in

Navigatie met real-time informatie

Mio kondigt twee nieuwe navigatieproducten aan die voorzien zijn van een innovatieve technologie waarmee real-time file- en verkeersinformatie nu voor iedereen gratis ter beschikking is. De nieuwe Mio-navigatiesystemen, de Mio Spirit 300 & 500 live tmc, bieden nauwkeurige verkeersinformatie in Nederland én België. De 300 heeft een adviesprijs van 159,99 euro, de 500 kost 199,99. Beide toestellen zijn voorzien van de kaarten van geheel Europa (44 landen).

De nieuwe navigatiesystemen van Mio zijn voorzien van live tmc, een technologie die zeer precies weergeeft welke gebeurtenissen er plaatsvinden op hoofd- en secundaire wegen in Nederland en België. In tegenstelling tot de standaard tmc-technologie die enkel de snelwegen en verkeersinformatie over de regio weergeeft, heeft live tmc landelijke dekking en geeft het nauwkeurig de verkeersinformatie weer van 85 procent van de belangrijkste wegen.

Standaard TMC geeft een frequentiemelding – afhankelijk van de verkeersintensiteit – met een interval van ongeveer tien minuten, bij live tmc is dit real-time, met tot twee keer toe meer updates. De verwachte aankomsttijd is nu nog nauwkeuriger omdat er informatie beschikbaar is over de gemiddelde snelheid die op de weg gereden wordt.

Mio biedt deze dienst gratis en zonder abonnementskosten aan bij aankoop van een Mio Spirit 300 live tmc of Mio Spirit 500 live tmc. Buiten Nederland en Belgilë kan een extra abonnementsvorm wel benodigd zijn, maar is er altijd de beschikking over het eveneens gratis standaard tmc, dat ingebouwd is in de beide toestellen.

Drie audiosets van Teufel

Energiezuinige bescherming van pcs