jaar durende carrière die zich richt op het maken, produceren en herdefiniëren van muziek. The Lighthouse biedt Eno’s collectie exclusief aan voor luisteraars van Sonos Radio HD.

De komende maanden zal Eno optreden als gastheer van drie programma’s die gerelateerd zijn aan The Lighthouse. Te beginnen met Program 1, waarin hij niet eerder gereleased materiaal bespreekt en vertelt waarom hij eigenlijk besloten heeft om in zijn archief te duiken en het te delen met de rest van de wereld. Program 1 is vanaf vandaag te horen op The Lighthouse op Sonos Radio HD, en is gratis beschikbaar voor alle klanten via het Sound System Archive in de Sonos-app.

Nieuwe gratis content voor Sonos Radio

Ook voor de Nederlandse luisteraars van de in juni 2020 geïntroduceerde, gratis versie van Sonos Radio is er nieuwe content:

Sonos Stations:

  • European Festival Summer: brengt de muziek en geluiden van Europa’s grootste festivals om thuis feest mee te vieren. [vanaf 30 juni]
  • Full Spectrum (refresh): gecureerd voor de queer community door queer medewerkers van Sonos ter ere van Pride, Full Spectrum biedt nieuwe muziek en heeft dit jaar het thema ‘intersectionaliteit’.
  • Classic Metal: eert de hard rock-pioniers.
  • Dad Rock: net op tijd voor Vaderdag, met de beste indie en oude classic rock. [vanaf 16 juni]
    Bottle Rocket: zomerse sounds en country gemixt op een station. [komt deze maand]

Sonos Sound System:

  • Radio Hours van onder andere; Sir Tom Jones, Sampa The Great, Gamble and Huff, Matt
  • Berry, St. Vincent, Tems, Yola en Can.
  • Brian Eno’s Program 1 (en later Program 2 en Program 3) via het Sound System Archive.

Daarnaast kunnen luisteraars overal ter wereld genieten van geselecteerde content van Sonos Radio, inclusief verschillende items van Brian Eno, via Mixcloud.

Reacties

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Loading…

0

Kindersmartwatches van Xplora nu ook verkrijgbaar in Nederland

Sony introduceert WF-1000XM4 draadloze oordopjes