in ,

Sonos onthult Era (met video)

De nieuwe generatie smart speakers voor de toekomst van meeslepend luisteren – De revolutionaire Era 300 is ontworpen om miljoenen luisteraars te laten genieten van ruimtelijke audio.

De Era 100, een remastered icoon, herdefinieert kamervullend geluid met next-gen akoestiek en een nieuwe look.

Sonos introduceert vandaag Sonos Era 300 en Sonos Era 100, de nieuwste generatie smart speakers die een nieuw hoofdstuk in geluids- en designinnovatie inluiden. Sonos Era 300 is een krachtige, revolutionaire nieuwe speaker ontwikkeld voor de beste beleving van ruimtelijke audio. Sonos Era 100 is de geremasterde opvolger van bestseller Sonos One. De Era-familie is afgesteld door prijswinnende artiesten en technici, en brengt meeslepend luisteren naar nieuwe hoogtes. Ook bieden de speakers nieuwe verbindingsmogelijkheden en verbeterde Trueplay™-technologie. Era 300 en Era 100 zijn de eerste speakers die zijn gebouwd volgens Sonos’ nieuwe verantwoorde designnorm. Daaronder vallen langdurige bruikbaarheid, energiebesparende technologieën en de toepassing van PCR (post-consumer recycled) materiaal. Zowel Era 300 (€ 499) als Era 100 (€ 279) zijn vanaf 28 maart 2023 wereldwijd verkrijgbaar.

“In een tijd waarin lawaai en achtergrondgeluid continu aanwezig zijn, is luisteren belangrijker dan ooit. Het is onze visie om van luisteren een beleving boordevol gevoel te maken, en om onze klanten te helpen zich blij en energiek te voelen door middel van hun favoriete muziek- en audiocontent”, legt Patrick Spence, CEO van Sonos, uit. “Era is de nieuwe generatie smart speakers. Die belichaamt ons streven naar innovatie in geluid, verantwoord design en een hechte samenwerking met artiesten en makers.”

Era 300: een ongeëvenaarde ruimtelijke audiobeleving voor luisteraars én makers

Era 300 heeft maar liefst zes krachtige drivers en dat is ongekend voor een enkele speaker. De drivers sturen het geluid naar links, rechts, naar voren en omhoog voor revolutionaire audioprestaties die luisteraars in het centrum van hun muziek en films in Dolby Atmos plaatsen.

Dolby Atmos heeft een totaal nieuwe manier gecreëerd om muziek en audio-entertainment te ervaren

“Dolby Atmos heeft een totaal nieuwe manier gecreëerd om muziek en audio-entertainment te ervaren. Die laat geluid en muziek ongelofelijk gedetailleerd tot leven komen met een ongeëvenaarde helderheid en diepte”, vertelt Kevin J. Yeaman, CEO van Dolby. “Era 300s geluidsinnovatie en Dolby Atmos samen zorgen voor een totaal nieuwe en meeslepende muziekervaring.”

 • Ontworpen voor ruimtelijk geluid: De complexe akoestische architectuur van Era 300 is verpakt in een elegant zandlopervormig ontwerp. Elke ronding, verhouding en opening verbetert de verspreiding en richting van het geluid om je er helemaal mee te omringen.
 • Surrealistische surround sound: Era 300 is de eerste speaker van Sonos die meerkanaals surround sound produceert als hij wordt gebruikt als home cinema-achterspeaker. Filmliefhebbers kunnen twee speakers combineren met Arc of Beam (Gen 2) voor een optimale Dolby Atmos-beleving, waardoor ze volledig in de scène worden getrokken.
 • Innige samenwerking met muziekindustrie: Sonos heeft nauw samengewerkt met haar community van toonaangevende artiesten en makers, waaronder leden van de Sonos Soundboard. Samen hebben ze Era 300 nauwkeurig gefinetuned, zodat luisteraars kunnen genieten van geluid dat rechtstreeks uit de studio komt en precies klinkt zoals de artiest het heeft bedoeld.

“Ruimtelijke audio is de nieuwste evolutie op luistergebied, vergelijkbaar met de verschuiving van mono naar stereo. Het creëert een beleving die je echt omhult met je muziek”, aldus Giles Martin, VP Sound Experience bij Sonos. “Nu zowel makers als de grootste streamingdiensten kiezen voor ruimtelijke audio voor muziek, is het moment aangebroken om een uitbundige luisterbeleving te creëren die de belofte van dit spannende en creatieve format waarmaakt.”

