in

Marantz AV-receivers SR6013 en SR5013

Marantz, marktleider op het gebied van audiotechnologieën, staat bekend om zijn AV-receivers die de nieuwste thuisbioscooptechnologieën combineren met fantastische geluidskwaliteit. De nieuwe modellen SR6013 en SR5013 leveren nog betere prestaties dankzij een zorgvuldig ontwerp en geselecteerde componenten en bieden extra functies waarmee muziek en films nog beter tot hun recht komen.

De twee nieuwe receivers zijn compatibel met de nieuwste meeslepende 3D-audioformaten en bieden de mogelijkheid om muziek te streamen van een netwerk of het internet via ethernet of wifi. Bovendien is het dankzij HEOS-integratie mogelijk om muziek te delen met complete multiroom-audiosystemen.

SR6013: de nieuwste formaten met tot 11.2-kanaals surroundgeluid, netwerkstreaming en multiroom

De SR6013 levert uitmuntende prestaties, of het nu gaat om filmsoundtracks, uw favoriete tv-shows, audio in ultrahoge resolutie (tot DSD 5.6) of de nieuwste streamingdiensten. Hij is voorzien van negen versterkerkanalen van 185 W en twee subwooferuitgangen om geluidsbestanden van Dolby Atmos, DTS: X/DTS Virtual:X optimaal tot hun recht te laten komen en kan zelfs worden uitgebreid naar 11.2-kanalen voor een nog meeslepender geluid.

De SR6013 heeft maar liefst acht HDMI-ingangen, waaronder één op het voorpaneel, en drie uitgangen en is daarmee geschikt voor alle nieuwste en toekomstige 4K-videoformaten 4K/60 Hz full-rate passthrough, 4:4:4 kleurresolutie, HDR en BT.2020 plus Dolby Vision-compatibilteit en Hybrid Log Gamma. Bovendien kan de SR6013 traditionele videoformaten opschalen naar 1080p en 4k Ultra HD (60Hz) door analoge videobronnen om te zetten naar HDMI. De SR6013 biedt ook ondersteuning voor eARC, voor eenvoudigere connectiviteit van thuisbioscoopgeluid in hoge resolutie.

De flexibele versterking van surroundgeluid vereenvoudigt de installatie van complete 3D-audiosystemen, inclusief discrete hoogtekanalen, van volledig 11-kanaals DTS:X configuraties tot5.1.2-, 5.1.4-, 7.1.2- of 7.1.4-kanaals Dolby Atmos. Zelfs het installeren en bedienen van complexe systemen met meerdere speakers is een fluitje van een cent dankzij de Audyssey MultEQ XT32 autokallibratie, Audyssey Dynamic Volume, LFC, Sub EQ HT en Dynamic EQ, ondersteund door de ingebouwde Setup Assistant en geavanceerde grafische gebruikersinterface van de SR6013. De receiver kan ook worden gebruikt met de Audyssey app voor verdere afstemming van de surroundopstelling en speaker-/ruimtecompensatie, voor het perfecte geluid in iedere ruimte. Het is ook mogelijk om de receiver via een netwerk in te stellen met behulp van een webinterface.

Naast het afspelen van muziek in ultrahoge resolutie van netwerk- of USB-schijven, heeft de SR6013 ook toegang tot streamingsdiensten, zoals Deezer, Internet radio, Spotify Connect en Tidal en is hij voorzien van ingebouwde Bluetooth en AirPlay2 voor draadloze muziekstreaming van draagbare apparaten en computers. Hij kan worden gecombineerd met andere producten die zijn voorzien van HEOS, van draadloze speakers tot versterkers en receivers op afstand, voor een compleet multiroom-muzieksysteem dat volledig kan worden bediend met de HEOS-app. In landen waar Alexa wordt ondersteund, is de SR6013 bovendien voorzien van stembediening.

De geluidskwaliteit is uiteraard van groot belang bij dit Marantz-product, met volledig discrete versterking voor ieder kanaal met de Current Feedback Circuitry en de nieuwste versie van de Marantz HDAM (Hyper Dynamic Amplifier Module) technologie. Voor alle digitale signaalverwerking wordt gebruik gemaakt van een Cirrus quad-coreprocessor en voor de aparte conversie van digitaal naar analoog wordt de hoogwaardige AK4458 32-bits-converter gebruikt. De SR6013 heeft ook twee optische en twee coaxiale digitale audio-ingangen, plus een reek analoge ingangen, waaronder zelfs bewegende magneetphono voor een draaitafel.

