in ,

Netatmo Slimme Koolmonoxidemelder vanaf 16 november verkrijgbaar in Nederland

Netatmo, de toonaangevende France leverancier van slimme producten voor een veiliger en comfortabeler huis, presenteert vandaag de Slimme Koolmonoxidemelder in Nederland. Het apparaat zal per 16 november verkrijgbaar zijn.

De Slimme Koolmonoxidemelder meet realtime het koolstofmonoxidegehalte in de ruimte waar het geïnstalleerd is. Het is raadzaam om de Slimme Koolmonoxidemelder te installeren in elke ruimte waar een verbrandingstoestel staat.

Misverstanden rondom koolstofmonoxide

Nederlandse Brandwonden Stichting deed vorig jaar een online steekproef, daaruit bleek dat maar liefst 72 procent* van de respondenten niet weet waar zij een koolmonoxidemelder moeten ophangen. Veel Nederlanders denken dat koolstofmonoxide zwaarder is dan lucht en dat daarom de melder ook laag moeten hangen. Een groot misverstand want koolstofmonoxide is lichter dan lucht. Aangezien koolmonoxide en lucht zich vermengen adviseert Netatmo om een koolmonoxidemelder op ademhoogte te hangen. Ook een veel voorkomend misverstand is dat er geen risico is bij de nieuwe goed afgestelde verbrandingstoestellen. Het Nederlandse Brandwonden Stichting adviseert dan ook om jaarlijks alle verbrandingstoestellen te laten controleren door een gecertificeerd installateur.

Snel in actie komen bij detectie

Bij de detectie van koolstofmonoxide, worden de gebruikers gewaarschuwd met een alarm, van 85 dB, om zichzelf in veiligheid te brengen door hun woning onmiddellijk te verlaten en de hulpdiensten te waarschuwen.

Als de gebruiker niet thuis is, stuurt de Slimme Koolmonoxidemelder van Netatmo de gebruiker ook een melding naar zijn of haar smartphone, zodat er snel gehandeld kan worden om eventuele thuisblijvers in veiligheid te brengen.

De Koolmonoxidemelder van Netatmo voldoet aan de Europese regelgeving. De melder kreeg de CE-certificering (EN 50291) en de NF-certificering gereserveerd voor producten die voldoen aan de hoogste veiligheidscriteria.

Verschillende concentraties van koolstofmonoxide

De Slimme Koolmonoxidemelder detecteert koolstofmonoxide bij een concentratie van 50 PPM (parts per million). Wanneer deze concentratie wordt gedetecteerd, ontvangt de gebruiker een melding “koolstofmonoxide abnormaal”. Wanneer de Slimme Koolmonoxidemelder 30 minuten later nog steeds een concentratie van 50 PPM detecteert, gaat het alarm af en ontvangt de gebruiker de melding “koolstofmonoxide gedetecteerd”. Om een duidelijk beeld te geven van de verschillende concentraties van koolstofmonoxide: 800 PPM wordt gezien als extreme blootstelling en 100 PPM als milde blootstelling.

Een batterij die 10 jaar meegaat

Dankzij de lange levensduur van de batterij werkt de Slimme Koolmonoxidemelder van Netatmo 10 jaar lang autonoom, zonder dat de gebruiker zich zorgen moet maken. Aan het einde van de levensduur stuurt de koolmonoxidemelder een melding naar de gebruiker, om een nieuwe koolmonoxidemelder aan te schaffen voor optimale bescherming. Het is raadzaam om na 10 jaar de Slimme Koolmonoxidemelder te vervangen vanwege slijtage van de detectiesensor.

Automatische functietest

De Slimme Koolmonoxidemelder van Netatmo heeft een Auto-Test functie die de status van de koolmonoxidesensor, accu en Wi-Fi verbinding controleert. Als er een probleem wordt gedetecteerd wordt er een waarschuwing verstuurd. De detector heeft ook een Alarmtestfunctie, die het mogelijk maakt om de correcte werking van het alarm van 85 dB te controleren. Het gebruik van dit testalarm is ten minste eenmaal per jaar aanbevolen.

Connectie met slimme verlichting en Slimme (Modulerende) Thermostaat van Netatmo
De Slimme Koolmonoxidemelder kan via de Apple HomeKit communiceren met slimme verlichting, zoals bijvoorbeeld Philips Hue, maar ook andere merken. Zodra koolstofmonoxide wordt gedetecteerd kleuren alle lampen in het huis rood of een andere vooraf ingestelde kleur. Als de gebruiker ook de één van Netatmo’s Thermostaten heeft, dan kan de Slimme koolmonoxidemelder de boiler uitschakelen via de Slimme Modulerende Thermostaat of Slimme Thermostaat.

Eenvoudige en snelle installatie

De Slimme Koolmonoxidemelder van Netatmo werkt zonder elektrische aansluiting en kan snel worden geïnstalleerd. Het apparaat wordt geleverd met een gedetailleerde instructie voor de installatie. Met de Netatmo Home + Security app is de Slimme Koolmonoxidemelder in de gaten te houden.

Tarieven en beschikbaarheid

De Slimme Koolmonoxidemelder van Netatmo wordt verkocht voor € 99,99, zonder verborgen kosten of domotica die moet worden toegevoegd. Het product is beschikbaar op www.netatmo.com, www.coolblue.nl en www.bol.com.

De Netatmo Home + Security-app is volledig gratis en compatibel met iPhones en iPads vanaf iOS 14 en Android-smartphones en -tablets vanaf de versie 5.0. De Netatmo Webapp is beschikbaar op Mac en PC.

*Online steekproef onder 1.000 respondenten, gehouden in januari 2020 door de Nederlandse Brandwonden Stichting

Reacties

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Loading…

0

Hoe maak je van Black Friday een succes?

9 trends in cybersecurity voor 2022