in ,

Netatmo lanceert Slim Deurslot en Sleutels

Netatmo kondigt vandaag het Slim Deurslot en Sleutels aan. Met deze toevoeging breidt Netatmo zijn securitylijn verder uit.

De toevoeging van het Slim Deurslot en Sleutels waarborgt nu ook een veiligere en flexibelere toegang tot de woning. Zoals bij de alle andere Netatmo producten, zijn er geen abonnementskosten verbonden aan de aanschaf en het gebruik van het Slim Deurslot en Sleutels.

EU-certificering en compatibiliteit

Het Slim Deurslot voldoet aan de strengste eisen die het hoogste niveau van mechanische en elektronische beveiliging garanderen, volgens de EN15684-norm.

Daarnaast is het Slim Deurslot compatibel met alle deuren die een Europese cilinder hebben en een dikte van maximum 10 cm. Het Slim Deurslot is compatibel met zowel single-point als multi-point sloten. Ook deuren met handgrepen zijn geschikt voor het Slim Deurslot. Gebruikers kunnen hier de compatibiliteit

van hun deur checken en of ze een verlengstuk voor de installatie van het Slim Deurslot nodig hebben: https://check.netatmo.com/security/doorlock

De installatie is eenvoudig en snel; de gebruiker vervangt alleen de huidige eurocilinder van het deurslot aan de hand van de meegeleverde gebruikershandleiding.

Inbraakveilig tegen zowel fysieke als cyberinbraakpogingen via de deur

Uiteraard is het Slim Deurslot uitvoerig getest en bestand tegen fysieke inbraakpogingen zoals: lockpicking, boren van gaatjes, openwrikken en cilindertrekken. De cilinder, volledig ontworpen door Netatmo, is gemaakt van hoogwaardig roestvrij staal, verstevigd met een anti-boorplaat en 3 veiligheidspinnen voor optimale beveiliging. Het Slim Deurslot is niet verbonden met een WiFi signaal om cyberinbraakpogingen te voorkomen.

Het Slim Deurslot van Netatmo communiceert alleen via versleutelde Bluetooth-communicatie met de smartphone van de gebruiker en Sleutels.

In elk Deurslot is het unieke Secure Element geïntegreerd. Dit is een beschermd onderdeel waarmee de gebruiker het ontgrendelen, vergrendelen en toevoegen van een nieuwe Sleutel kan valideren. De gebruiker moet zich binnen het bereik van het Slim Deurslot bevinden om de Sleutels te beheren.

Het Netatmo Slim Deurslot en Sleutels zijn met SKG*** (3 sterren) van het SKG-IKOB keurmerk gecertificeerd. Hiermee bezit het ook het Politie Keurmerk Veilig Wonen.

Naast deze lokale certificeringen hebben twee grote internationale namen op het gebied van IT- beveiliging zich garant gesteld voor het Slim Deurslot. Het Franse bedrijf Synacktiv werd in een vroeg stadium betrokken bij de ontwikkeling van het Slim Deurslot. Synacktiv testte de technische architectuur van het Slim Deurslot, onderzocht elke regel code nauwkeurig en ging op zoek naar kwetsbaarheden. Zowel het Slim Deurslot als de Sleutels maken gebruik van geavanceerde cryptografische technieken en algoritmen om het product te beschermen tegen vervalsing of illegaal kopiëren. Het is uitgerust met de beveiliging die vergelijkbaar is met bankpassen of biometrische paspoorten.

In Duitsland heeft AV-TEST, het onafhankelijke Duitse onderzoeksinstituut voor IT-beveiliging, het product gecertificeerd: “Het Netatmo Slim Deurslot en Sleutels bleken voorbeeldig in onze testen en in alle relevante testgebieden. Het solide ontwerp in combinatie met de zeer goede implementatie van databescherming laat geen ruimte voor kritiek. We waren dan ook verheugd om het certificaat “Approved IoT Product” toe te kennen.