De receiver is milieuvriendelijk dankzij het Marantz Intelligent ECO-systeem. Deze is standaard ingesteld op automatisch, maar kan worden aangepast op de gebruikersbehoeften.

Alles bij elkaar is dit een opvallend sterke receiver om in een thuisbioscoop te plaatsen of muziek mee af te spelen. Dankzij de aanwezige HEOS-integratie en een HDMI-Out ZONE2 om een scherm in een andere ruimte van beeld te voorzien, heeft hij bovendien de potentie om het hart van je thuisentertainmentsysteem te worden.

De SR6013 in het kort:

 • 9.2 kanaal AV-receiver / 11-kan. verwerking
 • 185 W per kanaal van Marantz-versterking
 • Acht HDMI-ingangen en drie uitgangen met 4K Ultra HD (60Hz) videotoekomstbestendigheid en opschaling naar 4K (50/60Hz)
 • Uit te breiden naar 11.2 kanaals bediening met preouts voor ieder kanaal
 • 3D overweldigend geluid met Dolby Atmos en DTS:X/Virtual:X
 • Audyssey MultEQ XT32, Dynamic Volume en Dynamic EQ; compatibel met de Audyssey app
 • Muziekstreaming tot wel DSD5.6MHz, plus Deezer, Internet radio, Spotify Connect en Tidal
 • USB-audio-ingang op het voorpaneel
 • Ingebouwde HEOS multiroom
 • Alexa stembediening (indien beschikbaar) of belangrijke functies via HEOS Home Entertainment skill, via een firmware-update
 • Marantz Remote App-bediening
 • Bluetooth en Apple AirPlay2 draadloze muziekstreaming
 • Marantz Current Feedback design en HDAM’s, plus aparte DAC voor ieder kanaal
 • Bewegende magneet phono-ingang voor een draaitafel
 • 2.4/5GHz wifi voor betere prestaties in drukke draadloze omgevingen
 • Eenvoudige installatie en bediening en energiebesparende intelligente ECO-modus

SR5013: 7.2-kanaals receiver voor Dolby Atmos/DTS:X, hi res streaming en multiroom
Voor de gebruikers die niet de volledige 9.2- of 11.2-kanaals surroundervaring nodig hebben, biedt de SR5013 een eenvoudigere configuratie met een 7.2-kanaals ontwerp. Hij biedt nog steeds ondersteuning voor Dolby Atmos en DTS:X-systemen met discrete versterkers van 160 W die Dolby Atmos-speakeropstellingen tot 5.1.2 kanalen, of DTS:X 2.1.2, 3.1.2 o 4.1.2 configuraties mogelijk maken. Zoals de SR6013 heeft hij ook acht HDMI-ingangen met toekomstbestendige 4K video-ondersteuning en opschaling naar 4K Ultra HD (30/25/24 Hz) van traditionele videobronnen, terwijl het parallelle gebruik van twee schermen (bijv. een tv en een projector) dankzij twee HDMI-uitgangen mogelijk is.

Hij biedt ook de mogelijkheid om muziek te streamen van bestanden tot 192kHz/24bit en DSD 5.6, via een netwerkverbinding of USB en heeft ook toegang tot diensten zoals Deezer, Internet radio, Spotify Connect en Tidal. Dankzij de ingebouwde HEOS is het mogelijk om de SR5013 te integreren met een compleet multiroom-audiosysteem, allemaal bedienbaar met de HEOS-app. Ook is hij voorzien van ingebouwde Bluetooth en AirPlay2, evenals ethernet en wifi-netwerk.

Hij is voorzien van Audyssey MultEQ XT met Audyssey Dynamic Volume en Dynamic EQ, en zoals de SR6013 maakt ook de SR5013 gebruik van de nieuwste Marantz HDAM’s in het audiopad, AK4458 32-bits digitaal-naar-analoog-converters voor alle kanalen en heeft hij een uitgebreid aanbod aan digitale en analoge ingangen, inclusief MM phono voor een draaitafel.

Reacties

Reageren

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Loading…

0

Comments

comments

Smarthome-integratie met connected robotstofzuigers

Game Mania opent gloednieuwe Concept Store in Utrecht met Fortnite Challenge