Era 100 een toonaangevend icoon opnieuw uitgevonden

Era 100 is ietsje groter dan zijn voorganger Sonos One, maar is voorzien van volledig nieuwe hardware en software en een next-gen akoestisch ontwerp dat gedetailleerd stereogeluid en diepe bass produceert.

 • Nu in stereo: Twee gerichte tweeters sturen kristalheldere hoge frequenties naar links en rechts voor rijk stereogeluid. Een grotere midwoofer produceert een verbluffende bass die je niet zou verwachten van zo’n compacte speaker.
 • Klein maar krachtig: De Era 100 zit boordevol audio- en technische verbeteringen en het slanke, moderne design maakt het een elegant pronkstuk voor elke boekenplank, aanrecht, bureau of nachtkastje.
 • Personaliseer je systeem: Geniet nog meer van filmavonden door twee Era 100-speakers toe te voegen als achterspeakers bij je soundbar voor een surround sound-systeem, of combineer er twee voor kamervullend stereogeluid.

Premium, verantwoord design dat met iedereen rekening houdt

Voortbouwend op de tijdloze door akoestiek ingegeven designkeuzes van Sonos, zijn Era 100 en Era 300 een antwoord op de uitdagingen waar ons milieu voor staat. Bovendien zijn ze beter voor iedereen die de ontwerpen gebruikt door de opvallende nieuwe UI en innovaties. Daardoor gaan ze langer mee, verbruiken ze minder energie en maken ze gebruik van gerecycled materiaal in elk product.

“We passen dezelfde vooruitziende blik toe op verantwoord design als op het creëren van krachtige nieuwe luisterbelevingen”, vertelt Kitty Suidman, Design Director, Product Sustainability. “Ons streven naar duurzaamheid is vanaf het begin verankerd in ons designproces. En de Era-familie vertegenwoordigt een belangrijke stap voorwaarts in ons streven producten te maken die langer meegaan dan verwacht, efficiënter presteren en veiligere en circulaire materialen gebruiken.”

 • Duurzamer geluid: Era 100 en Era 300 worden gemaakt met PCR (post consumer recycled) kunststof en zijn verpakt in 100% duurzaam papier. Bovendien is er gezorgd voor lager energieverbruik omdat ze in de standby-stand minder dan twee watt verbruiken en een nieuwe geavanceerde slaapfunctie hebben.
 • Ontworpen om lang mee te gaan: Beide speakers zijn ontworpen om lang van te genieten en zijn gebouwd voor onderhoud door minder lijm te gebruiken en over te stappen op schroeven, zodat ze makkelijk uit elkaar kunnen worden gehaald en gerepareerd.
 • Opvallende, nieuwe interface: Era 100 en Era 300 hebben een gebruiksvriendelijke nieuwe gebruikersinterface, met een nieuwe capacitieve volumeregelaar voor eenvoudige bediening van je muziek met je stem, de Sonos-app, Apple AirPlay 2 en Bluetooth®.
 • Vernieuwde connectiviteit Stream al je favoriete audio via wifi of bluetooth en sluit andere geluidsbronnen als een platenspeler rechtstreeks aan met een aux-kabel en de Sonos-lijningangsadapter.
 • Trueplay nu beschikbaar voor meer luisteraars: Met behulp van de microfoons in Era 100 en Era 300 optimaliseert Trueplay met één tik in de Sonos-app het geluid voor de unieke akoestiek van je ruimte. Beschikbaar voor zowel Android- als iOS-gebruikers.

Sonos kondigt ook aan dat het vanaf 28 maart 2023 ondersteuning voor ruimtelijke audio toevoegt aan Apple Music. Apple Music met ruimtelijke audio is beschikbaar op de Sonos Era 300, Arc en Beam (Gen 2) en plaatst luisteraars in het middelpunt van hun muziek met een steeds groeiende catalogus van nummers en deskundig samengestelde afspeellijsten met bekende artiesten uit alle genres.

Reacties

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Loading…

0

Nieuwe Logitech Rugged Lite voor het onderwijs is betrouwbare alles-in-één iPad-case met toegankelijk prijspunt

Barst in je iPhone scherm? Zo los jij het op!