Toegang met de Sleutel

Het Netatmo Slim Deurslot kan worden vergrendeld en ontgrendeld door simpelweg de Sleutel in te voeren zoals elke standaardsleutel. Gezinsleden hoeven hun gewoonten niet te veranderen en zelfs kinderen en ouderen zonder smartphone kunnen zo gemakkelijk de deur openen.

De Sleutels zijn gebaseerd op gecertificeerde NFC- technologie en communiceren op een volledig gecodeerde manier met het Deurslot. De Sleutels zijn niet-dupliceerbaar en hebben een uniek ontwerp. Bij verlies of diefstal van de Sleutels kan de toegang onmiddellijk worden gedeactiveerd in de Home + Security app. Dit voorkomt ook de tussenkomst van een slotenmaker.

De gebruiker kan tot 80 Sleutels aan het Deurslot toevoegen in de Home + Security app. Bij aankoop

van het Netatmo Slim Deurslot worden drie Sleutels meegeleverd. Extra Sleutels kunnen worden besteld in de Netatmo online shop. Eén Sleutel kan aan meerdere Deursloten worden toegevoegd.

Als het huis meerdere toegangsdeuren heeft, kan de gebruiker de sleutelbos lichter maken door één enkele Sleutel te gebruiken om meerdere deuren te vergrendelen en te ontgrendelen.

Toegang met de smartphone en tijdelijke toegang voor bezoekers

In plaats van met de Sleutels kan de gebruiker ook kiezen om het Slim Deurslot met de smartphone te vergrendelen of ontgrendelen. Dit kan eenvoudig via de Home + Security app. Tijdens vakanties is het niet meer nodig om sleutels uit te lenen of op een afgesproken plek te verstoppen. De gebruiker kan een uitnodiging sturen vanuit de Home + Security app om tijdelijk toegang tot zijn huis te geven. De toegang kan op elk moment worden ingetrokken.

Bezoekers krijgen toegang tot de woning met hun eigen smartphone door een speciale app te downloaden: Home +

Guest. Ze hoeven geen account aan te maken of een wachtwoord in te stellen.

Batterij en een back-up aansluiting

Het Slim Deurslot werkt op 4, inbegrepen, AAA-batterijen met een autonomie van meer dan een jaar. De gebruiker ontvangt een notificatie via een smartphone een maand voordat de batterijen dreigen leeg te raken. Ook geeft het Slim Deurslot een piepje bij ontgrendeling wanneer de batterijen toe zijn aan vervanging.

Als het Slim Deurslot volledig leeg is, kan het apparaat via een back-up micro-USB-aansluiting aan de buitenkant van de deur tijdelijk aan stroom worden verbonden, zodat de deur kan worden geopend en de batterijen kunnen worden vervangen. De micro-USB-aansluiting is enkel verbonden aan de stroomtoevoer en kan hierdoor niet gebruikt worden als toegang voor hackers.

Compatibiliteit en scenario’s met andere slimme apparaten

Het Netatmo Slim Deurslot is compatibel met Apple HomeKit, waardoor het mogelijk is om slimme interacties te creëren met andere compatibele producten. De gebruiker kan bijvoorbeeld een scenario ontwikkelen waardoor het licht in de hal automatisch aanspringt als hij het Netatmo Slim Deurslot van de voordeur ontgrendelt.

Prijs en beschikbaarheid

Het Slim Deurslot en Sleutels zijn beschikbaar vanaf 10 oktober 2023 voor

€ 379,99 zonder verborgen abonnementskosten of een extra domoticabox. Het product is verkrijgbaar op www.netatmo.com en exclusief bij CoolBlue.

  • 3-pack Sleutels: €99,99
  • 1 Sleutel: €39,99
  • Verlengstuk set 45mm: €29,99
  • Verlengstuk set 40 mm: €29,99

Reacties

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Loading…

0

NACON onthult de Revolution PRO 5 (video)

Zeppelin McLaren Edition