in

LaCie fuseert met online storagedienst Wuala

LaCie maakt bekend dat het fuseert met Caleido. Dit is de onderneming achter de succesvolle online storagedienst Wuala. Luzius Meisser, medeoprichter van Caleido: ‘Wuala is een geweldige technologie die veilige en betrouwbare cloud-storage levert met behulp van niet-gebruikte capaciteit.’

Wuala brengt gecentraliseerde en gedistribueerde storage samen. Het resultaat is een betrouwbare en schaalbare service. Wuala versleutelt bestanden die worden opgeslagen, en splitst deze vervolgens op in delen die op verschillende computers komen te staan.

‘Gebruikers beschikken over online storage waarbij ze ook schijfruimte kunnen aanbieden. Zo kunnen ze waardevolle data veilig beschermen. Zij kunnen data op iedere plek ontsluiten en gegevens delen met anderen. Aangezien privacy een steeds belangrijker onderwerp is, wordt alles versleuteld en zorgt een robuust rechtenbeheersysteem voor bescherming tegen ongeoorloofde toegang’, zegt Dominik Grolimund, medebedenker van Wuala. ‘Wij maken deze technologie ook beschikbaar voor bedrijven en professionele gebruikers, die binnenkort kunnen profiteren van cloud- en datacenterstorage.’

LaCie heeft het voornemen om deze eerste echte cloud-storagetechnologie op te nemen in zijn storageapparaten. Dat leidt tot een krachtige, gecombineerde oplossing van lokale storage voor snelle toegang en veilige remote opslag in een cloud voor het flexibel kunnen delen van gegevens.

‘LaCie heeft twintig jaar lang hard drive-technologie gepromoot. Nu is het als leider op de storagemarkt de eerste die actief is in nieuwe, toonaangevende technologieën: flash-opslag en cloud-storage. Met deze fusie ontwikkelt LaCie zich van pure hardwareleverancier tot leverancier van oplossingen. Deze nieuwe technologieën zullen gebruikers versteld doen staan en hun gebruikservaring verrijken’, aldus Philippe Spruch, bestuursvoorzitter en CEO van LaCie.

Twin Frozr videokaart van MSI

Eerste seizoen originele Star Trek nu op Blu-ray