in

Klarna introduceert achteraf betalen in fysieke winkels in Nederland

HiFi Klubben maakt als eerste in Nederland gebruik van de In-Store oplossing van Klarna – HiFi Klubben is in Nederland de eerste retailer die gebruik maakt van de In-store oplossing van Klarna, leverancier van betaaloplossingen.

Hierdoor kunnen klanten in alle dertien fysieke winkels van HiFi Klubben gebruikmaken van Betaal later. In de webshop van de elektronicazaak werd achteraf betalen met Klarna al langer aangeboden. Dit betekent dat klanten de aankoop, net zoals in de webwinkels, tot veertien dagen na de aanschaf nog kunnen betalen. In deze tijd hebben zij de mogelijkheid om de producten eerst rustig thuis uit te proberen voor ze de knoop doorhakken om deze te kopen. Op deze manier ervaren consumenten dezelfde voordelen als bij achteraf betalen in webshops: minder frictie in het aankoopproces en meer tijd om te betalen. De In-Store oplossing wordt al gebruikt in bijna 7.000 winkels in Duitsland, Oostenrijk, Zwitserland, Engeland, Zweden, Denemarken, Noorwegen en Finland.

“We zijn dan ook verheugd om Betaal later als eerste in Nederland aan te kunnen bieden in fysieke winkels.”

Wanneer een consument kiest voor achteraf betalen in een fysieke winkel, krijgt hij een QR-code, SMS of e-mail. Hij handelt de aankoop daarna verder af op zijn telefoon. Deze is na afhandeling ook te zien in de Klarna app tussen alle andere aankopen die met Klarna zijn gedaan. Net zoals bij Betaal later in webwinkels, voert Klarna een risicocheck uit.

Wilko Klaassen, General Manager Nederland en België bij Klarna: “Wij zijn trots dat we onze populaire achteraf betaaloplossing nu ook in fysieke winkels kunnen aanbieden. Steeds meer consumenten en klanten vroegen ons om ook in de winkel achteraf betalen mogelijk te maken. Daar zijn we in Zweden mee begonnen en inmiddels is In-Store beschikbaar in negen landen, waar Nederland nu dus ook aan is toegevoegd. Zo kunnen consumenten de vertrouwde smooothness van betalen met Klarna ook in de winkelstraat ervaren.”

Hans Peter Rietveld, Country Manager van HiFi Klubben Nederland: “De populariteit van achteraf betalen heeft zich al bewezen in onze webshop. We zijn dan ook verheugd om Betaal later als eerste in Nederland aan te kunnen bieden in fysieke winkels. Achteraf betalen leent zich uitermate goed voor de producten die wij verkopen. HiFi Klubben biedt niet alleen online, maar ook in onze fysieke winkels een uitprobeerperiode van veertien dagen. Klanten kunnen bijvoorbeeld de gekozen audio-installaties thuis beluisteren in de akoestiek van hun eigen woonkamer voordat de betaling plaatsvindt. En hoofdtelefoons kunnen uitgebreid getest worden met de eigen muziekbibliotheek. Samen met Klarna bieden we zo een extra service.”

Reacties

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Loading…

0

Nederlanders kopen steeds vaker bij buitenlandse webshops

Nextbase introduceert Series 2-Dashcams in Benelux