in ,

Mijlpaal: tado° verkoopt 1 miljoenste Slimme Thermostaat

Naar verwachting heeft 20 procent van de Europese huishoudens in 2022 een slimme thermostaat – tado° maakt vandaag bekend dat het meer dan een miljoen slimme thermostaten heeft verkocht in Europa.

Abstract blur furniture decoration and warehouse store interior for background

Dit getal is een mijlpaal voor het in 2011 opgerichte bedrijf dat gevestigd is in München. Het laat een snelgroeiend bedrijfssegment zien dat zowel het milieu als de financiën ten goede komt.

40% van de Nederlanders kiest smart home-oplossing vanwege bijdrage aan beter milieu
Steeds meer Nederlanders, inmiddels 62%, zijn bekend met de term Smart Home. Dit is een verdubbeling sinds 2015 [1]. De Nederlandse smart home markt is in 2018 dan ook explosief gegroeid; Nederlandse consumenten hebben inmiddels voor €1,7 miljard aan smart home apparaten in huis [2]. De meeste huishoudens hebben een product in het segment ‘energie & verwarming’. Nederlanders kiezen voor smart home-oplossingen vanwege het gemak (41%), energiebesparing/het milieu (40%) en omdat de apparaten overal en op afstand bediend kunnen worden (32%) [3].

Smart home in Europa

De categorie smart home is de laatste jaren gestaag gegroeid. In 2015 waren ongeveer een miljoen huizen in Europa uitgerust met slimme thermostaten [4]. Aan het begin van 2019 waren naar schatting 6,6 miljoen slimme thermostaten geïnstalleerd in Europese huizen [5]. Het Verenigd Koninkrijk is goed voor ongeveer een kwart van de totale Europese markt; meer dan 6% van de Britten had een slimme thermostaat in augustus 2018 [6]. De marktpenetratie van slimme thermostaten in Europese huizen zal snel stijgen en in 2022 rond de 20% liggen [7].

We zijn verheugd dat we meer dan een miljoen Slimme Thermostaten hebben verkocht

Slimme thermostaten en energiebeheer zijn een kernsector van smart home. Er zijn naar schatting 36 miljoen slimme woningen in Europa in 2020 en dit zal naar verwachting meer dan 62 miljoen woningen zijn in 2023 [8].

Slimme technologie voor meer duurzaamheid

De echte intelligentie van tado° slimme thermostaten zit in de software en services. De hardware geeft toegang tot de intuïtieve technologie en automatiseringen die energie besparen door ervoor te zorgen dat huizen alleen worden verwarmd of gekoeld wanneer er iemand thuis is. Bovendien past tado° zich aan het weer aan en het verlaagt de verwarming of airconditioning wanneer open ramen worden gedetecteerd om zo extra energie te besparen. De bijdrage aan het milieu door het bedrijf werd vorige maand erkend door de Cleantech Group, die tado° de 2020 Global Cleantech Europe-organisatie van het jaar heeft toegekend [9].

“We zijn verheugd dat we meer dan een miljoen Slimme Thermostaten hebben verkocht. Maar, en dat is nog belangrijker, zijn we er trots op dat klanten een voorkeur hebben voor tado°-oplossingen”, zegt Toon Bouten, CEO van tado°. “Onze hardwareproducten zijn één deel van het verhaal. De kern van tado° is onze software, services en ons sterke DNA in gebruikerservaring om een uitstekende klanttevredenheid te leveren.”

Sterke partners

tado° wordt ondersteund door $102 miljoen aan internationale investeringen van grote namen zoals Amazon, Total en E.ON. De slimme thermostaten van tado° zijn compatibel met Apple HomeKit, Google Assistent en Amazon Alexa en worden in heel Europa verkocht in alle Apple-winkels en via grote retailers zoals Tink, Coolblue, 50five en Mediamarkt. tado° heeft ook strategische partnerschappen met meer dan 30 Europese energie- en installatiebedrijven zoals E.ON, SSE, Ovo Energy, Naturgy en Essent.

Slimme thermostaten van tado° verbinden verwarmings- en airconditioningssystemen met het internet en gebruiken slimme algoritmen om energiebesparing en een comfortabel huis te bieden. tado° was pionier in deze productcategorie en zorgde ervoor dat de technologie verder kon ontwikkelen.

[1] Smart Home Monitor 2019 (GfK)
[2] Smart Home Monitor 2018 (Multiscope)
[3] Smart Home Monitor 2018 (GfK)
[4] Statista
[5] Berg Insight
[6] YouGov
[7] Research and Markets
[8] Statista
[9] Global Cleantech 2020

Reacties

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Loading…

0

Samsung kondigt Europese lancering aan van 2020 QLED 8K-tv

Cyberaanvallen: Voorkomen of alleen te genezen?