in ,

KPN helpt klanten huis steeds slimmer te maken

Van thermostaat tot deurbel, onze apparaten in huis kunnen steeds meer en worden alsmaar slimmer.

Voor veel consumenten lastig de juiste keuze te maken voor een slim apparaat dat betrouwbaar werkt met alle andere apparaten in huis en bovendien ook nog eens veilig is. Om klanten hierbij te helpen lanceert KPN samen met tink vandaag een smart home winkel.

Het gebruik van slimme producten stijgt, vooral de slimme thermostaat en slimme lampen zijn het meest populair, blijkt uit onderzoek naar smart home producten dat KPN onlangs heeft uitgevoerd. Via wifi of bluetooth zijn deze apparaten met elkaar en het internet verbonden, waardoor ze ons van gemak kunnen voorzien. En net daar gaat het vaak mis. Ondanks de steeds grotere bekendheid met deze producten, ontbreekt vaak de kennis om een goede en veilige verbinding te maken met de bestaande apparatuur in huis.

Juiste keuze

“Slimme apparaten zijn er om ons van gemak te voorzien”, zegt Gijs Isbouts, directeur Innovatie Consumentenmarkt bij KPN. “Toch bezorgen ze ook vaak kopzorgen als blijkt dat er problemen zijn om ze aan de praat te krijgen. Maar ook vooraf om de juiste keuze te maken voor een product dat naadloos samenwerkt met je router en netwerk. Daar gaan we klanten nu bij helpen.”

Strenge selectie

De nieuwe smart home winkel van KPN biedt online deurbellen, tuinverlichting, stofzuigers, alarmsystemen, thermostaten,… “Slimme producten, die ook nog eens veilig zijn”, vult Gijs aan. Ondanks overheidscampagnes zijn er helaas ook onveilige slimme apparaten op de Nederlandse markt te vinden, waarbij de risico’s op hacks door internetcriminelen en het lekken van persoonlijke informatie groot is. “We maken een strenge selectie van producten die voldoen aan alle veiligheidsregels, daar kunnen onze klanten van op aan”.

Slim én duurzaam

Slimme apparaten helpen klanten ook om inzicht te krijgen in hun energieverbruik en dit te beperken door het instellen van slimme routines waardoor lampen niet onnodig aan blijven of de verwarming juist omlaag kan. En om KPN klanten hun energieverbruik omlaag te brengen zijn er in de smart home winkel ook zonnepanelen te vinden die op het balkon geplaatst kunnen worden of op het dak van de caravan.

Partnership met tink

Om klanten de beste service en adviezen te geven, werkt KPN samen met smart home expert tink. Voor KPN is een selectie gemaakt van producten die voldoen aan strenge eisen van stabiliteit en veiligheid. Zij helpen KPN-klanten ook verder als ze vragen hebben over hun product en de installatie hiervan. tink CFO Lukas Zyla: “Smart home kan ons leven veiliger, handiger, comfortabeler en klimaatvriendelijker maken. Om dit te bereiken bundelen tink en KPN hun expertise op het gebied van smart home en telecommunicatie.”

Reacties

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Loading…

0

Harman introduceert nieuwe audio producten van JBL in Berlijn

Denon PerL™ definieert de gepersonaliseerde luisterervaring opnieuw